Ο Τζιμπρίλ Σισέ θέλει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο χωρίς λεφτά

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε ότι ψάχνει ομάδα για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, σε κορυφαίο επίπεδο, ακόμα και χωρίς λεφτά. Στόχος του να σημειώσει 4 γκολ. Όχι 3, όχι 5.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για τη Super League 2010-2011 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Ο Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για τη Super League 2010-2011 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Τα πόδια του στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου και μάλιστα χωρίς αντίτιμο έθεσε ο Τζιμπρίλ Σισέ, όπως αποκάλυψε σε μία συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό 'So Foot'. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε ότι έχει έναν μεγάλο στόχο, ο οποίος υπερβαίνει την ανάγκη να υπογράψει ένα τελευταίο συμβόλαιο που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την περιουσία του από το ποδόσφαιρο.

Απών από το επαγγελματικό επίπεδο εδώ και περίπου μία 5ετία και χωρίς επίσημα παιχνίδια από το 2018, ο 38χρονος βετεράνος είχε προσπαθήσει να συνεχίσει την καριέρα του σε συλλόγους που αγωνίζονταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Τον Ιούνιο του 2015 βρέθηκε στη Σεντ Πιερουάζ της Ρεϊνιόν, μιας γαλλικής νησιωτικής κτήσης στην Αφρική, δίπλα από τη Μαδαγασκάρη, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός μήνα, περισσότερο ως επίδειξη, παρά ως κάτι σοβαρό. Όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία και όντας τραυματίας, αποσύρθηκε από τη δράση, μόνο και μόνο για να επανέλθει τον Ιούλιο του 2017. Υπέγραψε στην ελβετική Ιβερντόν, η οποία αγωνιζόταν στην 3η τη τάξει κατηγορία του εγχωρίου πρωταθλήματος. Ύστερα από μία σεζόν και 24 γκολ σε 29 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία. Προορισμός η Βιτσέντζα, αλλά όχι η γνωστή, η οποία είχε χρεοκοπήσει και διαλυθεί, αλλά ένας από τους συλλόγους που προέκυψαν απ' αυτήν την εξέλιξη. Η ομάδα δεν κατάφερε να ενταχθεί στο πρωτάθλημα της Serie D τη σεζόν 2018-2019 και κάπως έτσι έληξε άδοξα η καριέρα του Γάλλου επιθετικού.

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι τα πάντα τελείωσαν. Μάλιστα, όπως εξήγησε στο instagram live του γαλλικού περιοδικού, έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό: θέλει να πετύχει 4 γκολ στη Ligue 1. Όχι 3, όχι 5. Ο λόγος; Στα περίπου 9,5 χρόνια που αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος της πατρίδας του με Οσέρ (1998-2004), Μαρσέιγ (2006-2009) και Μπαστιά (2013-2015) σημείωσε συνολικά 96 γκολ σε 209 αγώνες. Στόχος του είναι να... στρογγυλοποιήσει τον αριθμό τερμάτων κι ύστερα να σταματήσει οριστικά.

"Όποιος είναι σκόρερ, αγαπάει τα γκολ και τους στόχους. 25, 50, 75... Για μένα, ο στόχος των 100 με στοιχειώνει. Έμεινα στα 96 όταν σταμάτησα. Μου λείπουν 4 και με τρελαίνει. Θέλω να επιστρέψω στη Ligue 1 για να τα πετύχω. Αν με δεχθεί κάποιος σύλλογος, μπορώ να τα βάλω σε 2-3 μήνες. Είμαι πεισματάρης όταν έχω έναν στόχο. Θα κάνω τα πάντα για να τον πετύχω. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ δωρεάν, χωρίς μισθό, οπότε δεν υπάρχει ρίσκο για τις ομάδες. Προς στιγμήν, δεν έχω προχωρημένες επαφές, αλλά ελπίζω να εμφανιστούν σύλλογοι".

Ο αντίλογος είχε να κάνει με την ηλικία του, το επίπεδο ετοιμότητας και το επάγγελμα που ακολουθεί από τη στιγμή που σταμάτησε, το οποίο περιλαμβάνει... κινδύνους. Ο Σισέ είχε την απάντηση: "Ήμουν στην Ιβερντόν. Σίγουρα, ήταν στην 3η κατηγορία της Ελβετίας, αλλά ακόμα κι έτσι σημείωσα 24 γκολ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος, χωρίς τραυματισμούς. Οπότε, θεωρώ ότι θα καταφέρω να πετύχω 4 τέρματα στη Ligue 1. Το επάγγελμα του DJ δεν συνδέεται απαραίτητα με το αλκοόλ. Ποτέ δεν έχω πιει στη ζωή μου, ποτέ δεν έχω κάνει ναρκωτικά. Συντηρούμαι καλά. Πέραν του προσωπικού, βλέπω τύπους όπως ο Βιτορίνο Ίλτον (σ.σ. ο ο βασικός και αναντικατάστατος 42χρονος στόπερ της Μονπελιέ) και λέω στον εαυτό μου ότι μπορώ να βοηθήσω μια ομάδα πνευματικά, στις ακαδημίες και να δώσω συμβουλές στους επιθετικούς. Θα μου άρεσε αυτό".

Από εκείνα τα 55 γκολ σε 89 εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, την τελευταία τόσο παραγωγική εποχή του σε επαγγελματικό επίπεδο, έχουν περάσει 9 χρόνια. Το έχει ακόμα ο Σισέ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK