O Παύλος Δερμιτζάκης στο contra.gr

O Παύλος Δερμιτζάκης στο contra.gr
Ένα απομεσήμερο Ιουλίου του 1992, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός ανακοίνωσε την απόκτηση πέντε καινούργιων ποδοσφαιριστών, με την ευχή να συμβάλουν στην εκτόξευση του «Δικέφαλου του Βορρά» στις πρώτες θέσεις. Ο μεγαλύτερος, ηλικιακά, εξ’ αυτών, ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης. Προερχόταν απ’ την Καβάλα και διέθετε όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούν έναν καλό και γνήσιο επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Εκρηκτικός στο σπριντ με άψογη τεχνική κατάρτιση, μεγάλο διασκελισμό και έφεση στο σκοράρισμα.
Με άλλα λόγια ήταν ένας απ’ τους μοντέρνους σέντερ-φορ της τότε εποχής που του δινόταν η ευκαιρία να υλοποιήσει το όνειρο της καθιέρωσης σε μια μεγάλη ομάδα. Στην Τούμπα ο Παύλος δεν έμεινε περισσότερο από τρία έτη. Το καλοκαίρι του 1995 είπε το στερνό αντίο στον ΠΑΟΚ. Πήρε τον δρόμο για άλλες πολιτείες, αφήνοντας πίσω του-χωρίς φυσικά να ευθύνεται ο ίδιος- ένα… συντρίμμι! Μια ομάδα αποτελειωμένη απ’ τα χίλια μύρια διοικητικά προβλήματα, που την ερχόμενη σεζόν κόντεψε να υποβιβαστεί!
Στο σεντούκι των αναμνήσεων του όμως, ο ξανθομάλλης «στράικερ» είχε τοποθετήσει πάμπολλες εμπειρίες απ’ όλες τις διοργανώσεις που είχε συμμετάσχει. Οι δύο αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν για τον θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, οι εντός έδρας νίκες με 3-1 και 3-0 επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, ήταν μερικές απ’ τις καλύτερες στιγμές που βίωσε ο Καβαλιώτης επιθετικός με τη φανέλα των «ασπρόμαυρων». Κοντολογίς, θα λέγαμε πως ο Παύλος ήταν ο «Αργοναύτης» του ΠΑΟΚ, που έχει σημαντική συμβολή σε πολλές και δύσκολες εκστρατείες!

«Διέψευσε τους… Φωστήρες»

Εννέα χρόνια μετά τη φυγή του απ’ τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο Παύλος Δερμιτζάκης ηγείται της θέσης του προπονητικού επιτελείου του ΠΟΑ (Ποδοσφαρικός Όμιλος Ατσαλένιου) ο οποίος μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το contra.gr αναζήτησε στο κέντρο της Κρήτης τον παλιό «άσο» του ΠΑΟΚ και όταν τον εντόπισε του ζήτησε να σκιαγραφήσει τη φετινή πορεία του «Δικέφαλου», αλλά και να δώσει το στίγμα του για τη μελλοντική ρότα της ομάδας. «Η φετινή εικόνα που εμφανίζει ο ΠΑΟΚ έχει εκπλήξει όλο το αθλητικό κοινό. Η ομάδα είναι ισχυρότερη από πέρσι, παρά τη φυγή ορισμένων πολύ καλών ποδοσφαιριστών. Αυτό συνίσταται στην παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής. Ο κ. Αναστασιάδης έχει την ικανότητα να πετυχαίνει θετικά αποτελέσματα δουλεύοντας με νεαρούς και άπειρους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τον ΠΑΟΚ να διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού και συνάμα ευτυχισμένος για το γεγονός πως η ομάδα διέψευδε τους… Φωστήρες που το περασμένο καλοκαίρι την είχαν τοποθετήσει στην 8η θέση».

«Θα διατηρηθεί δυνατός»

Όσο για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια του… μαραθωνίου, ο Παύλος Δερμιτζάκης, τόνισε: «Έχω την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ θα διατηρήσει τη δυναμική του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η άποψη μου στηρίζεται στην καλή δουλειά που κάνει ο Αγγελος Αναστασιάδης, όπως και στην παρουσία των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό πιστεύω πως η ομάδα θα αναδειχθεί σίγουρα 3η στο πρωτάθλημα, για να μην πω 2η. Εκτιμώ πως ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να υποσκελίσει τον Παναθηναϊκό, καθώς η βαθμολογική διαφορά με τους «πράσινους» δεν είναι μεγάλη. Και τρίτος όμως να τερματίσει ο «Δικέφαλος», η επιτυχία παραμένει. Ας μην λησμονούμε, άλλωστε, πως η κατάκτηση της τρίτης θέσης οδηγεί την ομάδα στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν είχε δει ποτέ στην Τούμπα».



News 24/7

24MEDIA NETWORK