Ο Ρομαό απαντά στους Άγγλους καλύτερα απ' τον Εμπαπέ για το Farmer's League

Η Γκινγκάμπ παρουσίασε τον Αλεξί Ρομαό με τρόπο που απαντάει στους Άγγλους καλύτερα κι από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Αλεξί Ρομαό κατά την παρουσίασή του σε βίντεο από την Γκινγκάμπ
Ο Αλεξί Ρομαό κατά την παρουσίασή του σε βίντεο από την Γκινγκάμπ TWITTER/EAGUINGAMP

Η πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League 2019-2020, με την ταυτόχρονη απουσία οποιασδήποτε ομάδες των Big-3 πρωταθλημάτων από την ημιτελική φάση αποδεικνύει ότι το γαλλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο αδύναμα, όσο θεωρούν κάποιοι. Λιόν, Μπάγερν και Λειψία που συνέθεσαν το... ρόστερ των φετινών ημιτελικών βρέθηκαν άξια μέχρι εκεί και την Κυριακή οι πρωταθλητές των δύο χωρών, Παρί και Μπάγερν, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Αυτό, βέβαια, δεν θα σταματήσει ορισμένους να υποτιμούν αυτές τις λίγκες. Ιδιαίτερα οι Άγγλοι, αιώνια αλαζόνες γαρ, έχουν βρει κι έναν συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για τη Ligue 1: Farmer's League. Ο χαρακτηρισμός 'πρωτάθλημα των αγροτών' πρακτικά είναι... κυριολεκτικός. Οι εμπνευστές του θεωρούν ότι το γαλλικό πρωτάθλημα, ακόμα κι η κορυφαία κατηγορία του, απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που είναι αγρότες το πρωί και το βράδυ παίζουν ποδόσφαιρο με τους φίλους τους. Μια ερασιτεχνική κατάσταση, δηλαδή, όπως συμβαίνει πχ. στα Νησιά Φερόε.

Ένας εξίσου μειωτικός όρος που χρησιμοποιείται από τους Άγγλους είναι το Feeder League, ήτοι 'πρωτάθλημα τροφοδοσίας', για να καταδείξουν ότι αρκετοί παίκτες που παίζουν και ξεχωρίζουν στη Ligue 1, στο τέλος καταλήγουν στην Premier League.

Με αυτά τα στοιχεία στο μυαλό του, ο Κιλιάν Εμπαπέ χλεύασε στο twitter όσους ασπάζονται αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όταν η Λιόν απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά και πλαισίωσε την Παρί στον επόμενο γύρο. Κάτω από το tweet, αρκετές ήταν οι αποθεωτικές απαντήσεις από άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ή αγωνίζονταν στη Γαλλία.

Η Γκινγκάμπ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας μάλιστα έναν πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ο γαλλικός σύλλογος, που πλέον αγωνίζεται στη Ligue 2, απέκτησε τον Αλεξί Ρομαό ως ελεύθερο και τον παρουσίασε σε ένα βίντεο ως... αγρότη έτοιμο να οργώσει τα χωράφια του! Ακόμα μια πληρωμένη απάντηση...


News 24/7

24MEDIA NETWORK