Οδεύει προς Ιαπωνία ο Καν

Την πιθανότητα να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ιαπωνία εξετάζει ο Όλιβερ Καν.

Οδεύει προς Ιαπωνία ο Καν
Την πιθανότητα να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ιαπωνία εξετάζει ο Όλιβερ Καν. Το συμβόλαιο του Γερμανού τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή με τη διοίκηση των «βαυαρών» για την ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

« Όλα μπορούν να συμβούν. Έχω πολλές προτάσεις και κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα συζητήσω με τη διοίκηση της Μπάγερν προκείμενου να αποφασίσω τι θα κάνω », τόνισε χαρακτηριστικά στην σαββατιάτικη Bild ο Όλιβερ Καν. Εφόσον ο 36χρονος πορτιέρο αποφασίσει να αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια Γερμανίας θα κλείσει ένα 12ετές κεφάλαιο παρουσίας στους « βαυαρούς».

« Ο Καν έχει μια πολύ καλή επαφή με τον σύλλογο οπότε μπορεί να αποφασίσει αν θα επεκτείνει το συμβόλαιο του ή θα πάει στην Ιαπωνία. Ωστόσο, θα πρέπει σίγουρα να γίνει μια συζήτηση γύρω από τους οικονομικούς όρους μιας πιθανής συμφωνίας », υπογράμμισε ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες.

Ο Όλιβερ Καν είχε ψηφιστεί καλύτερος παίκτης του προηγούμενου Μουντιάλ που είχε πραγματοποιηθεί στις Ιαπωνία και Κορέα. Ο Γερμανός πορτιέρο είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να μετακομίσει σε κάποια ομάδα του εγχώριου πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 1994 η Μπάγερν απέκτησε τον Καν από την Καρλσρούη και σε 11 χρόνια παρουσίας κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Γερμανίας, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1996 και ένα Τσάμπιονς Λιγκ το 2001 ενώ αποτέλεσε το βασικό πορτιέρο της εθνικής Γερμανίας για συναπτά έτη.

Η πιθανή αποχώρηση του από την Μπάγερν σίγουρα θα αποτελέσει πλήγμα για την πρωταθλήτρια Γερμανίας, ωστόσο, η…ζημιά θα είναι διπλή αν τον ίδιο δρόμο ακολουθήσει και ο Μίκαελ Μπάλακ, του οποίου το συμβόλαιο επίσης λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. « Εάν φύγουν και οι δυο τότε θα πρέπει να χτίσουμε την ομάδα από την αρχή. Δεν φοβόμαστε, όμως, να κάνουμε κάτι τέτοιο », υποστήριξε ο Ούλι Χένες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK