Ραούλ Μπομπαντίγια: Ο πρώην επιθετικός του Άρη που έμεινε γυμνός για να πανηγυρίσει γκολ

Ο Ραούλ Μπομπαντίγια δεν πανηγύρισε πολλά γκολ στον Άρη, όμως αυτό που πανηγύρισε στην Γκουαρανί το έκανε σχεδόν γυμνός!

Ο Ραούλ Μπομπαντίγια της Γκουαρανί μονομαχεί με τον Λούκας Σίλβα της Γκρέμιο για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Copa Libertadores 2020 στην 'Γκρέμιο Αρένα', Πόρτο Αλέγκρε | Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
Ο Ραούλ Μπομπαντίγια της Γκουαρανί μονομαχεί με τον Λούκας Σίλβα της Γκρέμιο για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Copa Libertadores 2020 στην 'Γκρέμιο Αρένα', Πόρτο Αλέγκρε | Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 SILVIO AVILA/POOL VIA AP

Ο Ραούλ Μπομπαντίγια πάντοτε ήταν ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Οι Έλληνες φίλαθλοι το αντιλήφθηκαν από την παρουσία του στη Super League Interwetten τη σεζόν 2010-2011, όταν αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Άρη στο 2ο μισό της. Το πάθος ξεχείλιζε στις προσπάθειές του και μπορεί να μην σημείωσε πολλά γκολ (μόλις 2 σε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) για να πανηγυρίσει, όμως το έκανε σε άλλες λίγκες.

Στην Ελβετία, όπου έκανε το όνομά του, πέτυχε 26 γκολ σε 47 αγώνες πρωταθλήματος με την Γκρασχόπερς και αργότερα σκόραρε και με τη Γιανγκ Μπόις και τη Βασιλεία. Στη Γερμανία έπαιξε στην Γκλάντμπαχ (από την οποία δόθηκε δανεικός στον Άρη) και την Άουγκσμπουργκ, της οποίας ήταν 1ος σκόρερ με 10 γκολ τη σεζόν 2014-2015.

Όταν πέρασε τα 30, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο γέννησής του. Στην Αρχεντίνος Τζούνιορς δεν τα πήγε τόσο καλά και γι' αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στην Γκουαρανί της Παραγουάης, πατρίδας των γονιών του και χώρας που εκπροσωπεί σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Εκεί βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, αφού μέσα στο 2020 μετράει 33 αγώνες και 14 γκολ. Το τελευταίο εξ αυτών, όμως, τον έβαλε σε μπελάδες. Όχι ακριβώς το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λιμπερτάδ, στη νίκη 3-1 για τα προημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος, αλλά ο πανηγυρισμός του. Ο 33χρονος επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 86ο λεπτό της συνάντησης και έτρεξε να το πανηγυρίσει βγάζοντας τη φανέλα, σκίζοντας το γιλέκο του GPS και κατεβάζοντας το σορτσάκι με το εσώρουχο σε επικίνδυνο βαθμό.

"Μετανιώνω για τον πανηγυρισμό μου. Ελπίζω η γυναίκα μου να μην τον είδε. Θα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη. Ήταν για εκείνη", δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, ωστόσο η ομοσπονδία της Παραγουάης δεν είχε το ίδιο χιούμορ. "Αρχίσαμε εμείς επίσημη έρευνα, αφού δεν λάβαμε κάποιο έγγραφο παράπονο ή κάτι από τον διαιτητή. Λάβαμε γνώση του περιστατικού από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τις κασέτες, που μας οδήγησαν στην έρευνα. Ενημερώσαμε τον Ραούλ Μπομπαντίγια κι έχει 3 μέρες να απολογηθεί", εξήγησε ο Ραούλ Πρόνο, εκ μέρους της ομοσπονδίας.

Σε αυτό το διάστημα, πάντως, ο Μπομπαντίγια πρόλαβε να αγωνιστεί στα ημιτελικά, όπου η ομάδα του νίκησε 1-0 την Γκουαϊρένια και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει απόψε την Ολίμπια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK