Ο Τιερί Ανρί έγινε παίκτης της Ρεάλ, ύστερα το μετάνιωσε

Ένας 'Παραλίγο Παίκτης' της Ρεαλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να γίνει θρύλος της, ονόματι Τιερί Ανρί.

O Τιερί Ανρί με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα ενάντια στη Βιγιαρεάλ
O Τιερί Ανρί με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα ενάντια στη Βιγιαρεάλ ASSOCIATED PRESS

Στα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Τιερί Ανρί ήταν ένας πολλά υποσχόμενος εξτρέμ του πρωταθλήματος της Γαλλίας, ένα wonderkid που προκαλούσε αίσθηση με το αριστοτεχνικό πλασέ του, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Μονακό. Ο Καλύτερος Νέος παίκτης της Ligue 1 1996-1997 ήταν ένα παιδί που απολάμβανε το ποδόσφαιρο, σε ένα πρωτάθλημα με αγνή, 90s καφρίλα, με τον επενδυτικό πυρετό εκ Σαουδικής Αραβίας να απέχει από τις ομάδες του Παρισιού και των περιχώρων. Ο Ανρί, ξαφνικά, έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Και όταν ο νεαρός Γάλλος, μόλις 21 ετών τότε, διαπίστωσε τι είχε συμβεί, υπέστη σοκ.

Όλα ξεκίνησαν από την επιμονή του Λορένθο Σανθ, του πολυμήχανου 'τιμονιέρη' της Ρεάλ, ενός πανέξυπνου προέδρου που έβαλε τις βάσεις ώστε οι 'μερένγκες' να εξελιχθούν σε μια διαγαλαξιακή ομάδα, με τα μεγαλύτερα αστέρια του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο Σανθ πλησίασε τον νεαρό Ανρί και του έκανε μια πλουσιοπάροχη προσφορά, που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Η αποδοχή της προσφοράς είχε γίνει αμέσως, το συμβόλαιο είχε επιστραφεί υπογεγραμμένο στη διοίκηση της Ρεάλ. Ο Ανρί θα συναντούσε παίκτες όπως ο Ραούλ, ο Φερνάντο Ιέρο και ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Ένα αεροπλάνο είχε σταλεί για να παραλάβει τον νεαρό παίκτη από το λαμπερό θέρετρο του Μονακό και να τον πάει στη -συνήθως αρκετά πιο χειμωνιάτικη- Μαδρίτη. Όμως, ο Ανρί δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο. Αντί του νεαρού παίκτη, εμφανίστηκε ο πατέρας του, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του "φοβόταν τον πρόεδρο της Μονακό" και δεν ήθελε να φύγει για το εξωτερικό. Η μεταγραφή είχε 'ναυαγήσει'.

Ο Ανρί έμεινε στη Μονακό ως τον Ιανουάριο του 1999, πετυχαίνοντας 28 γκολ σε 141 εμφανίσεις. Ύστερα από μια 6μηνη θητεία στη Γιουβέντους, βρέθηκε στο Λονδίνο ως το 2007, πανηγυρίζοντας ένα μαγικό -αήττητο- πρωτάθλημα με τους Κανονιέρηδες της Άρσεναλ (το 2004) και στη συνέχεια, το ταξίδι του τον οδήγησε στη Βαρκελώνη, όπου σήκωσε και μια κούπα Champions League με την Μπαρτσελόνα!

Αν θέλουμε, τελικά, να παραθέσουμε ένα ακόμα 'παραλίγο' παράδειγμα, τότε ο Ανρί μπορεί να μείνει στην ιστορία ως 'Παραλίγο Παίκτης Ρεαλ Μαδρίτης'.

Ήταν αποτυχημένη η σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK