Οι 4 πιθανοί προορισμοί για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο

Οι μέρες του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ είναι μετρημένες και το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου θα τον βρει με άλλη φανέλα. Οι τρεις από τις τέσσερις επιλογές του έχουν έντονο άρωμα Ελλάδας και η άλλη αυτό του επαγγελματισμού.

Παπασταθόπουλος και Βαλμπουενά διεκδικούν την μπάλα στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' για τους 32 του Europa League 2019-2020 | 20 Φεβρουαρίου 2020 (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Παπασταθόπουλος και Βαλμπουενά διεκδικούν την μπάλα στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' για τους 32 του Europa League 2019-2020 | 20 Φεβρουαρίου 2020 AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η Άρσεναλ πλήρωσε 16 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2018 για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Μετά από 69 συμμετοχές και 6 γκολ με τη φανέλα των 'κανονιέρηδων', ο 32χρονος διεθνής στόπερ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το 'Emirates'. Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα και τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ξέρει πως πρέπει να αδειάσει χώρο στο ρόστερ και το μπάτζετ για να το καταφέρει.

Μεταξύ των παικτών που αναμένεται να αποχωρήσουν είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Το επιθυμεί και ο ίδιος, αφού λογικά θέλει να βρει μια ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνίζεται. Η περίπτωση του έμπειρου στόπερ γίνεται περισσότερο θελκτική από τη στιγμή που το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει πως η Άρσεναλ είτε θα ζητήσει ένα μικρό -με βάση την αξία του- αντίτιμο για να τον παραχωρήσει, είτε θα τον δώσει ως ελεύθερο 'γλιτώνοντας' τους μισθούς που έχει να καταβάλει στον παίκτη ως το τέλος της σεζόν. Η ομάδα του Λονδίνου καταλαβαίνει πως από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν επιθυμεί πλέον την παραμονή του παίκτη, δεν πρόκειται κανένας σύλλογος να μπει στην διαδικασία να 'ξηλωθεί' για να τον αποκτήσει.

Το ενδιαφέρον ομάδων για τον Παπασταθόπουλο είναι ζωηρό. Και ο ίδιος θα κληθεί ως το τέλος του μήνα να αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότεροι προορισμοί του 32χρονου στόπερ είναι τέσσερις και αρκετά διαφορετικοί. Στην Τουρκία επιμένουν πως η Φενέρμπαχτσε κοιτάζει πολύ ζεστά την περίπτωση του. Η παρουσία του Ερόλ Μπουλούτ στον πάγκο της παίζει σημαντικό ρόλο. Ο 45χρονος σήμερα τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκε στη χώρα μας (Πανιώνιος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Ολυμπιακός Βόλου, Βέροια) επί σειρά ετών. Έχει ήδη πάρει την Κωνσταντινούπολη τον Δημήτρη Πέλκα, έχει στο μάτι τους Μπακασέτα και Σιώπη, πολύ θα ήθελε να έχει υπό τις οδηγίες του έναν στόπερ με τις παραστάσεις του Παπασταθόπουλου. Και εύκολη ή δύσκολα, η Φενέρ διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για να καλύψει τις όποιες οικονομικές απαιτήσεις του Έλληνα αμυντικού.

Την ίδια στιγμή στην Ιταλία υποστηρίζουν πως ο Sokratis δεν έχει βγει από τη λίστα της Νάπολι. Στους 'παρτενοπέι' το θέμα πώλησης του Καλιντού Κουλιμπαλί είναι πάντα ανοιχτό και οι προτάσεις για τον Σενεγαλέζο (με γαλλικό διαβατήριο) αναμένεται να κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στην διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι πιθανότητες να πωληθεί ο παρτενέρ του Κώστα Μανωλά στο κέντρο άμυνας της Νάπολι είναι αρκετές, επομένως η ομάδα του ιταλικού νότου θα χρειαστεί να ψάξει για αντικαταστάτη. Ο Νίκολα Μαξίμοβιτς υπολογίζεται καθαρά ως εναλλακτική λύση, ενώ ο Τζενάρο Γκατούσο δεν εμπιστεύεται τον Αμίρ Ραχμάνι. Ο Ιταλός τεχνικός επίσης γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα μετά το πέρασμα του από τον ΟΦΗ, ενώ έχει πάρει και τις ανάλογες πληροφορίες από τον Μανωλά για τον άλλοτε παρτενέρ του στο κέντρο άμυνας της εθνικής Ελλάδας.

Ένας ακόμη πιθανός προορισμός για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο είναι ο Ολυμπιακός. Με την προϋπόθεση ότι θα προκύψει αποχώρηση παίκτη από την γραμμή στόπερ των 'ερυθρολεύκων'. Ο Σεμέδο μοιάζει 'κλειδωμένος' για τη φετινή σεζόν, το ίδιο και ο Μπα. Ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σισέ, παίκτη για τον οποίο ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στην διαδικασία πώλησης του αντί ενός πόσου κάπου στα 10 εκατ. ευρώ. Το κενό θα έπρεπε να καλυφθεί σε μια τέτοια εξέλιξη και ο Παπασταθόπουλος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους Πειραιώτες. Έλληνας παίκτης με παραστάσεις και εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, σε καλή ηλικία, εγνωσμένης αξίας, που έχει την προσωπικότητα να σταθεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ενώ είναι γνωστό πως διατηρεί ξεχωριστή προσωπική σχέση με τους Βασίλη Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Οι 'ερυθρόλευκοι' δύσκολα θα μπορούσαν να ματσάρουν οικονομικά πιθανές προσφορές από Φενέρ ή Νάπολι, όμως είναι σε θέση να προσφέρουν ένα καλό συμβόλαιο στον Παπασταθόπουλο συν φυσικά την ευκαιρία του επαναπατρισμού αλλά και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μια ακόμη επιλογή για τον 32χρονο στόπερ είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε Σαουδική Αραβία ή Κατάρ. Εκεί όπου οι ομάδες ψάχνουν πάντα την ενίσχυση τους με καλά ονόματα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πρόθυμες να πληρώσουν υπεραξίες. Προφανώς και για τον Παπασταθόπουλο θα αποτελούσε μια λύση που δεν θα του πρόσφερε κάτι ξεχωριστό σε επίπεδο καριέρας, αλλά σίγουρα πάρα πολλά χρήματα. Άλλωστε είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αυτή είναι η κύρια ενασχόληση του και το δέλεαρ να εξασφαλίσει κανείς το μέλλον του οικονομικά δεν είναι ποτέ αμελητέο. Είναι ωστόσο εξαιρετικά αμφίβολο αν ο 32χρονος στόπερ θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στην διαδικασία να μετακομίσει σε μια τέτοια χώρα για να παίξει ποδόσφαιρο.

Η γκάμα των επιλογών του ποικίλει και μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Παπασταθόπουλος θα κληθεί να αποφασίσει για την φανέλα που θα ιδρώνει στη συνέχεια της καριέρας του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK