Ο Μπουφόν θέλει να νικήσει τον... Μπουφόν

Ο Τζίτζι Μπουφόν δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο Καμπιονάτο για το 2018 και θα προσπαθήσει να καταρρίψει ένα ρεκόρ, το οποίο κατέχει ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια.

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Tottenham Hotspur and Juventus Turin in London, England, Wednesday, March 7, 2018.(AP Photo/Frank Augstein))
Μπουφόν AP IMAGE

Το 2018 έχει μπει, ο Τζίτζι Μπουφόν δεν έχει νικηθεί στο ιταλικό πρωτάθλημα από κανέναν αντίπαλο παίκτη και το μόνο που χρειάζεται είναι 43 ακόμη λεπτά ανέπαφης εστίας στο επόμενο ματς κόντρα στη Μίλαν.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας εδώ και δέκα διαδοχικά παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ και μετράει 931 λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Στο σαββατιάτικο ματς με τη ΣΠΑΛ, κατάφερε να ξεπεράσει για δεύτερη φορά το ρεκόρ του Σεμπαστιάν Ρόσι της σεζόν 1993-94, όταν ο τερματοφύλακας της Μίλαν μετρούσε 929 λεπτά, χωρίς να δεχτεί γκολ.

Τώρα ο Τζίτζι σκοπεύει να νικήσει τον... εαυτό του και να ξεπεράσει τα 973 λεπτά που είχε καταγράψει τη σεζόν 2015-16, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το μόνο που μένει να κάνει, είναι να αντέξει ένα ημίχρονο χωρίς να νικηθεί από κάποιον παίκτη της Μίλαν στις 31 Μαρτίου.

Αν το καταφέρει, το μόνο που μένει είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Περέιρα Ντε Μάτος, ο οποίος τη σεζόν 1992-93 είχε να δεχτεί γκολ με τη φανέλα της Βάσκο Ντε Γκάμα 1816 λεπτά, αν και η αλήθεια είναι ότι ο Ιταλός απέχει πολύ ακόμα από το συγκεκριμένο νούμερο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK