Ο Περόνε έγινε ο σύγχρονος Μέσι του Ηρακλή

Ο Εμανουέλ Περόνε αποχαιρετά τον Ηρακλή, ως ο τελευταίος μεγάλος ξένος παίκτης της ιστορίας του. Αναντικατάστατος και ανεκτίμητος για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Εμάνουελ Περόνε με την φανέλα του Ηρακλή
Ο Εμάνουελ Περόνε με την φανέλα του Ηρακλή EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμανουέλ Περόνε γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ο 36χρονος Αργεντινός επιθετικός, αν είχε παίξει μπάλα μαζί με μύθους του Ηρακλή όπως ο Βασίλης Χατζηπαναγής και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σήμερα θα ήταν ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες στην Ελλάδα. Όμως προσγειώθηκε στο δύσκολο 'Τώρα' του Ηρακλή, παίζοντας στην ομάδα συνολικά, κάτι λιγότερο από 5 χρόνια (2014-2017, 2018-Σήμερα), ζώντας την εποχή της απότομης, κυνικής προσγείωσης της στην 3η κατηγορία (τύποις 4η) του πρωταθλήματος συλλόγων Μακεδονίας. Ο Αργεντινός επιθετικός, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του και φίλος από την εποχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέλα Ζούνιορ, τον Δεκέμβριο σταματά το ποδόσφαιρο.

Ο Περόνε υπηρέτησε πιστά τη φανέλα κάθε ελληνικής ομάδας από την οποία πέρασε. Ήρθε στη χώρα μας από τη γαλλική Τρουά, υπογράφοντας αρχικά συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιωνικό. Στη συνέχεια, το φύλλο πορείας του περιλάμβανε προορισμούς όπως η Καλαμαριά, το Περιστέρι (Ατρόμητος), η Κύπρος (Ανόρθωση), η Τρίπολη (Αστέρας, με highlight το πέναλτι-γκολ κόντρα στην Ίντερ Μπακού για το Europa League), η Μυτιλήνη (Καλλονή) και η Λάρισα (ΑΕΛ), ως ένα διάλειμμα ανάμεσα στις δυο θητείες του στον Ηρακλή. Συνολικά, ο Περόνε σκόραρε 97 φορές σε 349 συμμετοχές με ελληνικές ομάδες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν στατιστικές υπενθυμίσεις πως ο Αργεντινός όχι απλά αγάπησε την Ελλάδα, αλλά εξελίχθηκε σε έναν αυθεντικό 'Περονόπουλο', έναν αθλητή που ρίζωσε στη χώρα μας. Αξίζει όμως να τονίσουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Ο Περόνε πέρυσι δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από τη Βέροια, ενώ και τα Τρίκαλα είχαν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Ομάδες της Football League αλλά και της Super League 2 είχαν στο μικροσκόπιο την περίπτωσή του, εκτιμώντας το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης που πάντα καταθέτει ψυχή για τη φανέλα που αγωνίζεται.

Όμως εκείνος έβαλε πάνω από όλα την επιθυμία του να παίξει για τον Ηρακλή. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν διάφορες 'σκιερές' φιγούρες παραγόντων έφτασαν στο σημείο να τον θέσουν εκτός ομάδας. Παρά το γεγονός ότι το μόνο κίνητρο για να παίζει ήταν η αγάπη του για την ομάδα και οι χρηματικές ανταμοιβές αποτελούσαν ενίοτε αστείο, ενός κατάμαυρου χιούμορ.

Ο Περόνε σταματάει τη μπάλα, αλλά σίγουρα δεν θα σταματήσει να βρίσκεται κοντά στον Ηρακλή, κοντά στη Θεσσαλονίκη που αγάπησε. Θα μπορούσε να γίνει ένας μεταμοντέρνος Μέσι, ένας θαυματοποιός της επιθετικής γραμμής, που μαζί με τους κατάλληλους 'Ινιέστα' θα έφερνε τον Ηρακλή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έγινε το παράδειγμα, γι' αυτούς που επιβάλλεται να έρθουν και να φέρουν ξανά τον 'γηραιό' (δηλαδή τη Λέστερ της Μακεδονίας) εκεί που ανήκει, στη Super League 1.

 

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK