Ο Ζλάταν έκανε τον Μέσι να στέλνει χαρτάκια στον Πεπ, ο Αργεντινός ένιωθε ανασφάλεια για την θέση του

Στην τέταρτη σεζόν του με την Μπαρτσελόνα ο Μέσι φοβήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά.

AC Milan forward Zlatan Ibrahimovic, of Sweden, left, hugs with Barcelona forward Lionel Messi, of Argentina, during a Champions League first leg quarterfinals soccer match, between AC Milan and Barcelona, at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, March, 28, 2012. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan forward Zlatan Ibrahimovic, of Sweden, left, hugs with Barcelona forward Lionel Messi, of Argentina, during a Champions League first leg quarterfinals soccer match, between AC Milan and Barcelona, at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, March, 28, 2012. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Μετά την κατάκτηση του τρεμπλ το 2008/09, ο Πεπ αποφάσισε ότι έπρεπε να ενισχύσει περαιτέρω την επιθετική γραμμή της Μπαρτσελόνα. Απόφαση με την οποία ο Μέσι άρχισε να αισθάνεται ότι απειλείται.

Έχοντας πετύχει 38 γκολ σε 51 συμμετοχές την προηγούμενη σεζόν, ο Αργεντινός έστειλε ένα έντονο μήνυμα στο νυν αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αντιμετωπίστηκε ως άμεση απειλή για τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, με τον Σάμουελ Ετό να κατευθύνεται προς την άλλη πλευρά, στην Ίντερ Μιλάνο, σε μια συμφωνία ανταλλαγής.

Στο βιβλίο "Το μυστήριο του Μέσι" αναφέρεται πως ο πρώην παίκτης της Μίλαν λέγεται ότι είχε γράψει κείμενο στον Γκουαρντιόλα. Σύμφωνα με το βιβλίο το μήνυμα έλεγε, όχι με ακριβείς λέξεις: "Βλέπω ότι δεν είμαι πλέον σημαντικός για την ομάδα, οπότε..." και εστάλη στο λεωφορείο της ομάδας, καθώς δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά του πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ήταν η τέταρτη σεζόν του Μέσι στην πρώτη ομάδα, αλλά το βιβλίο συνεχίζει: "Ο Μέσι δεν είχε καταφέρει να λάμψει σε μερικά παιχνίδια και ο Ιμπραΐμοβιτς έπαιζε καλά. Ξαφνικά, υπήρχαν επιπλοκές για τον Αργεντινό".

Η λύση

Ο Γκουαρντιόλα μετακίνησε εν τέλει τον Μέσι από τα πλάγια για να παίξει στο κέντρο, με τον Ζλάταν να πρέπει να παίξει αντί αυτού στα πλάγια, και έτσι ο Αργεντινός έφτασε να σημειώσει 47 γκολ σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αντίθετα, ο Ιμπραΐμοβιτς σημείωσε 21 γκολ σε 45 εμφανίσεις με τους Καταλανούς γίγαντες πριν επιστρέψει στο Μιλάνο. Με τον ίδιο τον Σουηδό αργότερα να υποστηρίζει πως αδικήθηκε από τον Πεπ.

Διαβάστε περισσότερα

Η αμφιλεγόμενες επιστροφές επιθετικών στην Γιουνάιτεντ είναι κοντά

Μόλις 200 εκατομμύρια ο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, ο Αζάρ εναντιώνεται

News 24/7

24MEDIA NETWORK