Ο Ραούλ Μπράβο θα μπει φυλακή σκοράροντας

Κυκλοφορεί ελεύθερος με εγγύηση, αναμένοντας την δίκη του για τις κατηγορίες της απάτης, αθλητικής διαφθοράς και - το κυριότερο - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Δύσκολα θα γλιτώσει την 'στενή', αλλά θα το κάνει με στυλ. Ο Ραούλ Μπράβο συνελήφθη ως μπακ και θα μπει φυλακή σκοράροντας.

ΑΡΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ
Ο Ραούλ Μπράβο παρακολουθεί το φιλικό του Άρη με τον Εθνικό Αγιονερίου στις 12 Μαΐου του 2016 MOTIONTEAM

Ο Ραούλ Μπράβο αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό προσυνεννοημένα παιχνίδια για στοιχηματικό όφελος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Ισπανός, άλλοτε μπακ των Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακού, Άρη και Βέροιας συνελήφθη τον περασμένο Μάη από την ισπανική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την 'Επιχείρηση Οίκος'.

Η επιχείρηση πήρε ελληνικό όνομα (Οίκος), αφού κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν περάσει από τη χώρα μας, αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες. Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι υπάρχει ένας Έλληνας μεσάζων, τον οποίο ο Μπράβο φέρεται να γνώρισε όταν έπαιζε στην Ελλάδα και ήταν αυτός που έκανε τα πονταρίσματα στις εταιρείες της Ασίας.

Ο 'βασιλιάς της λάσπης', όπως αποκαλούσε τον εαυτό του σύμφωνα με την έκθεση των Αρχών, αφέθηκε ελεύθερος μετά την σύλληψη του καταβάλλοντας τις 100.000 ευρώ που προέβλεπε η σχετική εγγύηση. Φυσικά ακόμη εκκρεμεί η δίκη του, όπως και αυτή του Κάρλος Αράντα καθώς αμφότεροι θεωρούνται ως εγκέφαλοι της οργάνωσης.

Ωστόσο ο Ραούλ Μπράβο δεν κατάφερε να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο μέχρι να έρθει η μέρα του δικαστηρίου, έτσι προ ημερών υπέγραψε συμβόλαιο με μια τοπική ομάδα της Βαλένθια, την Γκαντία. Και μάλιστα πέταξε από πάνω του τον μανδύα του αμυντικού, ρόλος που του χάρισε μια γεμάτη καριέρα.

O 38χρονος σήμερα Ισπανός αγωνίστηκε 132 φορές με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, 85 με αυτή του Ολυμπιακού, από 31 με την Βέροια και την Κόρδοβα, 17 με τον Άρη, 12 με την Μπίρσοτ, 7 με την Βαγιεκάνο, 6 με την Νουμάνθια και 5 με την Λιντς, ενώ έγραψε και 14 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του. Παίζοντας κυρίως ως αριστερός μπακ και δευτερευόντως σαν στόπερ.

Στην Γκαντία όμως θα αγωνίζεται σε ρόλο σέντερ φορ και μάλιστα στο ντεμπούτο του σκόραρε απέναντι στη Λα Φοντ ντ' Ενκαρός και άνοιξε το σκορ στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με σκορ 5-2.

Το μέλλον δεν διαγράφεται ευοίωνο για τον Ραούλ Μπράβο, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, αθλητική διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και - το κυριότερο - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι Ισπανοί υποψιάζονται ότι οι παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος είναι πιθανόν να έχουν "εξαπλωθεί" και σε αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αυτό απομένει να αποδειχτεί. Εκείνα που δεν αμφισβητούνται, είναι τα όσα έχουν συμβεί στην Ισπανία, όπου οι αποδείξεις είναι δεδομένες και υπαρκτές.

Ο Ισπανός κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει την ποινή φυλάκισης. Θα το κάνει όμως με στυλ. Συνελήφθη ως μπακ και θα μπει φυλακή σκοράροντας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK