Οδηγεί την Αϊντραχτ ο Αμανατίδης

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Σάλκε και Βέρντερ Βρέμης που μετά από ένα ωραίο παιχνίδι έμειναν στην "λευκή" ισοπαλία στην Arena AufSchalke. Απογοήτευσε εκ νέου η Στουτγκάρδη που ηττήθηκε με 1-0 από την Καϊζερσλάουτερν και πλέον βλέπει μόνο με... κυάλια την κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί της Μπάγερν Μονάχου πάντως έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν με 1-0 το Αμβούργο χάρη σε τέρμα του Ντεμικέλις στο 87' της αναμέτρησης. Συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία η Μπόχουμ, που άλωσε και την BayArena κερδίζοντας με 3-1 την Λεβερκούζεν.

Οδηγεί την Αϊντραχτ ο Αμανατίδης

Με τον Γιάννη Αμανατίδη να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ με την νέα του ομάδα την Κυριακή η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε μετά από 26 χρόνια να περάσει νικηφόρα από το Βερολίνο κερδίζοντας με 2-1 την Χέρτα και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για την σωτηρία. Στο τελευταίο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής η Μπορούσια Ντόρτμουντ με δυσκολία κατάφερε να κερδίσει την Κολονία συνεχίζοντας το καλό της σερί στους τελευταίους αγώνες, στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου.

Το Σάββατο βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Σάλκε και Βέρντερ Βρέμης που μετά από ένα ωραίο παιχνίδι έμειναν στην "λευκή" ισοπαλία στην Arena AufSchalke. Απογοήτευσε εκ νέου η Στουτγκάρδη που ηττήθηκε με 1-0 από την Καϊζερσλάουτερν και πλέον βλέπει με... κυάλια την κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί της Μπάγερν Μονάχου πάντως έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν με 1-0 το Αμβούργο χάρη σε τέρμα του Ντεμικέλις στο 87' της αναμέτρησης και μείωσαν την διαφορά από τους πρωτοπόρους στους επτά βαθμούς. Συνεχίζει την εκπληκτική της πορείαη Μπόχουμ, που άλωσε και την BayArena κερδίζοντας με 3-1 την Λεβερκούζεν.

Το ματς της αγωνιστικής








(Arena AufSchalke)
Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης 0-0



Υπό το φόντοτης εύχάριστης είδησης της ανανέωσης συμβολαίου του Ιβάν Κλάσνιτς με την Βέρντερ μέχρι το 2007 έναντι του ποσού των 1,3 εκ. Ευρώ τον χρόνο η ομάδα του Τόμας Σάαφ ταξίδεψε στο Γκεζελκίρχεν για να αντιμετωπίσει την Σάλκε. Και οι δυο ομάδες είχαν παραταχθεί με επιθετικούς προσανατολισμούς, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν λίγο πιο δυνατά και μαχητικά στο παιχνίδι.

Παρά το ελαφρώς καλύτερο ξεκίνημα της Σάλκε η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στην Βέρντερ. Στο 5' ο Αϊλτον πήρε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα του Ρόστ, γύρισε γρήγορα και έπιασε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας όμως την μπάλα να περάσει εκατοστά έξω από την εστία της Σάλκε. Το παιχνίδι ήτα πολύ καλό και γρήγορο, η μπάλα πήγαινε συνέχεια από τη μια περιοχή στην άλλη και καμία εκ των δυο ομάδων δεν έδειχνε να έχει το πάνω χέρι.

Στο 25' ο Αϊλτον πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Ροστ να μη έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τελειώσει την φάση. Η Σάλκε έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 36' για να ανοίξει το σκορ, όμως το εκπληκτικό σουτ που εξαπέλυσε ο Ασαμόα απομάκρυνε με τα πόδια από τον Ράινκε.

Ενα λεπτό αργότερα, στο 37',ο Αϊλτον ανατράπηκε πεντακάθαρα μέσα στην περιοχή από τον Φαν Κερχόφεν, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης λανθασμένα δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Οσο περνούσε η ώραόι μονομαχίες των ποδοσφαιριστών στο χώρο του κάντρου γινόντουσανόλο και σκληρότερες, μιας και το πάθος των δυο ομάδων για τη νίκη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Στο 45' έγινε η τελευταία καλή φάσή φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Ντελούρα μετά από πάσα του Σαντ δοκίμασε με σουτ να νικήσει τον Ράινκε όμως ο τερματοφύλακας της Βέρντερ απομάκρυνε εκ νέου εντυπωσιακά τον κίνδυνο. Ενα πολύ καλό πρώτο μέρος με την Βέρντερ να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες και την Σάλκε να έχει την ευκαιρία να σκοράρει στη φάση του 36' με τον Ασαμόα. Σε πολύ καλή μέρα και οι δυο τερματοφύλακες.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο αγώνας είχε χάσει αρκετό από το ρυθμό που είχε στο πρώτο μέρος και πλέον οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν λιγοστές. Στο 63' ένα σουτ του Κλάσνιτς μετά από πάσα του Ερνστ πέρασε λίγο άουτ. Στο 73' μετά από κόρνερ της Σάλκε ο Φαν Κερχόφεν πήρε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν κατάφερε να σκοράρει μιαςκαι τον πρόλαβε η άμυνα της Βέρντερ.

Στο 80' ο Γιόχαν Μικού προσπάθησε να κρεμάσει τον Ροστ από απόστασηχωρίς όμως να καταφέρει να βρει στόχο. Σε γενικές γραμμές ένα μέτριο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Τίποτα δεν άλλαξε και, μπροστά σε 61.266 θεατές στην κατάμεστη Arena AufSchalke, Σάλκε και Βέρντερ έμειναν στην "λευκή" ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:


Σάλκε: Ροστ, Φαν Κερχόφεν, Κομπιασβίλι, Πούλσεν(87' Χάιτο), Κλέζενερ, Αλτιντοπ, Βερμάντ, Κάμπουις, Σαντ, Ασαμόα(68' Μπέμε), Ντελούρα(68' Χάνκε)

Βέρντερ Βρέμης: Ράινκε, Νταβαλά, Σταλτέρι, Κρίσταϊτς, Ιζμαελ, Ερνστ, Μπάουμαν, Λίζτες(69' Μπορόφσκι), Μικού, Κλάζνιτς, Αϊλτον



Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις






Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής η Στουτγκάρδη απογοήτευσε εκ νέου τους φίλους της γνωρίζοντας την ήττα εκτός έδρας με 1-0 από την Καϊζερσλάουτερν. Η Λάουτερν κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5' με τον Ντομίνγκεζ και κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης το προβάδισμα της παρά τις πολλές και τεράστιες ευκαιρίες που απώλεσε η ομάδα του Μάγκατ. Πάντως η Στουτγκάρδη θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα από το νέο σοκ, μιας και μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λγκ. Ελπίδες για τίτλο στη Γερμανία με την διαφοράπλέον στους δέκα βαθμούς από την Βέρντερ μάλλον δεν υπάρχουν.

Η Μπάγερν από την πλευρά της τα χρειάστηκε μεν αλλά κατάφερε τελικά να κερδίσει το Αμβούργο, που κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές μέσα στο Μόναχο. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ για μια ακόμα αγωνιστική ήταν κακή, ωστόσο λυτρώθηκε χάρη στο δεύτερο τέρμα στην φετινή περίοδο του Μάρτιν Ντεμικέλις στο 87' της αναμέτρησης. Πάντως και οι Βαυαροί με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, που ξαναρχίζει αυτή την εβδομάδα. Να αναφέρουμε πως ποτέ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει δώσει στο Μόναχο "λευκή" ισοπαλία. Πλέον η Μπάγερν απέχει επτά βαθμούς από την κορυφή της Μπουντεσλίγκα.

Επιστροφή στις νίκες και για την Βόλφσμπουργκ, που επιβλήθηκε σχετικά εύκολα με 3-1 επί της Μόναχο 1860. Το συγκεκριμένο "τρίποντο" σώζει τον Γιούργκεν Ρέμπερ, που διατηρεί τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας την θέση του στην τεχνική ηγεσία των "λύκων". Στο 9' ο Μπιλίσκοφ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για έρθει στο 19' ο Αντρές Νε' Αλεσάντρονα δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στους οικοδεσπότες. Η 1860 κατάφερε να μειώσει προσωρινά στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Βάισενμπέργκερ,όμως ο Κλίμοβιτς στο 62' έκανε το 3-1 και έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρα των φιλοξενουμένων.

Η Μπόχουμ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία καταφέρνοντας να κερδίσει με 3-1 και την Λεβερκούζεν μέσα στην BayArena. Η ομάδα του Κλάους Αουγκεντάλερ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, όμως δυο γρήγορα γκολ της Μπόχουμ στο 54' και στο 56' από τους Μάιχελμπεκ και Βος αντίστοιχα ήρθαν να ρίξουν στο καναβάτσο τους γηπεδούχους, πουμείωσαν προσωρινά το σκορ στο60' με τον Μπερμπάτοφ, μόνο όμως για να τους αποτελειώσει ο Ντιαμπάνγκ στο 73' και ενώστο 70' είχε αποβληθεί ο Ζουάν. Μετά από τηνέα της επιτυχία η Μπόχουμ έπιασε την Λεβερκούζεν στους 36 βαθμούς και κρυφοβλέπει ακόμα ψηλότερα, μιας και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, η τρίτη θέση που αυτή τη στιγμή κατέχει η Στουτγκάρδη, απέχει πλέον μόλις τρεις βαθμούς.

Ανετη νίκη με 3-1 επί του Αννόβερο του Κώστα Κωνσταντινίδη πέτυχε η Χάνσα Ρόστοκ, με τον Μάρτιν Μάξ να αποδεικνύειγια μια ακόμα φοράκαι μάλιστα εις διπλούν την τεράστια κλάση του. Και τα τέσσερα γκολ του αγώνα μπήκαν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.Ο Ελληνας αμυντικός μέσος αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση χωρίς ναπιάσει σπουδαία απόδοση όπως άλλωστε και ολόκληρη η ομάδα του.

Η Γκλάντμπαχ από την πλευρά τηςαν και έχανεμέχρι το57' με 2-0 από την Φράιμπουργκ κατάφερε να κάνειολική επαναφορά και να σώσει την παρτίδα ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2 καιπαίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας. Το τέρμα που χάρισε τον βαθμόστην Γκλάντμπαχ πέτυχε στο 59' ο γνωστός μας Γιόνας Κόλκα, ενώ μόλιςδυο λεπτά νωρίτερα είχε μειώσει ο Μάριτς. Για την Φράιμπουργκ σκόραραν οι Κάιρο και Μπέρνερ, στο 19' και το 50' αντίστοιχα.

Την Κυριακή η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, χάρη στον Γιάννη Αμανατίδη που σκόραρε το δεύτερο του τέρμα με την φανέλα της, κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με 2-1 μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου επί την Χέρτα και συνεχίζει το αήττητο σερί της στο δεύτερο γύρο της Μπουντεσλίγκα, ελπίζοντας βάσιμα πλέον στην σωτηρία.

Η Αϊντραχτ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 16' με τον Τσα, όμως η Χέρτα ισοφαρίσει στο 62΄με τον Ράφαελ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως μίλησε η κλάση του Αμανατίδη που μετά από σέντρα του Λέξα στο 66' με κεφαλιά χάρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Ο ταλαντούχος φορ αντίκρυσε μάλιστα και την κίτρινη κάρτα στο 85' της αναμέτρησης, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Μέλερ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Αϊντραχτ στο Βερολίνο εδώ και 26 χρόνια.


Στο τελευταίο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής η Μπορούσια Ντόρτμουνταλλάτα κατάφερε τελικά να κερδίσει με1-0την Κολονία και να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία που κάνει στις τελευταίες αγωνιστικές, προκειμένου να εξασφαλίσει μια από τις θέσεις που οδηγόύν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου. Πάντως οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώροτου Westfalen και δικαιούνταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.



Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής






Σάββατο21 Φεβρουαρίου




(Volkswagen Arena)
Βόλφσμπουργκ - Μόναχο 1860 3-1

(9' Μπιλίσκοφ, 19' Ντ' Αλεσάντρο, 62' Κλίμοβιτς - 21' Βάισεμπέργκερ)

(Bokelbergstadion)
Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 2-2

(57' Μάριτς, 59΄ Κόλκα - 19' Κάιρο, 50' Μπέρνερ)


(Fritz-Walter-Stadion)
Καϊζερσλάουτερν - Στουτγκάρδη 1-0

(4' Ντομίνγκεζ)

(Ostseestadion)

Χάνσα Ρόστοκ - Αννόβερο 3-1

(12' Αρβιντσον, 33', 39' Μάξ - 38' Μάτις)

(Arena AufSchalke)
Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης 0-0


(BayArena)
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπόχουμ 1-3

(60' Μπαρμπάτοφ - 52' Μάιχελμπεκ, 54' Βός, 73' Ντιαμπάνγκ)

(Olympiastadion)
Μπάγερν Μονάχου - Αμβούργο 1-0

(87' Ντεμικέλις)

Κυριακή22 Φεβρουαρίου


(Olympiastadion)

Χέρτα - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(62' Ραφαέλ - 18' Τσα, 66' Αμανατίδης)

(Westfalenstadion)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Κολονία 1-0

(26' Εβέρτον)




Δείτε την βαθμολογία της Bundesliga




























































News 24/7

24MEDIA NETWORK