Ο Τόσκα είναι αυτό(ς) που ήθελε ο Λουτσέσκου

Δυναμικός αμυντικός με ενέργεια και ανεβάσματα, ο οποίος -αν χρειαστεί- μπορεί να γίνει στόπερ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξέρει γιατί διάλεξε τον συμπατριώτη του ως την τελευταία προσθήκη στο "ασπρόμαυρο" ρόστερ.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, challenges Real Betis' Alin Tosca during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, March 12, 2017. Ronaldo scored once in Real Madrid's 2-1 victory. (AP Photo/Francisco Seco)
Αλίν Τόσκα AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η απόκτηση του Αλίν Τόσκα έρχεται να συμπληρώσει το παζλ του τσαμπιονσλιγκάτου ΠΑΟΚ. Σημασία δεν έχει τόσο η (αργοπορημένη ως ένα βαθμό) συμφωνία με την Μπέτις, ούτε ο τρόπος που θα έρθει (δανεικός με προσιτή οψιόν αγοράς) ο Ρουμάνος αριστερός μπακ.

Σημασία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πως προσθέτει στις επιλογές του έναν ποδοσφαιριστή όπως πάνω-κάτω τον ήθελε. Με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, διαφορετικά απ' αυτά του "κάπτεν" Βιεϊρίνια και και του Κρέσπο που κάλυπταν τη θέση του αριστερού μπακ.

Ο 26χρονος Ρουμάνος είναι ένα γερό παιδί, ύψους 1μ81 που δεν θα φοβηθεί να πάει με θράσος στις φάσεις, θα ρισκάρει να μαρκάρει εντός περιοχής, θα κυνηγήσει να κόψει. Παρά το ύψος του, διαθέτει την ταχύτητα του πλάγιου μπακ αλλά και τη δύναμη του στόπερ. Αμυντικά δεν θα "προδώσει" την ομάδα του, κρατάει τη θέση του, κλείνει χώρους, δίνει βοήθειες, διαβάζει φάσεις.

Επιθετικά έχει και την τεχνική στο κράτημα της μπάλας και την ταχυδύναμη ν' ανέβει και να επιστρέψει πίσω, αλλά δεν είναι της κλάσης του Βιεϊρίνια. Δεν θα φτιάξει πολύ παιχνίδι από τα πλάγια, παρά τις σέντρες. Ίσως γι' αυτό δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Μπέτις, η οποία είχε ξοδέψει (πέρυσι τον Γενάρη) 1 εκατομμύριο για να τον πάρει από τη Στεάουα υπογράφοντας μαζί του 5ετές συμβόλαιο, κι έφυγε για την Μπενεβέντο έναντι ενοικίου 100 χιλιάδων ευρώ. Τις συμμετοχές του πάντως τις έκανε, ενώ παραμένει διεθνής με την εθνική.

Η προσθήκη του στο "ασπρόμαυρο" ρόστερ επιτρέπει στον Λουτσέσκου ν' απεγκλωβίσει, αν κριθεί αναγκαίο, τον Βιεϊρίνια και να μην παίζει με κεντρικό αμυντικό στα πλάγια. Ήταν, με λίγα λόγια, ο ποδοσφαιριστής που είχε ανάγκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK