Ο Ντρέγκερ είναι ένας καλός μπελάς για τον Ραφίνια

Σε μια εξόχως απαιτητική σεζόν, με συνεχόμενα ματς, είναι αδύνατον ο Ραφίνια να τραβήξει μόνος του κουπί. Ο Ντρέγκερ μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό back up του Βραζιλιάνου, προσφέροντας του πολύτιμες ανάσες αλλά και κίνητρο να διατηρήσει την θέση του στην ενδεκάδα γνωρίζοντας πλέον πως έχει ανταγωνισμό...

Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ άφησε καλές εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και το 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο 'Γ. Καραϊσκάκης' | 31/10/2020 - LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ άφησε καλές εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και το 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο 'Γ. Καραϊσκάκης' | 31/10/2020 LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Στις 25 Σεπτεμβρίου διαβάζατε στο Contra.gr πως "ο Ντρέγκερ (μπορεί να) είναι ο Ομάρ του 2020". Ο Γιάννης Ζωιτός ανέλυε τις ομοιότητες που συνόδευαν τόσο τα στοιχεία απόκτησης του παίκτη από τους 'ερυθρόλευκους', όσο και το αγωνιστικό στυλ του Μοχάμεντ Ντρέγκερ που είναι παρόμοιο -αν όχι ίδιο- με αυτό του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε πως με την αποχώρηση του αρχηγού του, ήθελε έναν έτοιμο παίκτη, έμπειρο, με αδιαμφισβήτητη κλάση, με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, 'ψημένο' στην πίεση και τον πρωταθλητισμό. Τον βρήκε στο πρόσωπο του 35χρονου Ραφίνια. Η φετινή σεζόν δεν μοιάζει με καμία άλλη ελέω του κορονοϊού, το ξεκίνημα της δεν είχε χώρο για στοιχήματα, έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε έναν παίκτη του 'εδώ και τώρα' για του κάνει τη δουλειά στην αρχή.

Προφανώς οι 'ερυθρόλευκοι' δεν κοιτούσαν στο μέλλον όταν κατέληγαν στην επιλογή του Βραζιλιάνου. Όφειλαν ωστόσο να το σκεφτούν. Έτσι προχώρησαν στην απόκτηση και του Μοχάμεντ Ντρέγκερ, ο οποίος χωρίς πίεση και 'πρέπει' είχε την ευκαιρία να μπει περισσότερο ομαλά στην εξίσωση έχοντας τον Ραφίνια να βάζει πλάτη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, o γεννημένος στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας Τυνήσιος μπακ-χαφ έγραψε την πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα των 'ερυθρολεύκων' κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Από ένα ματς είναι ξεκάθαρο πως δεν γίνεται να βγουν οριστικά συμπεράσματα, όμως το δείγμα ήταν απόλυτα θετικό. Και πράγματι θύμισε κάτι από Ομάρ.

Ο Ντρέγκερ με τον Μπρούμα μπροστά του ήταν δύσκολα να βρει συγχρονισμό, κοινές ιδέες και συνεργασία. Ωστόσο ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι πρόκειται για έναν ταχυδυναμικό ακραίο μπακ, με καλή τεχνική, που επιτίθεται εύκολα με overlap, φτάνοντας χαμηλά στην αντίπαλη περιοχή. Το ίδιο σίγουρο είναι πως ακόμη δεν έχει μπει στη φιλοσοφία του συνόλου. Κάνοντας δίδυμο με τον Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς βελτιωμένος, περισσότερο λειτουργικός και συμβατός στο παιχνίδι, ωστόσο ο Γάλλος δύο φορές του εξήγησε πώς έπρεπε να κινηθεί στην πτέρυγα.

Ουδείς μπορεί να προβλέψη με ασφάλεια πιο είναι το ταβάνι του Ντρέγκερ, αν θα φτάσει σε προσφορά, αξία και διάρκεια στα επίπεδα του Ελαμπντελαουί. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι η συνέχεια μπορεί να είναι μονάχα ανοδική για τον Τυνήσιο, καθώς θα προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στις απαιτήσεις του προπονητή και τις ανάγκες του συνόλου, τότε μπορούμε και να υποθέσουμε πως ο Ραφίνια θα αποκτήσει έναν καλό μπελά.

Ο Βραζιλιάνος είναι άλλο 'μοντέλο' ακραίου μπακ. Λειτουργεί περισσότερο ως playmaker ανεβαίνοντας την πλευρά προς το τρίτο μισό του γηπέδου, αυτό της επίθεσης. Δύσκολα θα κάνει κούρσες, δεν θα κατέβει πολλές φορές χαμηλά στην αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε στα 35 του οφείλει και να διαχειρίζεται με σοφία τις δυνάμεις του, να κάνει σωστή κατανομή για να βγάζει ομαλά τα 90λεπτα. Η εμπειρία και η ποιότητα που διαθέτει του επιτρέπει να 'καμουφλάρει' τις αδυναμίες του στην έκρηξη και την ένταση, ιδίως γιατί σπανίως λαθεύει και έχει την οξυδέρκεια να 'κλέβει' ανάσες στην διάρκεια του ματς χωρίς να γίνεται ευάλωτος.

Ωστόσο πολλές φορές κόντρα σε αντιπάλους που αμύνονται μαζικά, στενεύουν τους χώρους και περιορίζουν τα μέτρα δράσης, η έκρηξη και η ταχύτητα μπορούν να κάνουν την διαφορά, να δώσουν τη μια στιγμή που χρειάζεται για να έρθει ανισορροπία στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Και ο Ντρέγκερ διαθέτει αυτά ακριβώς τα στοιχεία, παίζοντας διαφορετικά την θέση από τον πολύπειρο Βραζιλιάνο.

Από τη στιγμή που ο Τυνήσιος θα δείξει συνέπεια στην βελτίωση του ρόλου του, το κέρδος για τον Ολυμπιακό θα είναι διπλό. Σε μια εξόχως απαιτητική σεζόν, με συνεχόμενα ματς, είναι αδύνατον ο Ραφίνια να τραβήξει μόνος του κουπί. Ο Ντρέγκερ μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό back up του Βραζιλιάνου, προσφέροντας του πολύτιμες ανάσες αλλά και κίνητρο να διατηρήσει την θέση του στην ενδεκάδα γνωρίζοντας πλέον πως έχει ανταγωνισμό. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς τρόπους για να σε εκθέσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός μοιάζει να τράβηξε το σωστό λαχείο στο πρόσωπο του Ντρέγκερ, με τον Ραφίνια να αποτελεί το σκαλοπάτι μετάβασης από τον παλιό Ομάρ στον καινούργιο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK