Ο Σερ Άλεξ προσπαθούσε πάντα να επηρεάσει τους διαιτητές

Ο Γκάρι Νέβιλ “μαρτύρησε” τις τακτικές του προπονητή-σύμβολο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τους... υπολογίζουν στα σφυρίγματα.

Manchester United's manager Sir Alex Ferguson, centre gesticulates during his team's 4-4 draw against Everton in their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday, April 22, 2012. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's manager Sir Alex Ferguson, centre gesticulates during his team's 4-4 draw against Everton in their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday, April 22, 2012. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Γκάρι Νέβιλ αποκάλυψε μια μυστική τακτική που χρησιμοποιούσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να βάζει πίεση τους διαιτητές όταν ήταν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Φέργκιουσον κατέκτησε 38 τρόπαια στο Όλντ Τράφορντ, συμπεριλαμβανομένων 13 τίτλων Premier League, πέντε Κυπέλλων FA και δύο κυπέλλων Champions League και όλοι ανεξαιρέτως αποδέχονται την άποψη πως επρόκειτο για έναν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, προπονητές που κάθισε στους Αγγλικούς πάγκους.

Η συμπεριφορά του Σερ Άλεξ ωστόσο στη γραμμή του γηπέδου ανά τα χρόνια ενίσχυσε περαιτέρω μία φήμη σχετικά με ορισμένες αμφιλεγόμενες τακτικές του Σκωτσέζου. Όμως, όλα έγιναν ξεκάθαρα όταν ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Νέβιλ υποστήριξε ότι ο Φέργκιουσον προσπαθούσε να εκφοβίσει τους διαιτητές πριν από τη σέντρα.

Ο Νέβιλ εξήγησε: "Ο Φέργκιουσον ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχαμε ποτέ: "Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έλεγε ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα αποδυτήρια μέχρι να είναι μπροστά, να στέκεται στην πόρτα, και περίμενε κάθε παίκτη να περάσει και κοίταζε στο διάδρομο προς τα κάτω, στο δωμάτιο των διαιτητών και στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων.

"Στεκόσουν στην πόρτα και αυτός κοιτούσε στο διάδρομο προς το δωμάτιο του διαιτητή και τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, και κάθε παίκτης περνούσε από μπροστά του και τους έσφιγγε το χέρι, και αυτό γινόταν κάθε εβδομάδα. Δεν το συνειδητοποίησα αυτό σωστά μέχρι που έγινα αρχηγός αφού είχε φύγει ο Ρόι Κιν. Όταν ήμουν αρχηγός, στεκόμουν μπροστά, ο Σερ Άλεξ μου έλεγε να περιμένω μέχρι να μπουν όλοι οι παίκτες σε μια σειρά και μετά να φύγουμε. Περίμενε κάθε παίκτη να περάσει και κοίταζε στο διάδρομο προς το δωμάτιο του διαιτητή και τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων".

Πριν από την αποχώρησή του το 2013, ο Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι ασκούσε πίεση στους διαιτητές για να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά επέμεινε ότι έπαιζε μόνο mind-games με τους αντίπαλους προπονητές.

"Ο τέταρτος διαιτητής την Κυριακή εναντίον της Σουόνσι μου έδειξε τον πίνακα και έγραφε οκτώ λεπτά", δήλωσε ο σερ Άλεξ στους δημοσιογράφους. Είπα, 'ξανασκέψου το. Αυτό ήταν ένα μέρος της πίεση που προσπαθείς να ασκήσεις στους διαιτητές. Αλλά κράτησα τα mind-games για τους αντιπάλους".

Διαβάστε περισσότερα

Τυφλή εμπιστοσύνη Ποτσετίνο στους παίκτες του

Ο Φάν Πέρσι επέστρεψε στις προπονήσεις με την Γιουνάιτεντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK