O Ροναλντίνιο περνάει στη φυλακή καλύτερα απ' ό,τι έξω

Ακολουθεί μια γεύση από την πρώτη εβδομάδα του Ροναλντίνιο σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Παραγουάης. Δεν περνάει και άσχημα ο Βραζιλιάνος πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα.

O Ροναλντίνιο μόλις έχει συλληφθεί με την κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και οδηγείται σε κρατητήριο της Παραγουάης
O Ροναλντίνιο μόλις έχει συλληφθεί με την κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και οδηγείται σε κρατητήριο της Παραγουάης AP PHOTO/JORGE SAENZ

Ο Ροναλντίνιο βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας προηγουμένως συλληφθεί για κατοχή πλαστού διαβατηρίου. Ο 39χρονος βετεράνος διανύει μια φάση της ζωής του όπου κάθε τόσο διαπιστώνει πως ο πάτος κρύβει κι άλλον πάτο και η παρακμή μοιάζει με σίριαλ πολλών επεισοδίων. Αν υπολογίσουμε ως σοβαρά τα λόγια του δικηγόρου του, τότε από τη στιγμή που του φόρεσαν χειροπέδες, ενδεχομένως να μην έχει καταλάβει τι του έχει συμβεί, ενδεχομένως να είναι ηλίθιος. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ροναλντίνιο στη φυλακή περνάει μια χαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, o πάλαι ποτέ 'μάγος' της Μπαρτσελόνα ζει μια καθημερινότητα σελέμπριτι πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Οι συγκρατούμενοί του κάνουν ουρά για να του αποσπάσουν ένα αυτόγραφο και το σωφρονιστικό ίδρυμα της Ασουνσιόν έχει γεμίσει από φανέλες της Φλαμένγκο και της Γκρέμιο με την υπογραφή του 'Ρόνι'. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Εουκλίντες Ασεβέντο, πρότεινε και τη συμμετοχή του Ροναλντίνιο σε ποδοσφαιρικό τουρνουά που διεξήχθη εντός της φυλακής.

O Ροναλντίνιο περνάει στη φυλακή καλύτερα απ' ό,τι έξω

Ο Ασεβέντο έχει αποδώσει την εικόνα της καθημερινότητας του Ροναλντίνιο σαν κάτι που περισσότερο θυμίζει διαμονή σε ξενοδοχείο, παρά φυλακή: "Είναι ένα διεθνές είδωλο! Σας τονίζω επίσης πως η Ειδική Μονάδα που βρίσκεται ο Ροναλντίνιο, δεν μοιάζει με σωφρονιστική, αλλά περισσότερο με τουριστικό κατάλυμα. Πρόσφατα έμαθα ότι δεν του άρεσαν τα μπισκότα και το τσάι που πήρε για πρωινό, αλλά του έδωσαν chipa (σ.σ. κάτι σαν τυρόψωμο)". Ο Παραγουανός υπουργός ανέφερε επίσης πως έχει μιλήσει με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης της Βραζιλίας, Σέρζιο Μόρο, για την περίπτωση του Ροναλντίνιο και πως η διαλεύκανση της υπόθεσης προχωρά "με σεβασμό στους νόμους τους χώρας".

O Ροναλντίνιο περνάει στη φυλακή καλύτερα απ' ό,τι έξω

Το φιλικό τουρνουά διεξήχθη εν τέλει στις φυλακές της Ασουνσιόν όπου κρατείται ο 39χρονος Βραζιλιάνος και σύμφωνα με δημοσιογράφους που παρακολουθούν την υπόθεση, ο αγώνας όπου συμμετείχε, έληξε με 11-2 υπέρ της ομάδας του, με τον ίδιο να σκοράρει 5 φορές και να μοιράζει 6 ασίστ (υπάρχουν και άλλα ρεπορτάζ με λίγο διαφορετικούς αριθμούς). Μάλιστα, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι συμμετέχουσες ομάδες έδωσαν μάχη για να τον... αποκτήσουν (υπήρχαν ομάδες από τους φύλακες, ομάδες διοικητικών υπαλλήλων, ομάδες κρατουμένων) και ο Ροναλντίνιο αγωνίστηκε τελικά με την ομάδα του Φερνάντο Γκονσάλες Καρχάλο, πρώην παράγοντα της Σπορτίβο Λουκένιο της Παραγουάης. Ο Ιβάν Λεγκισαμόν του ABC TV ισχυρίζεται ότι ο Ροναλντίνιο έκανε και μια μαγική ντρίμπλα στον Μιγκέλ Κουέβας, πρώην ανώτατο δικαστικό της χώρας που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, με συνέπεια ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος. Το έπαθλο, δε, φέρεται να είναι ένα κομμάτι χοιρινό 16 κιλών.

Ακούγεται απαίσιο να αναρωτιόμαστε κάτι τέτοιο για έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αλλά που θα βρει καλύτερο 'ξενοδοχείο' ο 'Eλ Μπρούχο ντε Πόρτο Αλέγκρε';


News 24/7

24MEDIA NETWORK