Ο Νεϊμάρ δεν πρόσεξε τι ευχήθηκε

Κατά το μύθο ο Μίδας είχε την ικανότητα να μετατρέπει σε χρυσάφι, ό,τι άγγιζε. Ό,τι έκανε και ο Νεϊμάρ, έως ότου έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών. Έκτοτε δεν μπορεί να απολαύσει αυτό το 'χρυσό'.

Ο Νεϊμάρ δεν πρόσεξε τι ευχήθηκε

Ο Νεϊμάρ δεν είναι ο πρώτος (και πιθανότατα δεν θα είναι ο τελευταίος) που εμπλέκεται σε καταγγελία για βιασμό. Aν αναζητήσεις, σήμερα πληροφορίες για την υπόθεση του Βραζιλιάνου στο Google, θα έλθεις αντιμέτωπος/αντιμέτωπη με έναν ορυμαγδό links που αφορούν τις σχετικές υποθέσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο. Προφανώς, ούτε αυτός ήταν ο πρώτος -ή ο τελευταίος- που βρέθηκε μπλεγμένος σε -τέτοιου χαρακτήρα- ποινική υπόθεση.

Η πιο δημοφιλής (υπό την έννοια του αριθμού που εμφανίζεται) απορία είναι 'ποια είναι τα κίνητρα του φερόμενου ως θύματος'. Όχι το 'ποια είναι τα κίνητρα του φερόμενου ως δράστη', με την κοινωνία να αμφισβητεί πως υπάρχει γυναίκα που μπορεί να πει 'όχι', σε έναν τύπο που (θεωρητικά) τα 'χει όλα. Και πιστεύει ότι αυτός ο τύπος έχει συμβιβαστεί με το να ακούει αυτήν τη μικρή λέξη με τα τρία γράμματα, άρα η γυναίκα που κάνει την καταγγελία θέλει -κατά βάση- λεφτά.

Newsflash: υπάρχουν και φορές που η γυναίκα θέλει τη ζωή της πίσω και δεν υποκύπτει στον εκφοβισμό του 'είναι τα λεγόμενα σου εναντίον αυτών ενός superstar', με ό,τι συνεπάγεται αυτού.

Μένει να αποδειχθεί -στα δικαστήρια- σε ποια κατηγορία ανήκει η 26χρονη που κατηγορεί τον σούπερ σταρ, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε να παίξει σε περισσότερα από 28 ματς, λόγω τραυματισμών -σε προσαγωγούς και πόδι, αφότου επέστρεψε από κάταγμα στο μετατάρσιο και πρόβλημα στο μηρό.

Ο Νεϊμάρ δεν πρόσεξε τι ευχήθηκε

H Najila Trindade Mendes de Souza έστειλε την Πέμπτη 6/6 ένα γραπτό μήνυμα στο Whatsapp του Buzzfeed News (αμερικανικό ειδησεογραφικό site, με έναν κάτοχο Pulitzer ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας). Σε αυτό ενημέρωσε ότι “δεν έχω ζωή, το διαμέρισμα μου παραβιάστηκε και δεν μπορώ να φροντίσω το γιο μου. Η ζωή μου έχει γίνει κόλαση'. Τι είχε συμβεί.

Το 26χρονο μοντέλο είχε καταγγείλει το βιασμό της από τον 27χρονο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή, στις 31/5, στο Σάο Πάουλο. Εκείνη τη μέρα ουδείς έμαθε κάτι. Το συμβάν δημοσιοποίησε ο Βραζιλιάνος, κάνοντας ξεκάθαρη διαχείριση κρίσης, συνθήκη που έχει ως πρώτο κανόνα να ορίζεις εσύ το περιεχόμενο -πριν το ορίσουν άλλοι.

Το Ιnstagram 'κατέβασε' το video, γιατί παραβίαζε τους κανονισμούς της κοινότητας -περί οnline ιδιωτικότητας. Τα media που το 'χαν 'σώσει', είχαν αναφέρει ότι κατά τον Νεϊμάρ, αυτό που συνέβη με την Najila ήταν 'μια σχέση μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα, μεταξύ τεσσάρων τοίχων. Κάτι που συμβαίνει με όλα τα ζευγάρια. Αλλά τελικά ήταν 'παγίδα' και κατέληξα στο να πιαστώ σε αυτή'. 

