Ο Βορειοκορεάτης Κριστιάνο Ρονάλντο που έπεσε θύμα πολιτικών αποφάσεων και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Ήταν ο πρώτος Ασιάτης ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Γιουβέντους, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις του γκρέμισαν τα όνειρα.

Juventus' Cristiano Ronaldo gestures during a Serie A soccer match between Juventus and Bologna, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, Oct.19, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
(AP Photo/Luca Bruno) AP

Το 2019, η Γιουβέντους υπέγραψε έναν Βορειοκορεάτη νεαρό ο οποίος για πολλούς μοιραζόταν κοινά χαρακτηριστικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον τρόπο παιχνιδιού, όμως τα παιχνίδια της μοίρας δεν του επέτρεψαν ούτε να ονειρεύεται.

Με την πάροδο των ετών, αρκετοί παίκτες έχουν συγκριθεί με τον πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στην ταμπέλα του "επόμενου Κριστιάνο Ρονάλντο", αλλά παρόλα αυτά τους επετράπη να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή καριέρα στο ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση του Χαν Κουάνγκ Σονγκ, η επιλογή δεν ήταν ποτέ στα χέρια του διότι πολύ απλά το ταλέντο του δεν θα επηρέαζε ποτέ τις εξελίξεις.

Ο Χαν μετακόμισε στην Ιταλία ως έφηβος το 2015 στο πλαίσιο ενός προγράμματος ταλέντων που χρηματοδοτούσε η κυβέρνηση της Ιταλίας και υπέγραψε έτσι στην Κάλιαρι.

Συνδέθηκε με μετακινήσεις στην Άρσεναλ, την Τότεναμ και την Έβερτον και τελικά εντάχθηκε στην Γιουβέντους το 2019 έναντι περίπου 4,25 εκατομμυρίων λιρών, αλλά η καριέρα του κατέρρευσε όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε να απαγορεύσει σε όλους τους Βορειοκορεάτες από το να δουλεύουν στο εξωτερικό. Στον επιθετικό απαγορεύτηκε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και τελικά εγκατέλειψε τη Γιουβέντους για την Αλ Ντουχαΐλ με έδρα το Κατάρ το 2020, χωρίς να κάνει ούτε μία εμφάνιση με τη Γηραιά Κυρία.

Ένα χρόνο αργότερα το συμβόλαιό του ακυρώθηκε λόγω των κυρώσεων του Κατάρ κατά της Βόρειας Κορέας, οι οποίες εμπόδιζαν τους Βορειοκορεάτες υπηκόους να εργάζονται στη χώρα, και ο Χαν εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Αλλά ένας φίλος του ποδοσφαιριστή δήλωσε ότι ο Χαν Κουάνγκ Σονγκ επέστρεψε στην Κορέα τον περασμένο Αύγουστο. Πιστεύεται ότι μέχρι τον περασμένο μήνα ζούσε στην Ιταλία, έχοντας επιστρέψει στη χώρα μετά τη λύση της συμφωνίας του με την Αλ Ντουχαΐλ.

Διαβάστε περισσότερα

"O Κλοπ είναι ένας άχαρος loser", η αντίδραση του Γερμανού και το σχόλιο δημοσιογράφου

Έχει τα νούμερα του Εμπαπέ, έχει την ίδια ηλικία και όλη η ποδοσφαιρική elite κοιτά το πορτοφόλι της

News 24/7

24MEDIA NETWORK