Οι 3 παίκτες που θα ψάξει ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο

Το Contra.gr ανοίγει τον φάκελο 'μεταγραφές' στον Παναθηναϊκό και αναλύει τον τρόπο που θα κινηθεί τον προσεχή Ιανουάριο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν έπειτα από τη νίκη τους επί της ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν έπειτα από τη νίκη τους επί της ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Οι χειμερινές μεταγραφές έχουν δύο σκέλη: το ένα είναι της ενίσχυσης και το άλλο είναι της διόρθωσης των 'ανορθογραφιών' που υπάρχουν, παρά τη νίκη με 2-0 επί της Λαμίας το Σάββατο. Τον προσεχή Γενάρη, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί με γνώμονα και τις δύο περιπτώσεις, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν άπαντες ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πολλές κινήσεις.

Τι θέλει ο Δώνης από τον... Άγιο Βασίλη

Οι 'πράσινοι' κινήθηκαν σχετικά δυναμικά στο 'παζάρι' του καλοκαιριού, αλλά στο 'ταμείο' του 1ου γύρου το πρόσημο είναι αρνητικό, αφού ο Παναθηναϊκός ελάχιστα βελτιώθηκε και πήρε πράγματα από τους νεοαποκτηθέντες. Το πρόβλημα αφορούσε κυρίως στα χαφ και στις λύσεις στο σκοράρισμα που ΔΕΝ πήρε η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε επί του θέματος πρόσφατα και στάθηκε στο συγκεκριμένο μειονέκτημα: "Στο κομμάτι που σκεφτόμασταν πως θα έπρεπε να έχουμε χαφ που θα είχαν πιο εύκολο γκολ, δεν βελτιωθήκαμε και δεν πήραμε πράγματα". Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει ότι μέλημα του 'τριφυλλιού' είναι η ενίσχυση ακριβώς εκεί, με ένα 8άρι-10άρι που θα βοηθήσει στη δημιουργία, στο σκοράρισμα, αλλά και στο κάτι διαφορετικό, όταν τα ματς δυσκολεύουν. Και μην ξεχνάτε ότι στο πρώτο μισό είχε μπόλικα από δαύτα ο Παναθηναϊκός.

Θέλει λιγότερη αστοχία στις επιλογές σε σχέση με το καλοκαίρι. Τον χειμώνα δεν γίνονται πολλές κινήσεις και ο Παναθηναϊκός δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Από την άλλη είναι και το οικονομικό. Δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς διοίκησης για πολλά 'ανοίγματα' οπότε οι 'πράσινοι' θα πάνε για το... λίγα και καλά. Το βασικό για τον Δώνη είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν στον 2ο γύρο, δεν θα είναι 'μπαλώματα' και θα έχουν προοπτική και για το μέλλον.

Θέλει και επιθετικό. Ο συνδυασμός, όμως, με βάση τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολος. Ο Δώνης θα επιθυμούσε ένα καθαρό '9άρι' που θα είναι καλύτερος του Φεντερίκο Μακέντα, θα είναι οικονομικά προσιτός και θα είναι αγωνιστικά έτοιμος να μπει από την πρώτη στιγμή στα... βαθιά.

Θέλει και εξτρέμ. Αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με Αντονί Μουνιέ και Γιοάν Μολό, τότε ο Άγιος Βασίλης θα του απαντήσει "θέλε". Δυστυχώς για τον ίδιο, οι επιθυμίες του Δώνη εξαρτώνται από τα οικονομικά, ως είθισται τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, οπότε τη δεδομένη χρονική στιγμή ο πιο σωστός τίτλος θα ήταν '8άρι και βλέπουμε'. Για φορ και εξτρέμ, μόνο με γράμμα στον παχουλό κύριο με το άσπρο μούσι.

Ο φόβος του καλοκαιριού και η υπομονή

Ο Τσάβι Ρόκα έχει ήδη κάνει την πρώτη λίστα με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και σε συνεννόηση με τον προπονητή του Παναθηναϊκού θα γίνουν οι σχετικές επιλογές για να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Το βασικό όλων είναι ότι οι 'πράσινοι' δεν έχουν την πολυτέλεια να αποκτήσουν παίκτες που ήταν ανενεργοί. Χρειάζονται λύσεις έτοιμες να μπουν και να προσφέρουν γι' αυτό σε τούτες τις περιπτώσεις πολλά θα κριθούν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο. Τότε που θα διαπιστωθεί ποιοι παίκτες μπορεί να μην μείνουν ελεύθεροι ή ποιοι μπορεί να παραχωρηθούν δανεικοί από τις ομάδες τους.

Το πάθημα του καλοκαιριού έχει γίνει μάθημα. Ο Παναθηναϊκός ακόμα 'πληρώνει' τα λάθη, δεν έχει σημασία ποιος και πώς έγιναν, αλλά ότι αυτά έγιναν. Η ομάδα του 'τριφυλλιού' είχε τις περσινές βάσεις για να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα με λίγες και καλές προσθήκες, αλλά έφτασαν Δεκέμβριο μήνα για να συνεχίζουν να τους απασχολούν οι αποδεσμεύσεις και πώς μπορούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Θα τερματίσει ο ΟΦΗ πάνω από τον Παναθηναϊκό; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK