Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Γαλλία - Πορτογαλία, μια πρόκριση δρόμος

Μια μαγική ενέργεια του Βαλμπουενά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 'Fatih Terim Stadium'. Όμως το πέναλτι που έπιασε ο Σα στις καθυστερήσεις είναι αυτό που έστρωσε τον δρόμο της πρόκρισης των 'ερυθρολεύκων' στα playoffs του Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο σκόρερ Μασούρας αποδίδει τα εύσημα στον δημιουργό Βαλμπουενά, στη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 1-0 επί της Μπασακσεχίρ στο 'Fatih Terim Arena', για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για την φάση των playoffs του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με σκορ 1-0 επί της Μπασακσεχίρ στο 'Fatih Terim Stadium'. Η τουρκική ομάδα δεν στάθηκε ικανή να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάει στη ρεβάνς με ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στους 'ερυθρόλευκους', που πήραν το μεγάλο 'διπλό' στην Κωνσταντινούπολη χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Σε παραπάνω από μια περιπτώσεις οι παίκτες του Μαρτίνς πρόσφεραν δώρα στους αντιπάλους τους, που εμφανίστηκαν... ακατάδεκτοι.

Χωρίς ένταση ο Ολυμπιακός

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο γρήγορα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και σταδιακά πήραν το πάνω χέρι στην μεσαία γραμμή. Οι 'ερυθρόλευκοι' δεν είχαν ηρεμία, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αργή και προβλέψιμη, ενώ τους έλειπε η κίνηση στον χώρο και η ένταση. Εν ολίγοις τα στοιχεία που 'έλιωσαν' την Βικτόρια Πλζεν στη ρεβάνς του 'Γ. Καραϊσκάκης', απουσίαζαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ.

Οι 'κουκουβάγιες' από την άλλη δεν είχαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τα κενά στους επί μέρους τομείς του παιχνιδιού των Πειραιωτών. Μέσα από στημένες φάσεις και ορισμένα αβίαστα λάθη των αντιπάλων τους προσπάθησαν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι, που συνήθως τράκαραν πάνω στον επιβλητικό Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ έβρισκε πάντα τον τρόπο να φέρνει την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών της Μπασακσεχίρ, που δεν βρήκαν ποτέ το κουράγιο να τον παρακάμψουν και να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Σεμέδο πανηγυρίζει με τον Βαλμπουενά το 1-0 του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπασακσεχίρ, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και η λογική έλεγε πως κόντρα σε μια ομάδα που δεν έμοιαζε ικανή να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ο Ολυμπιακός μόνο καλύτερος θα μπορούσε να εμφανιστεί στο δεύτερο 45λεπτο.

Από τη Γαλλία με αγάπη

Και έτσι συνέβη. Παίκτης της Φενέρμπαχτσε μέχρι πριν λίγους μήνες, ο Ματιέ Βαλμπουενά γνώριζε καλά τα κατατόπια στο 'Fatih Terim Stadium'. Χρειάστηκε μια στιγμή και ένα μικρό δείγμα της ποιότητας του για να λυγίσει την οπισθοφυλακή της Μπασακσεχίρ. Μια προσποίηση και μια σέντρα 'ποίημα', με δύναμη και το κατάλληλο φάλτσο, για να έρθει ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με κεφαλιά στο 53'.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βαλμπουενά, Ποντένεσε και Ελαμπντελαουί πανηγυρίζουν το γκολ του Μασούρα στο 53', που έδβσε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί της Μπασακσεχίρ στο 'Fatih Terim Stadium', για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε βρει αυτό που ζητούσε στην Κωνσταντινούπολη, το γκολ που σε κάθε περίπτωση θα έκανε πιο απλά τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο. Το ιδανικό πλέον ήταν αφού προηγήθηκε, να φύγει και με τη νίκη. Και μπορούσε να το πετύχει είτε βρίσκοντας ένα δεύτερο τέρμα, είτε κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Προτίμησε το δεύτερο, με δραματικό τρόπο.

Ο Σα έσωσε Ολυμπιακό και Μπρούνο από την... καταστροφή

Το ματς κυλούσε όπως ήθελε ο Ολυμπιακός, η Μπασακσεχίρ σταδιακά αύξησε τα ρίσκα και την πίεση της αλλά απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 71', όταν ο Σα στην αριστερή του γωνία έδιωξε το σουτ του Βίστσα από το ύψος της περιοχής. Στο 80' αποβλήθηκε ο Καβεχτσί με 2η κίτρινη κάρτα και όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Όταν ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Μπρούνο στο 83', ούτε που μπορούσε να φανταστεί σε τι μπελάδες θα έβαζε τους συμπαίκτες του ο Βραζιλιάνος... Στο 87' έκανε χέρι εκτός περιοχής και κεντρικά, σε σημείο για απευθείας εκτέλεση. Η φάση πέρασε ανώδυνα για τους 'ερυθρόλευκους', όμως ο Μπρούνο κρατούσε το... καλύτερο για μετά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίχως κανέναν απολύτως λόγο, ύψωσε το χέρι του σε σέντρα του Κλισί και αυτή τη φορά η παράβαση ήταν εντός περιοχής! Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Βίστσα, που έπεσε θύμα του Ζοζέ Σα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ μάντεψε το χτύπημα στην αριστερή του γωνία και άφησε τους γηπεδούχους με την όρεξη... Ανακουφίζοντας παράλληλα τον Μπρούνο, που φλέρταρε με την καταστροφή. Για τρίτο σερί ματς στην προκριματική φάση της διοργάνωσης, η εστία των 'ερυθρολεύκων' έμεινε απαραβίαστη.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Σα αποκρούσει το πέναλτι του Βίστσα, κρατώντας τη νίκη (1-0) για τον Ολυμπιακό επί της Μπασακσεχίρ στο 'Fatih Terim Stadium' (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με βάση την συνολική εικόνα του αγώνα, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί το σκηνικό στη ρεβάνς του 'Γ. Καραϊσκάκης'. Αν ο Ολυμπιακός διαχειριστεί με σύνεση τα δεδομένα, μπορεί να ντουμπλάρει με σχετική άνεση τις νίκες του επί της τουρκικής ομάδας και να προκριθεί με στυλ στα playoffs του UEFA Champions League.

Pod-όσφαιρο #28: Είναι ο Σεμέδο ο νέος Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού;

News 24/7

24MEDIA NETWORK