Ο Τόμας Μίλερ ετοιμάζει επιχείρηση εκατομμυρίων με... σπέρμα

Ο Τόμας Μίλερ φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να βγάζει εκατομμύρια όταν φύγει από το ποδόσφαιρο, χάρη στη... γονιμοποίηση!

Ο Τόμας Μίλερ πανηγυρίζει ένα δικό του γκολ για λογαριασμό της Μπάγερν σε αναμέτρηση του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στη Χόφενχάιμ στις 5 Φερνουαρίου 2020. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ο Τόμας Μίλερ πανηγυρίζει ένα δικό του γκολ για λογαριασμό της Μπάγερν σε αναμέτρηση του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στη Χόφενχάιμ στις 5 Φερνουαρίου 2020. AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ύστερα από 2 δεκαετίες στην Μπάγερν, ο Τόμας Μίλερ αποτελεί σύμβολο του συλλόγου, όντας ήδη στις λίστες με τους κορυφαίους σε συμμετοχές και γκολ. Ο 31χρονος Γερμανός δίκαια αμείβεται με περίπου 15.000.000 ευρώ τον χρόνο από τους Βαυαρούς και έχει το 2ο μεγαλύτερο συμβόλαιο, πίσω μόνο από τα 20.000.000 του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Ο εκατομμυριούχος άλλοτε διεθνής επιθετικός δεν επαναπαύεται και σκέφτεται να παραμείνει τέτοιος στο μέλλον. Μπορεί από το ποδόσφαιρο να μην ξαναβρεί τόσα χρήματα, ωστόσο έχει ανοίξει μια άλλη δίοδο στον πλούτο, η οποία αποδεικνύεται αρκετά προσοδοφόρα.

Η εκτροφή αλόγων αναπαραγωγής αποτελεί επιχείρηση εκατομμυρίων, που συγκρίνεται ακόμα και με το ποδόσφαιρο. Το πιο διάσημο άλογο που παρέχει αυτήν την υπηρεσία αξίζει περίπου 200.000.000, δηλαδή παραπάνω από Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Ο Τόμας Μίλερ ετοιμάζει επιχείρηση εκατομμυρίων με... σπέρμα
INSTAGRAM/ESMUELLERT

Σε αυτόν τον τομέα, ο Μίλερ βρέθηκε από... σπόντα, αφού η σύζυγός του, Λίσα, ασχολείται με το ντρεσάζ και πρόσφατα κέρδισε στο Masters της Στουτγκάρδης. Με αφορμή αυτήν την ιδιότητα της συζύγου του, οι δυο τους έχουν ανοίξει εδώ και χρόνια τη φάρμα 'Gut Wettlkam' κοντά στο Ότερφινγκ, μία μικρή κοινότητα της Βαυαρίας, νότια του Μονάχου.

Στη φάρμα φιλοξενούν 3 άλογα αναπαραγωγής, τους D' Avie, Four Roses και Bowmore, που η δουλειά τους είναι να γονιμοποιούν άλλα άλογα με στόχο να βγάλουν τους επόμενους πρωταθλητές στο ολυμπιακό αγώνισμα της ιππικής δεξιοτεχνίας. Η επιχείρηση μέχρι στιγμής τα πήγαινε εξαιρετικά και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τους ιδιοκτήτες, το 2021 η 'Gut Wettlkam' θα γίνει κέντρο γονιμοποίησης αλόγων ντρεσάζ όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Η Λίσα κι εγώ κάναμε το επόμενο βήμα. Το 'Gut Wettlkam' περιμένει την περίοδο αναπαραγωγής του 2021 με τους επιβήτορές του", έγραψε ο Μίλερ στα social media και σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι "ο D' Avie αποτελεί το μέλλον του ντρεσάζ, αφού συνδυάζει αυτό που θες από ένα τέτοιο άλογο, για να παράξεις τους επόμενους πρωταθλητές".

Αυτό φυσικά έρχεται με κόστος για τους επίδοξους τζόκεϊ και ιδιοκτήτες αλόγων ντρεσάζ. Συγκεκριμένα, στο 'Gut Wettlkam', η διαδικασία από τον 2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή D' Avie κοστίζει 1.600 (500 για τη γονιμοποίηση, 1.100 σε περίπτωση εγκυμοσύνης). Με δεδομένο ότι κάθε άλογο αναπαραγωγής μπορεί να κάνει εκατοντάδες απογόνους, η οικονομική επιτυχία του εγχειρήματος των Μίλερ μοιάζει δεδομένη και αναμένεται να του αποφέρει εκατομμύρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK