Ο υποβιβασμός της Φένλο θα φέρει πιο εύκολα μεταγραφή στον Γιακουμάκη

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει 'κολλήσει' στα τελευταία παιχνίδια της Φένλο, όμως αυτός δεν θα είναι ο βασικός λόγος του (ενδεχόμενου) υποβιβασμού της. Ούτε ασφαλώς θα είναι κάτι που θα προκαλέσει πρόβλημα στον Έλληνα φορ, αντιθέτως, μάλλον θα τον βοηθήσει!

Ο υποβιβασμός της Φένλο θα φέρει πιο εύκολα μεταγραφή στον Γιακουμάκη

Θα συνιστά μια ομολογουμένως σπάνια συνθήκη ο υποβιβασμός της ομάδας, στις τάξεις της οποίας διαπρέπει ο κορυφαίος σκόρερ της λίγκας και ένας από τους πρώτους στη σχετική ευρωπαϊκή λίστα. Συνήθως, η ύπαρξη ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή είναι από μόνη της ικανή για να εξασφαλίσει το μίνιμουμ ενός στόχου. Ωστόσο είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο για την Φένλο στην Ολλανδία, ομάδα στην οποία κάνει θραύση ο πρώην φορ της ΑΕΚ, Γιώργος Γιακουμάκης, να βιώσει αυτή την περίεργη συγκυρία καθώς βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Ο Έλληνας στράικερ έχει πάψει να είναι εξίσου 'hot' στο σκοράρισμα, όπως δηλαδή ίσχυε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Κάπου είναι και λογικό... Οι αντίπαλες άμυνες τον διαβάζουν καλύτερα, οι κεντρικοί αμυντικοί έχουν περισσότερο το νου τους, οι δημιουργικές δυνατότητες της Φένλο ολοένα και φθίνουν τη στιγμή που η άμυνά της είναι μακράν η χειρότερη της κατηγορίας, έχοντας δεχθεί 75 γκολ, 11 περισσότερα από την τελευταία στην κατάταξη Ντεν Χάαγκ, η οποία έχει ήδη αποχαιρετίσει την Eredivisie. Μια τέτοια κατάσταση, είναι δύσκολα αναστρέψιμη όταν σε παίρνει για τα καλά η κάτω βόλτα.

Η Φένλο μετρά 10 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, μετά το θριαμβευτικό 4-1 επί της Φίτεσε στις 27 του περασμένου Γενάρη, με τον Γιακουμάκη να σκοράρει και τα 4 τέρματα της επικής επικράτησης, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τον Τύπο της Ολλανδίας ως η επισφράγιση της παραμονής στην κατηγορία! Βιάστηκαν... Έκτοτε, η Φένλο βρήκε μπροστά της έναν κατήφορο και αποφάσισε να τον 'τρέξει' χωρίς να υπολογίσει τα σκουριασμένα φρένα της.

Η πτώση της έλαβε ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, δεν βρίσκει πλέον το αντίδοτο. Στο διάστημα αυτό των 10 ηττών, έχει σκοράρει μόλις 4 φορές, ενώ έχει μείνει άσφαιρος στα τελευταία τρία διαδοχικά ματς, ισοφαρίζοντας το προσωπικό αρνητικό σερί που καταγράφηκε για εκείνον τον Δεκέμβριο του 2020, όταν και πάλι είχε μείνει μακριά από το γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Εξυπακούεται ότι και τότε, η Φένλο είχε ηττηθεί.

Το ερχόμενο Σάββατο, ο σύλλογος στον οποίο επίσης αγωνίζονται -δίχως ανάλογη με του Γιακουμάκη επιτυχία είναι η αλήθεια- οι αδελφοί Δώνη, δίνει ένα καθοριστικό ματς, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την αδιάφορη βαθμολογικά αλλά σίγουρα ανώτερη ποιοτικά Σπάρτα Ρότερνταμ. Η Φένλο ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής-ανόδου με τη Βίλεμ ΙΙ, ενώ είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από την προτελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στη β' κατηγορία, όπου προς το παρόν κατοικοεδρεύει η Έμεν.

Θα είναι αλήθεια όμως ένας ενδεχόμενος υποβιβασμός της Φένλο μια πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Γιακουμάκη; Κάθε άλλο! Εκείνος πλέον έχει αφήσει το στίγμα του στην Eredivisie, ενώ η οικονομική απαίτηση της ομάδας για την πώλησή του, δεδομένα θα είναι σημαντικά πιο χαμηλά από τα 5 εκατ. ευρώ που τώρα αξιώνει για να τον παραχωρήσει. Με την ομάδα στη β' κατηγορία και τον διεθνή επιθετικό να πιέζει για την αποχώρησή του τώρα που βρίσκεται στην κορύφωση της καριέρας του, ο πήχης θα χαμηλώσει. Άλλωστε για να είμαστε και ειλικρινείς, η τρομερή σεζόν στη Φένλο δεν μπορεί να ξεγελάσει για το ταβάνι των δυνατοτήτων του Γιακουμάκη και την πραγματική αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK