Οι 15.000 Κολομβιανοί και τα 2 πλάνα του Πέκερμαν

Το 2014 κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν στην "κατασκοπεία" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.. Αυτό παραδέχθηκε και ο Χοσέ Πέκερμαν παραμονές του αγώνα με την Ελλάδα, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα όσα γνωρίζει για την Ελλάδα.

Οι 15.000 Κολομβιανοί και τα 2 πλάνα του Πέκερμαν

"Τους γνωρίζω καλά, αλλά εμείς είμαστε οικογένεια και πολύ καλά προετοιμασμένοι για το ματς. Ξέρω τους Έλληνες, ξέρω για τον Σάντος και γνωρίζω καλά ότι η άμυνα παραμένει το δυνατό στοιχείο τους", είπε ο Πέκερμαν, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση της Κολομβίας έδωσε έμφαση στην αποφόρτιση των ποδοσφαιριστών του και τους μίλησε για το πνεύμα με το οποίο πρέπει να μπουν στον αγώνα.

Οι... δύο ενδεκάδες

Ο Αργεντινός προπονητής έχει δύο πλάνα ενδεκάδας. Το ένα περιλαμβάνει τους: Οσπίνα, Σούνιγκα-Γιέπες-Βαλντές-Αρμέρο(από τα δεξιά προς αριστερά στην άμυνα), Σάντσες-Αγιλάρ (αμυντικά χαφ), Κουαδράδο (δεξιά στην επίθεση), Ροντρίγκες (αριστερά) και στην επίθεση οι Μπάκα-Τεόφιλο Γκουτιέρες. Το δεύτερο έχει τον Μπάκα στον πάγκο, σύστημα 4-2-3-1 και βασικό τον Ιμπάρμπο στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, τον Κουαδράδο δεκάρι και αριστερά τον Ροντρίγκες. Στην κορυφή αυτού του σχηματισμού θα είναι ο Γκουτιέρες.

Κίτρινο το Μπέλο Οριζόντε

Η πρεμιέρα των Κολομβιανών στη Βραζιλία σηματοδοτεί την πρώτη τους παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 16 χρόνια. Η τελευταία τους παρουσία ήταν στη Γαλλία το 1998. Αυτή η προσμονή για ένα μουντιάλ, έχει κάνει χιλιάδες Κολομβιανών να ταξιδέψουν στη Βραζιλία. Στον αγώνα με την Ελλάδα αναμένονται περισσότεροι από 15.000 Κολομβιανοί στο "Μινεράο" του Μπέλο Οριζόντε, την ώρα που οι Έλληνες δεν θα ξεπερνούν τους 1.500...

Το δεύτερο πιο συντηρητικό σενάριο για την ενδεκάδα της Κολομβίας είναι το εξής: 4-2-3-1 με Κουαδράδο δεκάρι, και στην επίθεση τον Γκουτιέρες. Σε αυτή την περίπτωση στον πάγκο θα μείνει ο Μπάκα.

Διαβάστε ακόμη:

Πέκερμαν: "Έχουμε κι άλλους... Φαλκάο"