Ο πιο περίεργος πρώτος σκόρερ της Ευρώπης δεν είναι ο Σβιντέρσκι

Σκοράρουν κατά ριπάς, κόντρα στις προβλέψεις. Οκτώ παίκτες που αναπάντεχα βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στα πρωταθλήματα τους. Κάποιοι από αυτούς σύντομα θα απασχολήσουν τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης.

Salzburg's Erling Braut Haaland, second right, celebrates his goal before it is canceled by the video referee during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγυρίζει ένα από τα 20 (!) γκολ που έχει ήδη πετύχει ως τα τέλη Οκτώβρη της σεζόν 2019-2020 σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League με την φανέλα της αυστριακής Ζάλτσμπουργκ. AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Με τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το Contra.gr παρουσιάζει οκτώ ποδοσφαιριστές που κόντρα στα προγνωστικά φιγουράρουν σήμερα στην κορυφή της λίστας των σκόρερ, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία (2) και Ρωσία (2).

Ελλάδα: Κάρολ Σβιντέρσκι

Η διαπίστωση δεν έχει να κάνει με την αξία του Πολωνού φορ, αφού από πέρσι είχε δείξει πως διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ. Ωστόσο ήταν δεδομένο πως ξεκινά την χρονιά ως ο Νο2 φορ του ΠΑΟΚ, πίσω από τον Τσούμπα Άκπομ. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι γρήγορα μέσα στη σεζόν έπεισε τον Αμπέλ Φερέιρα να τον προβιβάσει και ανταποδίδει την απόφαση του προπονητή του με γκολ. Μετράει 6 γκολ στην Super League και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα στην σχετική κατηγορία.

Γαλλία: Βισάμ Μπεν Γεντέρ

Ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς το αναπάντεχο της υπόθεσης δεν αφορά την εκτελεστική του δεινότητα. Άλλωστε πέρσι με την φανέλα της Σεβίλλης σκόραρε 30 γκολ σε 54 συμμετοχές. Ωστόσο φέτος αγωνίζεται σε μια ομάδα με πολλά προβλήματα όπως η Μονακό, που προσπαθεί να ξανασυσταθεί αγωνιστικά υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ και για την ώρα ταλαιπωρείται στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας στην Ligue 1. Εντούτοις, ο Γάλλος διεθνής φορ έχει σκοράρει ήδη 9 γκολ σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει αφήσει παίκτες όπως οι Καβάνι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ικάρντι, Μπενεντέτο, Ντεμπελέ, Ντεπάι και λοιπούς, να τον κυνηγούν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Ισπανία: Λορέν Μορόν

Στην ισπανική La Liga αγωνίζονται μια σειρά από world class επιθετικοί, όμως είναι ο 25χρονος στράικερ της Μπέτις που για την ώρα οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ. Ο Λορέν Μορόν μετράει 7 γκολ σε 8 αναμετρήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας εξαιρετική ικανότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αν το νούμερο φαντάζει μικρό, σκεφτείτε πως την περσινή σεζόν πέτυχε 6 τέρματα σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε...

Ολλανδία: Ντόνιελ Μάλεν

Ο παίκτης που η Άρσεναλ έσπευσε να ξεφορτωθεί προ διετίας, πουλώντας τον 200.000 ευρώ στην Αϊντχόφεν με την στάμπα του... χοντρού. Η ολλανδική ομάδα θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη γι' αυτήν την απόφαση των 'κανονιέρηδων', βλέποντας τον 20χρονο επιθετικό να έχει ξεκινήσει οργιαστικά την σεζόν, με 16 γκολ και 7 ασίστ σε 19 αναμετρήσεις! Φυσικά ο Μάλεν είναι πρώτος σκόρερ της Eredivisie, με 10 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές του ολλανδικού πρωταθλήματος. Το ίδιο φυσιολογικά αποτελεί πλέον έναν μεταγραφικό στόχο της Μπαρτσελόνα, με την τιμή του σε μια διετία να έχει εκτοξευτεί στα 18 εκατ. ευρώ...

Αυστρία: Έρλινγκ Χάαλαντ & Σον Βάισμαν

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ζάλτσμπουργκ έχει κάνει τον κόσμο να παραμιλάει με τα κατορθώματα του φέτος, καθώς στα 19 του χρόνια δείχνει παγκόσμια κλάση στράικερ. Ο υψηλόσωμος (194 εκ.) Νορβηγός φορ, γεννημένος στο Λιντς της Αγγλίας, μετράει ήδη 11 γκολ σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος (άλλα 6 σε 3 ματς Champions League και συνολικά 20 σε 13 εμφανίσεις!) και είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πέρσι ο Χάαλαντ ολοκλήρωσε την σεζόν με 5 γκολ σε 10 συμμετοχές...

Ωστόσο μοιράζεται την κορυφή της σχετικής κατηγορίας της αυστριακής Bundesliga με τον Σον Βάισμαν, έναν ακόμη παίκτη - έκπληξη. Η Βόλφσμπεργκερ απέκτησε τον Ισραηλινό επιθετικό ως ελεύθερο από την Μακάμπι Χάιφα, με την φανέλα της οποίας πέρσι σκόραρε συνολικά 9 γκολ σε 16 παιχνίδια. Τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο ξεκίνημα για τον Βάισμαν, που έχει 11 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 17 σε 15 φετινά ματς της Βόλφσμπεργκερ.

Ρωσία: Αλεκσάντρ Σομπόλεβ & Έλντορ Σομουρόντοβ

Δύο παίκτες πάνω στους οποίους μάλλον κανείς δεν θα πόνταρε τα λεφτά του. Αλεκσάντρ Σόμπολεβ και Έλντορ Σομουρόντοβ οδηγούν την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος. Ο Σομπόλεβ αγωνίζεται στην Σαμάρα και πέρσι είχε μόλις 6 τέρματα σε 24 συνολικά συμμετοχές. Φέτος ο 22χρονος πανύψηλος (195 εκ.) φορ έχει ήδη 10 γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από 13 αναμετρήσεις. Ο Σομουρόντοβ, διεθνής Ουζμπέκος φορ, πέρσι ολοκλήρωσε την σεζόν με 4 γκολ σε 32 παιχνίδια... Φέτος έχει ξεκινήσει την σεζόν εκρηκτικά με την φανέλα της Ροστόβ. Ο 24χρονος στράικερ έχει επίσης 10 γκολ στα 13 παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Κώστας Μπράτσος, ο Γιώργος Περπερίδης και ο Λευτέρης Ελευθερίου τσακώνονται για το κατά πόσο το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός - ΑΕΚ έχει επιρροή στη μάχη τίτλου της φετινής Super League 1 και συζητούν το ορθόν του 'διαζυγίου' του Νίκου Νταμπίζα με τον Παναθηναϊκό, ενώ η κουβέντα καταλήγει στο αν ο Ζοζέ Μουρίνιο γίνει ο επόμενος... μανάβης της Πορτογαλίας.


News 24/7

24MEDIA NETWORK