Ο Μπρούνο Φερνάντες παραδέχεται πως η Σίτι υπερέχει σε ποιότητα και ότι η Γιουνάιτεντ έκανε ότι μπορούσε

Η Σίτι κυριάρχησε απέναντι στην Γιουνάιτεντ με 3-1, και ο Φιλ Φόντεν ήταν ο πρωταγωνιστής με δύο τέρματα, διαφορά ποιότητας ή κάτι άλλο;

Manchester United's Bruno Fernandes reacts during the English FA Cup fifth round soccer match between Nottingham Forest and Manchester United at City ground in Nottingham, England, Wednesday, Feb. 28, 2024. (AP Photo/Rui Vieira)
(AP Photo/Rui Vieira) AP

Η επίπονη ήττα της κόκκινης πλευράς στο ντέρμπι του Μάνστεστερ μπορεί να προκάλεσε δυσφορία σε αρκετούς πρωταγωνιστές και φιλάθλους, ωστόσο ορισμένοι είδαν το παιχνίδι με μία διαφορετική ματιά. Ο Μπρούνο Φερνάντεζ μετά τον αγώνα υποστήριξε πως κανείς από την ομάδα του δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε ικανοποιητική συνολική προσπάθεια.


"Προφανώς είμαστε απογοητευμένοι, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Νομίζω ότι η προσπάθεια από την ομάδα ήταν εκεί. Όλοι προσπάθησαν πολύ σκληρά για να πάρουμε το αποτέλεσμα σήμερα, αλλά δεν ήταν εφικτό. Είπα στο ημίχρονο ότι αισθάνθηκα ότι η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να υπερασπιστεί το κουτί μας".


"Ξέρουμε ότι σε ορισμένες στιγμές έπρεπε να αμυνθούμε βαθιά και να είμαστε ενωμένοι και συμπαγείς και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Τα καταφέραμε, αλλά προφανώς πιστεύω ότι σήμερα η διαφορά ήταν η ατομική ποιότητα των παικτών της Σίτι που τους έκανε να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι".


Βέβαια, Η απόδοση της Σίτι, σε συνδυασμό με τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, έδειξαν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν αφορά μόνο την ατομική ποιότητα.


Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε το 74% της κατοχής της μπάλας και ολοκλήρωσε 736 πάσες σε σύγκριση με τις 240 της Γιουνάιτεντ. Η Σίτι επιχείρησε 27 σουτ προς την εστία, εκ των οποίων τα οκτώ βρήκαν στόχο, ενώ η Γιουνάιτεντ έκανε μόλις τρεις προσπάθειες. Μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η βαθμολογία xG της Σίτι με 3,33 επισκίασε το 0,25 της Γιουνάιτεντ. Η Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στις αμυντικές μετρήσεις, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Τεν Χαχ ήταν ουσιαστικά εγκλωβισμένη μέσα στην περιοχή του πέναλτι για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Διαβάστε περισσότερα

Τεν Χαχ: "Μην ξεχνάτε πως η Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο"...

Ο καλύτερος παίκτης της Premier League δεν είναι ο Χάαλαντ ούτε ο Ντε Μπρούινε

News 24/7

24MEDIA NETWORK