Ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο παίζει στη Μαρίτιμο

Μάλλον το όνομα του Φαΐκ Μπολκιάχ δεν δημιουργεί κανέναν συνειρμό με το ποδόσφαιρο στο άκουσμα του. Από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Μαρίτιμο, της οποίας κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ιδιοκτήτης.

Ο Φαΐκ Μπολκία με τη φανέλα της Λέστερ σε αναμέτρηση του UEFA Youth League.
Ο Φαΐκ Μπολκία με τη φανέλα της Λέστερ σε αναμέτρηση του UEFA Youth League. LEICESTER FC OFFICILA TWITTER ACCOUNT

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μαρίτιμο μάλλον δεν θυμίζει και πολλά στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό. Ο Φαΐκ Μπολκιάχ με καταγωγή από το Μπρουνέι, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και σπούδασε στο κολέγιο Bradfield της Μεγάλης Βρετανίας. Το όνειρο του ωστόσο ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και το κατάφερε. Είχε μάλιστα επιλεγεί για τις μικρές εθνικές ομάδες των ΗΠΑ, όμως εκείνος επέλεξε να παίξει για το Μπρουνέι. Το 2009, σε ηλικία 11 ετών, αγωνιζόταν στην AFC Newbury, όταν υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την ακαδημία της Σάουθαμπτον. Τελικά έμεινε στους 'Άγιους' ως τον Δεκέμβρη του 2011, πέρασε δοκιμαστικό από Ρέντινγκ και Άρσεναλ, για να καταλήξει τελικά στην Τσέλσι με συμβόλαιο δύο ετών.

Τον Δεκέμβρη του 2015 αποχώρησε από τους 'μπλε' του Λονδίνου, έκανε προπονήσεις με την Στόουκ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Λέστερ τον Μάρτιο του 2016. Το καλοκαίρι του 2019 συμφώνησε για ανανέωση της συνεργασίας του με τις 'αλεπούδες' για έναν ακόμη χρόνο. Η αλήθεια είναι πως ο 22χρονος σήμερα εξτρέμ της Μαρίτιμο δεν είχε κανένα ιδιαίτερο άγχος για την εξέλιξη της καριέρας του. Και αυτό διότι η ζωή, η επιβίωση του, η καθημερινότητα του, δεν είχε καμία εξάρτηση απολύτως από την επαγγελματική του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Βλέπετε, ο Φαΐκ Μπολκιάχ είναι μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες στον πλανήτη γη.

Ο πατέρας του, Τζέφρι Μπολκία, είναι ο πρίγκηπας του Μπρουνέι. Ιδιοκτήτης περισσότερων από... 2300 πολυτελών αυτοκινήτων (Bentley, Ferrari και Rolls-Royce μεταξύ άλλων), που ξόδεψε 14 εκατ. ευρώ στα 50α του γενέθλια, όταν έκλεισε μια ιδιωτική συναυλία με τον Μάικλ Τζάκσον για την οικογένεια του. Ο θείος του Φαΐκ, Χασάναλ Μπολκιάχ, είναι ο Σουλτάνος του Μπρουνέι... Στο δια ταύτα, η προσωπική περιουσία του 22χρονου εξτρέμ και αρχηγού της εθνικής του ομάδας, εκτιμάται κάπου στα 20 δισ. ευρώ! Όταν ολόκληρη η ομάδα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν αποτιμάται στα 18,63 εκατ. ευρώ (transfermarkt).

Ο Φαΐκ Μπολκιάχ παρά τα μυθικά του πλούτη του, είναι απροσδόκητα ταπεινός. Δεν τον ενδιαφέρει η μεγάλη ζωή, τα φανταχτερά σπίτια ή τα πολυτελή αυτοκίνητα, πολύ περισσότερο δε, δεν τον ενδιαφέρει να κάνει επίδειξη της οικονομικής του άνεσης. Ούτε προσπαθεί μέσα από αυτή να κερδίσει μια θέση στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ουδέποτε έγραψε επίσημη συμμετοχή στην Αγγλία σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Την ίδια στιγμή δεν ασχολείται καθόλου με τα social media για να προμοτάρει τον εαυτό του. Έχει μονάχα έναν λογαριασμό στο instagram με... πέντε φωτογραφίες.

Για του λόγου το αληθές ένας άνθρωπος της Λέστερ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είχε τονίσει πως "υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και ενδιαφέρον όταν ήρθε εδώ. Η παρουσία του έκανε μεγάλο γκελ στον Τύπο και τους οπαδούς, εν μέρει εξαιτίας του ποιος είναι. Ωστόσο στην καθημερινότητα του με την ομάδα, ήθελε να ρίξει τους τόνους. Δεν ήταν κάτι που επιθυμούσε να προβάλλει".

Όταν η ταυτότητα του άρχισε να γίνεται γνωστή, υπήρξαν και τα ανάλογα ρεπορτάζ στον Τύπο της Αγγλίας. Που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον ατζέντη του παίκτη, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά τον Μάιο του 2018. "Δεν θέλω να ξαναδώ μια ανάλογη ιστορία με αυτή που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Ο Φαΐκ δεν είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτά είναι ανοησίες και δεν τον βοηθούν καθόλου στην καριέρα του. Είναι απλά ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί να πετύχει στο ποδόσφαιρο. Θέλουμε να έχει αναγνώριση γι' αυτό που πραγματικά είναι, όχι ανόητους τίτλους ειδήσεων που θα τον αποπροσανατολίσουν από την ανάπτυξη του ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή".

Φυσικά και ο Μπολκιάχ ήταν και παραμένει ο πλουσιότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον κόσμο, άσχετα αν τα χρήματα της προσωπικής του περιουσίας προέρχονται από τα εισοδήματα της βασιλικής του οικογένειας και όχι από το ποδόσφαιρο. Προφανώς ο μάνατζερ του δεν ήθελε να συνδεθεί με αυτό το γεγονός ο πελάτης του και να συζητιέται το όνομα του για τον συγκεκριμένο λόγο.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Φαΐκ Μπολκιάχ είχε τονίσει στο Four Four Two: "Παίζω ποδόσφαιρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από πολύ νεαρή ηλικία μου άρεσε να βγαίνω στο γήπεδο και να έχω τη μπάλα στα πόδια μου. Οι γονείς μου πάντα με υποστήριζαν και με βοήθησαν να πετύχω το όνειρο μου και να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Με εκπαίδευσαν σκληρά, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά στη διάρκεια των παιδικών μου χρόνων, επομένως μπορώ να πω πως αυτοί είναι τα ινδάλματα μου".

Ο Φαΐκ Μπολκιάχ προσπαθεί να κερδίσει τον χώρο του στο ποδόσφαιρο δίχως να χρησιμοποιεί την βασιλική του καταγωγή για να ανοίξει τις κατάλληλες πόρτες. Στην Μαρίτιμο θα επιχειρήσει να συστηθεί στην Ευρώπη ως ένας εξελίξιμος ακραίος κυνηγός. Το αν θα μπορέσει πάντως να διαχωρίσει την ιδιότητα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, από αυτή που τον θέλει ως τον ζάμπλουτο γιο του πρίγκηπα του Μπρουνέι, είναι αμφίβολο. Ήδη, σε μια από τις πέντε φωτογραφίες του στο instagram, ένας οπαδός της Μαρίτιμο πρόλαβε να επικαλεστεί το οικονομικό του υπόβαθρο. "Βοήθα την Μαρίτιμο να αγοράσει τον Λίνκολν από την Φλαμένγκο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK