Ο Σωκράτης Διούδης είναι ο τελευταίος υπασπιστής του Παναθηναϊκού

Ο Σωκράτης Διούδης ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό για να φτάσει στην μεγάλη ανατροπή στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρώσος συγγραφέας Βλαντιμίρ Ναμπούκοφ έχει πει: "Ο τερματοφύλακας είναι ο μοναχικός αετός, ο άντρας του μυστηρίου, ο τελευταίος υπερασπιστής". Το γκούκλαρα, δεν έχω ιδέα ποιος είναι και γιατί ένας Ρώσος συγγραφέας είχε τέτοια πρεμούρα να πει κάτι για τη θέση του τερματοφύλακα. Αναζητούσα γνωμικά το βράδυ της Κυριακής, κάτι για να συνοδεύσω την εμφάνιση του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Σωκράτη Διούδη, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το ματς γέννησε πολλούς πρωταγωνιστές. Ο τελευταίος, ο φρέσκος, ο game changer, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Το πρόσωπο του ντέρμπι για το νικητήριο γκολ και την αντίδρασή του πάνω στην ένταση και το αποκορύφωμα της... ονείρωξης να θυμηθεί τη θητεία του στην ΑΕΚ και να μην πανηγυρίσει. Θέλει πάνω απ' όλα ποδοσφαιρικό ήθος για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Για να φτάσει, όμως, ο έμπειρος αμυντικός του Παναθηναϊκού να πετύχει το γκολ που έκρινε την αθηναϊκή 'μονομαχία', χρειάστηκε να 'παίξει μπάλα' ο Διούδης. Ο τελευταίος υπερασπιστής. Στη φάση του Γιώργου Γιακουμάκη που το έπιασε και αυτό, οι αποκρούσεις του έγιναν 6 σε όλο το ματς. Ο αριθμός 6 δείχνει πάνω απ' όλα την τρικυμία της άμυνας του Παναθηναϊκού. Όποιος περνούσε από την Κύμης έκανε φάση στα καρέ του Διούδη. Αυτός, όμως, εκεί. Στην καλύτερη εμφάνισή του την εφετινή χρονιά και μία από τις καλύτερες στη θητεία του με τα πράσινα γάντια. Ακόμα μία δυσκολία στον Τζον φαν Σιπ για τις μελλοντικές κλήσεις για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Μέχρι να φτάσει, όμως, εκεί κι αν ποτέ φτάσει, ίσως χρειαστεί να καταπιεί και... σπαθιά με τον εφετινό Παναθηναϊκό.

Στο ντέρμπι έπιανε ότι πήγαινε στο τέρμα και αυτά που δεν πιάνονταν. Κράτησε τον Παναθηναϊκό στο 0-2 και δεν άφησε την ΑΕΚ να πάει τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη. Και τότε, ούτε ανατροπές θα είχαμε ούτε 'πράσινες ψυχές' ούτε βαριές φανέλες. Ίσως να είχαμε την αντίστροφη εικόνα από αυτήν το βράδυ της Κυριακής και αντί να βλέπαμε οπαδούς της ΑΕΚ για τα 'καλωσορίσματα' στο ξενοδοχείο, να είχαμε οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι 6 αποκρούσεις σε παιχνίδι, πόσω μάλλον σε ντέρμπι Super League 1, είναι πολλές. Εν δυνάμει γκολ οι περισσότερες εξ αυτών, συν τα δύο που ήδη είχε δεχθεί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα της τεράστιας χαμένης ευκαιρίας για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο της ΑΕΚ. Αλλά ο Ναμπούκοφ τα έλεγε από τότε και δεν τον πιστεύατε.

Από τον Άρη, στην Μπριζ, μετά στον Πανιώνιο, ξανά στον Άρη και το 2017 στον Παναθηναϊκό. Έπεσε σε δύο διαφορετικούς Παναθηναϊκούς, αυτόν του Μαρίνου Ουζουνίδη και αυτόν του Γιώργου Δώνη. Κανένας από τους δύο πρωταθληματικός, αλλά ο ίδιος παίζει σε αυτό το επίπεδο. Η εμφάνισή του με την ΑΕΚ ήταν τέτοια. Για κάθε Κολοβέτσιο που 'γράφει' τη συγκινητική ιστορία ποδοσφαιρικού ήθους σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχει ένας 'μοναχικός' ήρωας στη γραμμή του τέρματος που έχει κάνει το παιχνίδι της βραδιάς. Και για κάθε τέτοιο θα γράφουν οι Ναμπούκοφ αυτού του πλανήτη.

Ποιος έχει τους καλύτερους Έλληνες στο ρόστερ; Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK