Ο Σα βγήκε από το ντους για να πιάσει το πέναλτι

Ο ήρωας της Κωνσταντινούπολης κλήθηκε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων να σώσει αυτό που 'έχτισε' ο Ολυμπιακός για να φύγει με το διπλό. Και τα κατάφερε. Σα(ν) από μηχανής θεός.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Σα στις καθυστερήσεις αποκρούει την εκτέλεση του Βίστσα, κρατώντας το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπασακσεχίρ, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στα ελληνικά μέσα πέρυσι τέτοια εποχή, το όνομά του σε κάποια Μέσα γράφτηκε ως Ζοσουέ (σαν τον συνεπώνυμο αμυντικό που κυκλοφόρησε ως φήμη εφέτος για τους Πειραιώτες). Σχεδόν αμέσως έγινε Ζοσέ. Τώρα πια Σα, σκέτο, χάριν ευκολίας. Του χρόνου μπορεί να τον φωνάζουμε και Γιώργο.

Εξάλλου, είναι από τους παίκτες του Ολυμπιακού που μπήκαν αμέσως στο 'ερυθρόλευκο' κλίμα και παθιάστηκε με τον δαφνοστεφανομένο στο στήθος από την πρώτη στιγμή. Ναι, παίκτης, όχι ποδοσφαιριστής. Ο Σα είναι τερματοφύλακας, είναι το δημοσιογραφικό κλισέ, ο 'φύλακας-άγγελος', αλλά το βράδυ της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη χωράνε όλα τα κλισέ του κόσμου.

Μέχρι το 90φευγα, ο Ολυμπιακός κρατούσε μία άνετη νίκη επί της Μπασακσεχίρ. Το 0-1 δεν το λες άνετο σαν σκορ, αλλά βάσει της εικόνας, το μυαλωμένο παιχνίδι των Πειραιωτών και το 0-1 που ήρθε σαν φυσική ροή ενός αγώνα με διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ε τότε η συγκεκριμένη λέξη ταιριάζει απόλυτα.

Ο 26χρονος γκολκίπερ χρειάστηκε δύο φορές να επέμβει σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο 70' στο σουτ του Βίστσα και στις καθυστερήσεις στο πέναλτι του ίδιου παίκτη. Αν το ματς έληγε στο 91', δεν θα γινόταν καμία αναφορά στον Σα. Η αδικία του επαγγέλματος. Ο τερματοφύλακας περνάει συνήθως απαρατήρητος, χρειάζεται ΤΗ φάση για να ξεχωρίσει και να κερδίσει κάτι παραπάνω από... μονόστηλο. Με μία επέμβαση σε όλο το ματς και χωρίς αυτή να είναι η σούπερ ντούπερ, δεν κερδίζεις τίποτα παραπάνω από την απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

Ο ήρωας της τελευταίας στιγμής

Και ήρθαν οι καθυστερήσεις. Και ήρθε το χαζό χέρι του Μπρούνο. Και ήρθε η ώρα που ο Σα, λίγο πριν οδηγηθεί στα αποδυτήρια για να κάνει ντους και να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα, πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο χειρότερο χρονικό σημείο. Η μπάλα στην άσπρη βούλα και το 0-1 έτοιμο να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Νέα επέμβαση, πάλι στον Βίστσα, αυτή τη φορά πιο δύσκολη, πιο κρίσιμη, πιο από όλα τα πιο. Φαντάσου τώρα να είσαι ποδοσφαιριστής, να έχεις καταπιεί χιλιόμετρα στο χορτάρι, να έχεις κάνει 'παπάδες', όπως λέμε στην καθομιλουμένη, να είσαι ο MVP, έτοιμος για σέλφι νίκης και τα σχετικά και να έρχεται μία φάση μόνο για να σου 'κλέψουν' τη δόξα.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Σα περιχαρής στον τέλος της αναμέτρησης Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ απέκρουσε το πέναλτι του Βίστσα στις καθυστερήσεις του αγώνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ναι, αλλά οι τερματοφύλακες γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πληρώνονται. Γι' αυτή τη μία φάση. Σαν τους σωματοφύλακες ένα πράγμα. Μία φορά θα γίνει το 'κακό' και θα χρειαστούν. Ε, μία φορά πήγε να γίνει το κακό το βράδυ της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη και ο Σα ήταν εκεί. Σα(ν) από μηχανής Θεός. Μη μας παρεξηγείτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις χωράνε όλα τα κλισέ, τα λογοπαίγνια και οι χαριτωμενιές.

Ο Ολυμπιακός είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League και ακόμα δύο βήματα πριν τους ομίλους λόγω Σα. Και Σα είναι το σωστό, αλλά οι υπόλοιποι ας περιμένουν. Τώρα προέχουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα, 7 μέρες δημοσιότητας. Μέχρι τη ρεβάνς. Εκεί που θα τελειώσει η δουλειά. Χωρίς θρίλερ κι ανόητες φάσεις που μπορεί να κοστίζουν.

Pod-όσφαιρο #28: Είναι ο Σεμέδο ο νέος Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού;

News 24/7

24MEDIA NETWORK