Όπως είπε, ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί (Danilo Garcia de Andrade) έστησε όλην την πλεκτάνη. Σημείωση: άνθρωποι του Νεϊμάρ λένει η γυναίκα επεδίωξε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με άλλους εκπροσώπους και όταν απέτυχαν τους απέλυσε -τον έναν μετά τον άλλο.

Ο παίκτης της PSG δημοσίευσε γραπτά μηνύματα και προσωπικές φωτογραφίες που είχαν ανταλλάξει με την Νajila (ερευνάται από τις αρχές της Βραζιλίας για αυτήν τη δημοσίευση που είχε γυμνό ή πορνογραφία και δεν είχε τη συγκατάθεση της πρωταγωνίστριας), της οποίας το όνομα αποκαλύφθηκε όταν 'βγήκε' στην αντεπίθεση, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης.

Το πρώτο που ξεκαθάρισε ήταν ότι δεν θέλει λεφτά, ομολογώντας πως χρωστάει γιατί έχει φοιτητικό δάνειο.

Κατά τα λεγόμενα της Najila, είχε γνωρίσει τον Βραζιλιάνο σταρ, μέσω του Instagram και για κάποιο καιρό αντάλλασσαν μηνύματα, ώσπου -όπως αναφέρει πάντα η γυναίκα-, την κάλεσε στο Παρίσι για να συναντηθούν. Της πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή, στο Hotel Sofitel Paris Arc Du Triomphe, που προσφέρει “το καλύτερο joie de vivre (χαρά της ζωής) του Παρισιού”.

Ο Νεϊμάρ εμφανίστηκε στις 20.00 'μεθυσμένος' και μετά τις συστάσεις και μια πρώτη συζήτηση, άρχισαν τις αγκαλιές. 'Όταν εκείνη επέμεινε να μην κάνουν ελεύθερο σεξ, ο Νεϊμάρ έγινε επιθετικός και βίαιος και εκβίασε τη σεξουαλική πράξη, ενάντια στην επιθυμία του θύματος', αναφέρει η έκθεση.  Η Najila έφυγε από τη Γαλλία στις 17/5 και με την επιστροφή στην πατρίδα της έκανε την καταγγελία.

Στην ερώτηση 'γιατί καθυστέρησε' εξήγησε ότι δεν ήταν σε κατάσταση να διαχειριστεί αυτό που της συνέβη άμεσα και φοβόταν να κάνει την καταγγελία σε ξένη χώρα'. Υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, έξι μέρες μετά το -καταγγελλόμενο- συμβάν και εκεί διαπιστώθηκαν μώλωπες στα πόδια και τα οπίσθια.

Την Πέμπτη 6/6, το τηλεοπτικό δίκτυο Record TV παρουσίασε ένα video, από τις ημέρες της συμβίωσης τους στο Παρίσι.

Η γυναίκα συνέχισε να στέλνει μηνύματα στον Νεϊμάρ 'γιατί ήξερα πως αν δεν του μιλήσω σαν να μην έχει συμβεί κάτι, θα διέκοπτε κάθε επαφή και δεν θα μπορούσα να αποδείξω τι μου έκανε'.

Έγραψε στο Buzzfeed News ότι “όλοι συνωμοτούν εναντίον μου, γιατί είναι ψεύτρα ή ότι άλλο λένε. Αν δεν έγινε τίποτα, γιατί ανησυχούν τόσο; Άνθρωποι με απειλούν. Έχει εξαγοράσει τους πάντες. Έχει χρήματα να αγοράσει τον κόσμο, αλλά λέω την αλήθεια: με βίασε, με χτύπησε και ΤΙΠΟΤΑ δεν θα το αλλάξει αυτό.

"Ξέρετε τι θα γίνει; Θα με σκοτώσουν και θα πουν ότι αυτοκτόνησα, γιατί δεν άντεξα το ψέμα και η ζωή θα συνεχιστεί. Γυναίκες θα βιάζονται και θα τους συμπεριφέρονται σαν να είναι σκουπίδια”.

Ενόσω συνέβαιναν όλα αυτά, η Nike δήλωσε πολύ προβληματισμένη, για τους ισχυρισμούς περί βιασμού, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, κάτι που θα κάνει και η Παρί.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ήταν στη Βραζιλία για το φιλικό παιχνίδι με το Κατάρ, από το οποίο αποχώρησε με τραυματισμό (θα μιλήσουμε και για αυτό). Πήρε τις πατερίτσες του και -μετά την κλήτευση που δέχθηκε- πήγε στα αρχηγεία της αστυνομίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να καταθέσει για τα ποσταρίσματα προσωπικών δεδομένων (τα του βιασμού ερευνώνται στο Σάο Πάουλο).

Αρνήθηκε την κατηγορία πως προέβη σε αξιόποινη πράξη, γιατί όπως είπε προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μετά τη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών από την εν λόγω γυναίκα.

Μετά την κατάθεση, πήγε στο ξενοδοχείο της εθνικής, πήρε τα πράγματα του και επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό τζετ προς άγνωστη κατεύθυνση. Έτσι, κι αλλιώς μετά τη ρήξη κάποιου συνδέσμου στην αριστερή ποδοκνημική (είναι πάρα πολλοί) που έπαθε, θα μείνει εκτός του Copa America. Εξεπλάγης; Μπα.

Όλη τη φετινή σεζόν είχε θέματα τραυματισμών, που τον περιόρισαν στις 28 εμφανίσεις. Έβαλε μεν, 23 γκολ κι έδωσε 13 ασίστ, αλλά υπήρχε μια δυσκολία που συνεχίζεται με το 'σκισμένο' σύνδεσμο. Αυτός δεν θα έχει προλάβει να κολλήσει ως τις 03:30 της 15ης Ιουνίου, όταν δηλαδή η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αυτό υποτίθεται θα ήταν το comeback του, από την αφαίρεση του περιβραχιόνιου -τον περασμένο μήνα-, όταν πλακώθηκε με φίλαθλο, μετά την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Ρεν (9-8) στα πέναλτι.

Ένας μαγευτικός αρνητισμός, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το οξύμωρο, γράφει την ιστορία της καριέρας του Νεϊμάρ, ο οποίος έχει δύο σελίδες με τραυματισμούς στην ιστοσελίδα transfermarkt. Ο πλέον διάσημος είναι εκείνος στον προημιτελικό της Βραζιλίας με την Κολομβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ο πιο ταλαντούχος και πιεσμένος Βραζιλιάνος της γενιάς του, επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα, όταν παράτησε το Copa America των ΗΠΑ του 2016, για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στον τελικό, η 'σελεσάο' αντιμετώπισε τη Γερμανία, το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι και η νίκη από το δικό του πόδι

Αυτό έμοιαζε να βάζει βουλοκέρι στο παρελθόν και τη δυσάρεστη υπενθύμιση του 1-7 της Γερμανίας -στο Μπέλο Οριζόντε-, αν και ο κακόμοιρος ο ‘Νέι’ δεν έπαιξε καν σε εκείνο το παιχνίδι.

Μόνο που φαίνεται ότι τον καταδιώκει μία ανεξήγητη κατάρα.

> Τραυματίας στη φάση των ‘16’ της Ρεάλ με την Παρί στις 26 Φεβρουαρίου του 2018.

> Tραυματίας φέτος αρκετά πριν τη φάση των ‘16’ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή τον Ιανουάριο, χάνοντας τη νίκη στο ‘Ολντ Τράφορντ’ και τον οδυνηρό αποκλεισμό στο ‘Παρκ ντε Πρενς’. Σημειωτέων, το post εναντίον των διαιτητών, στο Instagram του κόστισε τρία παιχνίδια στις διοργανώσεις της UEFA.

> Τραυματίας, ακόμα δεν επανήλθε, και τώρα.

Μεταξύ άλλων, ο μύθος του Αισώπου με το βοσκό και τα πρόβατα ‘δένει’ άψογα στην περίπτωσή του. Ο Νεϊμάρ μοιάζει να κουβαλά το βάρος από τη δική του τάση για ‘θέατρο’, που διατρανώθηκε με ένα μαρκάρισμα στο ματς για τη φάση των ‘16’ του περυσινού Παγκόσμιου Κυπέλλου με το Μεξικό, Δεν είναι υπερβολή να διατυπωθεί ότι σήκωσε την παγκόσμια κατακραυγή.

Ο Βραζιλιάνος ,με τη φανέλα με το νούμερο 10, έχει ήδη ζήσει μία ταραχώδη καριέρα και το άνοιγμα προς τον Θεό, το οποίο συνηθίζουν ο ίδιος και οι συμπατριώτες του -τονίζοντας προς τον ουρανό με σηκωμένους τους δείκτες τους-, δεν έχει έρθει ακόμη.

Και προφανώς ζει καλύτερα από το 97% του παγκόσμιου πληθυσμού συνολικά, ωστόσο πρέπει να νιώθει φριχτά στα δικά του μέτρα και σταθμά.

Για έναν ποδοσφαιριστή που πάντα ήταν η σκιά κάποιου παρ’ ό,τι ήταν, είναι και παραμένει ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής της πιο λατρευτής χώρας στον κόσμο, η επαγγελματική καριέρα άπαξ και πήρε το καράβι (που λέει ο λόγος, ε;) για να φτάσει στη Βαρκελώνη, επιβεβαιώνει αντί να αναιρεί τον κανόνα του οξύμωρου.  Ο Νεϊμάρ έφυγε για να γίνει πρώτος, στο Παρίσι, μέχρι που διαπίστωσε ότι οι έτεροι ποδοσφαιριστές της Παρί δεν είναι άψυχα αντικείμενα, τα οποία θα είχαν σκυμμένο το κεφάλι για να μιλάνε στον Λουδοβίκιο τον 17ο (ας μείνει η βραζιλιάνικη κατάληξη). Έμπλεξε σε παιχνίδια ίντριγκας και ένα ατέλειωτο ξεκατίνιασμα με τον Έντινσον Καβάνι και η Παρί κατέληξε να αποκλείεται νωρίς από το Champions League, κατά τρόπο που δεν άφηνε παράθυρα παρερμηνείας όχι μόνο για εκείνο τον πόνο, αλλά και για το μέλλον.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πλανήτη έγινε θεατής της περιφοράς του Καίσαρα Μέσι από ανθρώπους που δεν επρόκειτο να γίνουν Βρούτοι. Η αισθητή ροπή υποστήριξης προς τον Ουρουγουανό επιθετικό πρέπει, τουλάχιστον, να τον βρήκε προετοιμασμένο. Πριν τραυματιστεί και χαμογελάσει πικρά, διότι μάλλον έπιασε το ξεμάλλιασμα για το τίποτα.

Ο Νεϊμάρ μπαίνει σε αυτά που λογίζονται από πολλούς, ως τα καλύτερα χρόνια της καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, χωρίς να έχει φτάσει κανονικά και λογικά εκεί. Αν υπολογιστεί η εθνικότητά του, η εγγενής θερμοκεφαλιά και γενικότερα το μπρίο και το ταμπεραμέντο που έχει γίνει μεν, φαντασίωση των παλιότερων ποδοσφαιρόφιλων, αλλά με τις σύγχρονες επιταγές, έχει εξελιχθεί σε εκατόμβη -με ανυπολόγιστη ζημία-, το μέλλον προβλέπεται ζοφερό. Είτε φταίνε τα υπέροχα, τεχνικά, γυάλινα πόδια, είτε ο κακός του ο καιρός, που τον καθιστά ήρωα του Κώστα Βάρναλη μες στην υπόγεια την ταβέρνα, ο Βραζιλιάνος μοιάζει με τον Μίδα, αφότου πραγματοποιήθηκε η ευχή του: όλα είναι χρυσά, αλλά δεν μπορεί να απολαύσει τίποτα.

Μπορούν παίκτες τόσων εκατομμυρίων όπως ο Νεϊμάρ να βγάζουν χρονιές με γεμάτα καλοκαίρια από διεθνείς διοργανώσεις; Το Pod-όσφαιρο απαντά

News 24/7

24MEDIA NETWORK