O Παναθηναϊκός 'ντύθηκε' ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε τον ΟΦΗ και τελείωσε με θετικό πρόσημο το πρώτο ντέρμπι για τα play-off. Τώρα ακολουθεί ο Άρης και η πρόκληση σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων.

Ο Μακέντα πανηγυρίζει την ισοφάριση του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο
Ο Μακέντα πανηγυρίζει την ισοφάριση του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει πίσω του τις προβληματικές εμφανίσεις και το τι φταίει. Όλοι το ξέρουν και δη ο Δώνης, άφησαν πίσω τη μεμψιμοιρία και με όπλο την 'κυνικότητα', στην αυλαία του 2019, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να 'τρέξει' στον β' γύρο για τον αντικειμενικό στόχο της εισόδου στα play-off.

Οι 'πράσινοι' του Γιώργου Δώνη πήγαν στο Ηράκλειο να παίξουν με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος έχοντας, πριν από τη σέντρα, το 'βαρύ φορτίο' του 9-3. Όπου '9' τα γκολ που έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου '3' αυτά που έχει βάλει. Τελικός απολογισμός: 0 νίκες, τρεις ήττες, μία στο Γεντί Κουλέ, δύο στο ΟΑΚΑ. Ένα πρόσωπο ίδιο στον πάγκο: Γιώργος Δώνης.Αφήνοντας πίσω την προϊστορία των τελευταίων μηνών, ο Παναθηναϊκός πήγε να δώσει το πρώτο ντέρμπι του β' γύρου και το δεύτερο έως τώρα. Ντέρμπι ήταν αυτό με την ΑΕΚ, ντέρμπι ήταν το χθεσινοβραδινό, ντέμπι θα είναι και το επόμενο, την προσεχή Κυριακή, με τον Άρη.

Τα τελευταία αποτελέσματα και η 'κυνικότητα', που γράψαμε πιο πάνω, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα (ποιος ασχολείται τώρα με το θέαμα;), έφεραν τον Παναθηναϊκό στην 6άδα των play-off και συγκεκριμένα στην 5η θέση. Στο -2 από τον ΟΦΗ, τον οποίο αν κέρδιζε θα προσπερνούσε και δεν θα είχε την 'καυτή' ανάσα του Άρη (που παίζει απόψε με τον Βόλο). Η ισοπαλία ισοδυναμεί με μικρή ζημιά. Παρέμεινε 5ος, και εκεί θα παραμείνει απόψε το βράδυ, αφού στη χειρότερη να τον φτάσει ο Άρης.

Δεύτερο σερί ντέρμπι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με την ομάδα που ανέδειξε όλα τα μειονεκτήματά του στο ματς του πρώτου γύρου, σε αυτό το συντριπτικό 4-0 του 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Νέα πρόκληση για το συγκρότημα του Δώνη, που στα δύσκολα βγάζει αντίδραση. Ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, νίκη με ΑΕΚ, ξεκίνημα του β' γύρου με ισοπαλία στην έδρα του ΟΦΗ.

Με τα... εύκολα, όμως, τι θα γίνει; Οι 'πράσινοι' εξακολουθούν να αγνοούν την εκτός Αττικής νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν δύο σερί νίκες, αλλά παρ' όλα αυτά είναι στην 6άδα και έχουν ελπίδες για τα πλέι οφ. Παλαβό; Η ποδοσφαιρική παράνοια του εφετινού Παναθηναϊκού.

Στο Ηράκλειο η ομάδα του τριφυλλιού ίσως να έκανε το καλύτερο εφετινό της παιχνίδι, ακόμα και από αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που ήταν το σημείο αναφοράς έως τώρα. Ασφυκτικό πρέσινγκ, τρεξίματα, build up, εξουδετέρωση των ατού του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός... έπαθε ΟΦΗ και πλήρωσε την κρητική ομάδα με το ίδιο νόμισμα. Η ομάδα του Σίμου για δεύτερη φορά φέτος παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα και δείχνει να 'θολώνει'. Δεν την πάτησε με τον Παναιτωλικό, τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω αντιμετωπίζει την Κυριακή στο Αγρίνιο, την πάτησε όμως με τον Παναθηναϊκό. Δύο νίκες και μία ισοπαλία στην τριάδα Άρης-Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός θα είναι μία χαρά για τον ΟΦΗ. Το ίδιο ισχύει και για τους 'πράσινους' στη δική τους τριάδα Λαμία-ΟΦΗ-Άρης. Και όλοι θα 'αναφωνήσουν' καλές γιορτές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK