Ο ΠΑΟΚ πάει για ορισμό, ο Ολυμπιακός θα έχει βατό αντίπαλο

Ο 2ος προκριματικός γύρος του Champions League ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έμαθαν νέα δεδομένα σχετικά με τον αντίπαλό τους στην κλήρωση της Δευτέρας.

Οι Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον και Γιουσέφ Ελ Αραμπί από μονομαχία τους στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
Οι Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον και Γιουσέφ Ελ Αραμπί από μονομαχία τους στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Φάληρο EUROKINISSI SPORTS

Τα προκριματικά του Champions League συνεχίζονται κανονικά και ήδη η πρώτη εκπροσώπηση της Ελλάδας στέφθηκε με επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Μπεσίκτας στην Τούμπα για τον 2ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών και προχώρησε στην επόμενη φάση, ενώ ο Ολυμπιακός αρχίζει τις δικές του υποχρεώσεις από τα playoffs των πρωταθλητών.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε ο 2ος προκριματικός γύρος και ως εκ τούτου οι εκπρόσωποι της Ελλάδας έγιναν πιο σοφοί όσον αφορά τα εμπόδια που θα κληθούν να υπερκεράσουν. Αμφότερες οι ομάδες μας διατηρούν ελπίδες για τους 'χρυσοφόρους' ομίλους της διοργάνωσης, όμως σε περίπτωση αποκλεισμού από εδώ και πέρα, έχουν διασφαλίσει τους ομίλους του Europa League, που επίσης δίνουν ένα μίνιμουμ 10.000.000 ευρώ υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ο ορισμός αντί για κλήρωση του ΠΑΟΚ

Ημερομηνίες κληρώσεων: 31/08 - 3ος προκριματικός, 1/9 - Playoffs, 1/10 - Όμιλοι

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε τους 3 πιθανούς αντιπάλους του από τη στιγμή που πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο. Μπενφίκα και Ντινάμο Κιέβου ήταν ήδη εκεί στους ισχυρούς, ενώ η Γάνδη περίμενε να δει αν θα προκριθεί ο 'δικέφαλος του βορρά', με συνέπεια να πάει κι αυτή στους ισχυρούς, ή θα προκριθεί η Μπεσίκτας και θα πάει στους ανίσχυρους. Σε αυτό το γκρουπ είναι πλέον η ελληνική ομάδα, η Άλκμααρ και η Ράπιντ, που απέκλεισαν Πλζεν (στην παράταση) και Λοκομοτίβα την Τετάρτη.

Η κλήρωση γι' αυτές τις 6 ομάδες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και δεν υπάρχει περιορισμός. Όμως, μία ημέρα αργότερα θα διεξαχθεί η κλήρωση των playoffs κι εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Στο μονοπάτι τον πρωταθλητών περιμένει ήδη η Κρασνοντάρ, η οποία, βάσει δικλείδας της UEFA, δεν μπορεί να κληρωθεί με την Ντινάμο, λόγω των πολεμικών σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας. Παρ' όλα αυτά, την ώρα της κλήρωσης δεν θα είναι γνωστό αν οι Ουκρανοί θα έχουν προκριθεί, αφού οι αγώνες του 3ου προκριματικού θα διεξαχθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι στη διαδικασία θα υπάρχουν 3 ζευγάρια και η Κρασνοντάρ, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει κλήρωση, για να μην προκύψει το... απαγορευμένο σενάριο, αν τελικά η Ντινάμο αποκλείσει τον αντίπαλό της. Γι' αυτό και θα γίνει ορισμός, όπως συνέβη και τα προηγούμενα έτη σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στα playoffs, το ζευγάρι όπου θα ανήκει η Μπενφίκα και αυτό που θα ανήκει η Ντινάμο θα βρεθούν στους ισχυρούς, ενώ το ζευγάρι όπου θα ανήκει η Γάνδη καθώς και η Κρασνοντάρ θα βρεθούν στους ανίσχυρους. Οπότε, η Κρασνοντάρ θα οριστεί με το ζευγάρι όπου ανήκει η Μπενφίκα και το ζευγάρι που ανήκει η Ντινάμο θα οριστεί με το ζευγάρι που ανήκει η Γάνδη. Κατά συνέπεια, αν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με την Μπενφίκα στον 3ο προκριματικό γύρο και την αποκλείσει, τότε στα playoffs θα αντιμετωπίσει την Κρασνοντάρ. Αν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με την Ντινάμο στον 3ο προκριματικό και την αποκλείσει, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι της Γάνδης (είτε Γάνδη-Άλκμααρ είτε Γάνδη-Ράπιντ). Αντιστοίχως, αν κληρωθεί με τη Γάνδη και την αποκλείσει, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι της Ντινάμο (είτε Ντινάμο-Άλκμααρ είτε Ντινάμο-Ράπιντ).

Ο Ολυμπιακός μείωσε τους πιθανούς αντιπάλους

Η ολοκλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου για τον Ολυμπιακό σημαίνει σημαντικό περιορισμό των πιθανών αντιπάλων. Πλέον, οι 'ερυθρόλευκοι' γνωρίζουν τους ισχυρούς και τους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου και μπορούν να κάνουν τους υπολογισμούς τους για το τι θα πρέπει να περιμένουν στην κλήρωση των playoffs των πρωταθλητών.

Ημερομηνίες αγώνων: 18-19/08 - 1ος προκριματικός, 25-26/08 - 2ος προκριματικός, 15-16/09 - 3ος προκριματικός, 22-23/09 - 1οι αγώνες playoffs, 29-30/09 - 2οι αγώνες playoffs, 20/10 - πρεμιέρα ομίλων

Ο αποκλεισμός της Σέλτικ από τη Φερεντσβάρος μέσα στη Γλασκόβη έφερε τη Σλάβια στους ισχυρούς και κατά συνέπεια την έβγαλε από τη λίστα των υποψηφίων αντιπάλων των πρωταθλητών Ελλάδας. Μαζί στους ισχυρούς βρίσκεται ήδη η Ζάλτσμπουργκ και με περιπετειώδη τρόπο θα βρεθεί κι η Ντίναμο, η οποία νίκησε στα πέναλτι την Κλούζ. Ακόμα κι αν οι Κροάτες αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό γύρο, θα μπουν στην κλήρωση των playoffs ως ζευγάρι, με συνέπεια κι αυτοί να μην είναι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός γνωρίζει τους 4 πιθανούς αντιπάλους. Πρόκειται για τους Γιανγκ Μπόις, Ερυθρό Αστέρα, Γκαραμπάγ και Μακάμπι, που είναι ισχυροί στον 3ο προκριματικό, αλλά αν προκριθούν, θα είναι ανίσχυροι στα playoffs. Οι υπόλοιποι 4 είναι οι ανίσχυρες ομάδες που θα κληρωθούν μαζί με τις προαναφερθείσες στον 3ο προκριματικό γύρο και θα είναι 4 από τις Μόλντε, Μίντιλαντ, Φερεντσβάρος, Ομόνοιας και Ντινάμο Μπρεστ. Αυτή που δεν θα είναι πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι αυτή που θα κληρωθεί με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Όπως γίνεται κατανοητό, κανένα από τα 9 ονόματα των υποψηφίων αντιπάλων δεν προκαλεί φόβο στους Πειραιώτες, που πλέον δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από μια καλή κλήρωση, αλλά από μια δικιά τους καλή εμφάνιση στις 22-23 Σεπτεμβρίου αρχικά και στη ρεβάνς στις 29-30 του ίδιου μήνα, για αν φτάσουν και φέτος στους ομίλους του Champions League.

3ος προκριματικός γύρος (16 ομάδες)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (10 ΟΜΑΔΕΣ)

Ισχυροί

  1. Ντίναμο (Κροατία) 33.500
  2. Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) 25.500
  3. Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 22.750
  4. Γκαραμπάγ (Αζερμπαϊτζάν) 21.000
  5. Μακάμπι (Ισραήλ) 16.500

Ανίσχυροι

  1. Μόλντε (Νορβηγία) 15.000
  2. Μίντιλαντ (Δανία) 14.500
  3. Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 9.000
  4. Ομόνοια (Κύπρος) 5.350
  5. Ντινάμο (Λευκορωσία) 3.775

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (6 ΟΜΑΔΕΣ)

Ισχυροί

  1. Μπενφίκα (Πορτογαλία) 70.000
  2. Ντινάμο (Ουκρανία) 55.000
  3. Γάνδη (Βέλγιο) 39.500

Ανίσχυροι

  1. Ράπιντ (Αυστρία) 22.000
  2. ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 21.000
  3. Άλκμααρ (Ολλανδία) 18.500

Playoffs (12 ομάδες)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (8 ΟΜΑΔΕΣ)

Ισχυροί

  1. Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 53.500
  2. Ολυμπιακός (Ελλάδα) 43.000
  3. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει την Ντίναμο (Κροατία) 33.500
  4. Σλάβια (Τσεχία) 27.500

Ανίσχυροι

  1. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει τη Γιανγκ Μπόις (25.500)
  2. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει τον Ερυθρό Αστέρα (22.750)
  3. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει την Γκαραμπάγ (21.000)
  4. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει τη Μακάμπι (16.500)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (4 ΟΜΑΔΕΣ)

Ισχυροί

  1. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει την Μπενφίκα (70.000)
  2. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει την Ντινάμο (55.000)

Ανίσχυροι

  1. Νικητής ζευγαριού που περιλαμβάνει τη Γάνδη (39.500)
  2. Κρασνοντάρ (Ρωσία) 35.500


News 24/7

24MEDIA NETWORK