Το ερωτικό σκάνδαλο που 'εξαφάνισε' τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζει κάπου στην Ευρώπη, αλλά κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς. Ούτε το δικαστήριο που επιδιώκει να τον δικάσει για τον φερόμενο βιασμό της Κάθριν Μαγιόργκα.

O Κριστιάνο Ρονάλντο σε εμφάνιση του στα προκριματικά του Champions League ενάντια στον Άγιαξ
O Κριστιάνο Ρονάλντο σε εμφάνιση του στα προκριματικά του Champions League ενάντια στον Άγιαξ AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

"Fake news", "ψέματα", "παραβίαση συμφωνητικού περί εχεμύθειας": Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποσιωπήσει το σκάνδαλο βιασμού που τον κυνηγάει από το 2009. Η Κάθριν Μαγιόργκα είναι πλέον 34 ετών και δηλώνει πως προσπαθεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή, δουλεύοντας ως δασκάλα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να κυνηγάει τη δικαίωση εις βάρος του Πορτογάλου αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο οποίος έχει καταφέρει με τον πιο περίτεχνο τρόπο να εξαφανίσει τα βήματα του, ώστε να μην μπλεχτεί στην παγίδα του νόμου. Αν και η οικία του Ρονάλντο βρίσκεται σε γνωστή χλιδάτη περιοχή στα βόρεια του Τορίνο, με τον μεγιστάνα της FIAT, Τζον Έλκαν, να παίζει τον ρόλο του φιλόξενου γείτονα, o ίδιος ο CR7 έχει καταφέρει να είναι 'αόρατος' προς εκείνους που επιδιώκουν τη σύλληψη του.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2009, όταν η Μαγιόργκα γνώρισε τον Κριστιάνο σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας, Οι δυο τους πέρασαν μια νύχτα μαζί, κάτι που κανείς τους μέχρι σήμερα δεν το αρνείται. Στη συνέχεια, μερικούς μήνες αργότερα, μια ομάδα 'fixers' που εκπροσωπούσαν τον Ρονάλντο πλησίασαν την Μαγιόργκα, ζητώντας τη σιωπή της σε υπογεγραμμένο συμφωνητικό, προσφέροντας ως αντάλλαγμα το ποσό των 375.000 δολαρίων. Σήμερα, η Μαγιόργκα έχει κάνει γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα την ιστορία της, τονίζοντας πως τα 'ψυχολογικά τραύματα' που υπέστη από τον Ρονάλντο θόλωσαν την κρίση της, λίγο πριν υπογράψει το επίμαχο συμφωνητικό.

Επίσης, η ομάδα των δικηγόρων της Μαγιόργκα έχει κάνει μια 'πονηρή' κίνηση και περιμένει 'αναταράξεις' στην υπόθεση, που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και κλήση του Ρονάλντο στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι έχουν αποσύρει τη μήνυση στον παίκτη που έχει γίνει στο πολιτειακό δικαστήριο της Νεβάδα και επιδιώκουν να φέρουν την υπόθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Η Μαγιόργκα προέβη σε αυτή την κίνηση, καθώς οι πολιτειακοί νόμοι περιορίζουν τα δικαιώματα του μηνυτή ως προς το να εγκαλέσει στο δικαστήριο το μηνυόμενο. Επιπλέον, η Μαγιόργκα εξωθήθηκε σε αυτήν την κίνηση, καθώς δεν μπορούσε να εντοπίσει τη διεύθυνση του Ρονάλντο, ο οποίος ζει στην Ευρώπη.

Σήμερα, η 'οικογένεια' των brands που εκμεταλλεύεται εμπορικά το όνομα και την εικόνα του Ρονάλντο, καθώς και η ανθρωπιστική οργάνωση Save The Children, έχουν εκδηλώσει σοβαρότατους προβληματισμούς ως προς την έκβαση αυτής της δικαστικής περιπέτειας. Η ΕA Sports προέβη σε άμεση δράση, αφαιρώντας την εικόνα του από το εξώφυλλο του FIFA 19, με τους Νεϊμάρ, Πάουλο Ντιμπαλά, Κέβιν ντε Μπράινε να τον αντικαθιστούν. Η Γιουβέντους παραμένει στο πλευρό του πεντάκις νικητή της Χρυσής Μπάλας και σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times θα αποφύγει τη συμμετοχή της στο φιλικό τουρνουά International Champions Cup που θα γίνει επί αμερικάνικου εδάφους τον ερχόμενο μήνα, υπό τον φόβο σύλληψης του.

Ο Ρονάλντο, από την πλευρά του, έχει αρκεστεί σε μια επίσημη δήλωση πως η συνεύρεσή του με τη Μαγιόργκα ήταν "πλήρως συναινετική" και επιμένει στη στρατηγική του 'αόρατου ανθρώπου', που κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς μένει, κανείς δεν τολμάει -μέχρι στιγμής- να τον καλέσει σε απολογία. Το ποινικό δίκαιο γι' αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί σύμμαχο του Ρονάλντο, καθώς προβλέπει ότι μια δικαστική διαμάχη που έχει ολοκληρωθεί μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει ξανά.

Στο ενδεχόμενο που ο συμβιβασμός καταπέσει, η έκδοση του Ρονάλντο στις ΗΠΑ και η σύλληψη του είναι πιθανή εξέλιξη. Όμως, κάτι τέτοιο μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο Ρονάλντο είναι ένας σταρ του ποδοσφαίρου χωρίς διεύθυνση και αριθμό. Κι αν η παραπάνω πρόταση ακούστηκε σαν τίτλος λαϊκού τραγουδιού, ο Ρονάλντο θα έσερνε πρώτος τον χορό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK