Οι 4 παίκτες που θέλουν να γίνουν ήρωες στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο λείπουν από το μεγάλο ντέρμπι της Ευρώπης μετά από 11 χρόνια και το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει τον ήρωα που θα γεμίσει τα πρωτοσέλιδα αφού η φωτογραφία των δύο, δεδομένα, θα απουσιάζει.

Οι 4 παίκτες που θέλουν να γίνουν ήρωες στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν σημαδέψει την Primera Division και τα ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Πορτογάλο στην αγκαλιά της Γιουβέντους και τον Μέσι τραυματία, το Clasico της 28ης Οκτωβρίου θα είναι το πρώτο χωρίς έναν εκ των δύο στο γήπεδο μετά από 11 χρόνια και αναπόφευκτα αναζητείται ο ήρωας του αγώνα.

Δεκέμβριος του 2007 και η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι με τους Τσάβι, Ινιέστα, Τουρέ στα χαφ και τους Ετό (2 γκολ), Γκουντγιόνσεν (1 γκολ) στην επίθεση περνάει από την Βαλένθια με το επιβλητικό 3-0. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα δεν σκοράρει απέναντι στον Σαντιάγο Κανιθάρες αλλά δίνει δύο ασίστ και βάζει σε ένα ακόμα παιχνίδι το όνομα του στην στατιστική.

Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση είναι το καλύτερο ορεκτικό για την Μπαρτσελόνα που υποδέχεται μία εβδομάδα μετά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νόου, για το μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας. Όπως και σήμερα μετά τη νίκη επί της Σεβίλλης κανείς δεν χαμογελά στη Βαρκελώνη. Σε εκείνο το παιχνίδι στη Βαλένθια ο Λιονέλ Μέσι έχει δώσει μεν δύο ασίστ αλλά αγωνίστηκε μόλις 45 λεπτά καθώς στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Τζιοβάνι ντο Σάντος στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στις 16 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις από το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα αναφέρουν πως ο Αργεντινός υποφέρει από θλάση στο μηρό και τα σύννεφα σκεπάζουν την Βαρκελώνη. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο μικρός μάγος της μπάλας να προλάβει σε μία εβδομάδα το Clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά απουσιάζει από τρία παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα κερδίζει τα δύο, αλλά χάνει το ντέρμπι (1-0, Μπαπτίστα) αν και ο Ροναλντίνιο έχει επιστρέψει στην 11άδα της μετά την απουσία στη Βαλένθια.

Την ίδια εποχή ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται στο δεξί άκρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και κάπως έτσι έχουμε το τελευταίο Clasico εδώ και 11 χρόνια χωρίς την παρουσία έναν εκ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών της εποχής. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως από τους 22 που ξεκίνησαν εκείνο το παιχνίδι μόνο ο Σέρχιο Ράμος αναμένεται να αγωνιστεί και στο Clasico. Τότε βέβαια έπαιζε δεξί μπακ με τους Πέπε - Καναβάρο να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ρεάλ.

Ζητείται σταρ - ήρωας να ηγηθεί

Είναι δεδομένο πως το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει στιγματιστεί από τους δύο ποδοσφαιριστές την τελευταία δεκαετία, αλλά το απόγευμα της Κυριακής κάποιος άλλος θα πρέπει να βγει μπροστά και να κερδίσει τα πρωτοσέλιδα. Από την πλευρά των γηπεδούχων υπάρχουν αρκετοί παίκτες ικανοί να κρίνουν το ντέρμπι υπέρ της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Λουίς Σουάρες και ο Φελίπε Κοουτίνιο έχουν την ευθύνη να γεμίσουν τα παπούτσι του Λιονέλ Μέσι, έστω για ένα χρονικό διάστημα. Ο Ουρουγουανός έχει παράδοση απέναντι στην Ρεάλ και θέλει να κρίνει το ματς για να κάνει το δικό του restart, ενώ για τον Βραζιλιάνο των 150.000.000 ευρώ είναι ευκαιρία να λάμψει μακριά από τη σκιά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Τα δεδομένα στο αντίπαλο στρατόπεδο είναι αρκετά πιο δύσκολα καθώς οι μερένχες βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχουν να πανηγυρίσουν τρίποντο από τις 22/9 και την αναμέτρηση με την Εσπανιόλ (1-0). Το πρόβλημα στο γκολ είναι δεδομένο και η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι παραπάνω από εμφανής. Λούκα Μόντριτς και Γκάρεθ Μπέιλ δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν την Ρεάλ και το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα μοιάζει ως η τελευταίας ευκαιρία για πολλούς στον σύλλογο. Μπορεί ο Μόντρις να ηγηθεί ενός τόσο μεγάλου συλλόγου όπως έκανε με την Κροατία; Αντέχει ο Μπέιλ να γίνει ο σούπερ σταρ της Μαδρίτης τώρα που δεν έχει τον Ρονάλντο; Οι απαντήσεις λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα.

Λουίς Σουάρες

FC Barcelona's Luis Suarez celebrates after scoring a penalty goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Luis Suarez celebrates after scoring a penalty goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Βαρύς (διπλής) στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Λουίς Σουάρες με 4 γκολ μετά από 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στην αναμέτρηση με την Σεβίλλη, η οποία στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι, ο Ουρουγουανός βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μετά 4 παιχνίδια σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι και στην Βαρκελώνη θέλουν να ελπίζουν πως θα επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό τώρα που η ομάδα τον χρειάζεται. Ένα γκολ ή μία μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι το καλύτερο τονωτικό για τον 31χρονο επιθετικό, ειδικά τώρα που λείπει ο φίλος του και αρχηγός της Μπάρτσα. Η άμυνα των μαδριλένων προσφέρεται για ζημιές και είναι δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα περιμένει πολλά περισσότερα από τον Σουάρες, ο οποίος αρέσκεται να σκοράρει απέναντι στη μεγάλη αντίπαλο, με 6 γκολ σε 8 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Φελίπε Κουτίνιο

FC Barcelona's Coutinho celebrates after scoring during the team's Spanish La Liga soccer match against Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Coutinho celebrates after scoring during the team's Spanish La Liga soccer match against Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Όσο παίζει ο Μέσι ο Κουτίνιο θα είναι πάντα στην σκιά του, όπως γίνεται με κάθε ποδοσφαιριστή που μπαίνει δίπλα στον Αργεντινό. Το ντέρμπι με την Ρεάλ και η απουσία του αρχηγού αφήνει ανοικτό το πεδίο για τον Βαρζιλιάνο να λάμψει και να κερδίσει τα πρωτοσέλιδα. Με 4 γκολ και 3 ασίστ σε 13 παιχνίδια φέτος, είναι ουσιαστικός αλλά στο Clasico θα πρέπει να ηγηθεί της ομάδας του. Έχει την ποιότητα να κρίνει μία τέτοια αναμέτρηση, θα έχει περισσότερο χρόνο με τη μπάλα στα πόδια του, θα πάρει προσπάθειες που δεν θα έπαιρνε με τον Μέσι στην 11άδα και αυτό που μένει είναι να αποδείξει πως αντέχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο.

Λούκα Μόντριτς

Real's Luka Modric, left, challenges for the ball with Plzen's Milan Petrzela during the Champions League, group G, soccer match between Real Madrid and Viktoria Plzen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Oct. 23, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real's Luka Modric, left, challenges for the ball with Plzen's Milan Petrzela during the Champions League, group G, soccer match between Real Madrid and Viktoria Plzen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Oct. 23, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Ο ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι ένα από τα μεγάλο φαβορί για το αντίστοιχο βραβείο για όλο το 2018, έχει και την πίεση να βγει μπροστά στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ρεάλ. Ο Κροάτης μέσος δείχνει ταλαιπωρημένος από την περασμένη σεζόν και το Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά σε αυτό το παιχνίδι απαιτείται η ηγετική του παρουσία και φτυσικά να ξεχωρίσει. Δεν είναι όσο επιθετικογενής είναι οι υπόλοιποι της λίστας, αλλά αυτό δεν του στερεί το δικαίωμα και τη δυνατότητα να γίνει ο ήρωας του Clasico. Έχει μόλις 2 ασίστ μετά από 13 παιχνίδια στη φετινή σεζόν για να γίνει ο "Ρονάλντο" της Ρεάλ, έστω σε ένα παιχνίδι, θα πρέπει να σκοράρει και να δώσει λύση στο τρομερό πρόβλημα των μαδριλένων στο σκοράρισμα.

Γκάρεθ Μπέιλ

Real midfielder Gareth Bale celebrates after scoring his side's second goal during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 19, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real midfielder Gareth Bale celebrates after scoring his side's second goal during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 19, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Με διαφορά ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη πίεση να χριστεί ήρωας του Clasico αλλά και της φετινής Ρεάλ. Ο ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, Γκάρεθ Μπέιλ δεν έγινε ποτέ πρώτο βιολί στη Μαδρίτη αλλά μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο δεν έχει κανέναν να του κρύβει τον ήλιο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί και αν αντέχουν τα πόδια του να ηγηθεί των μαδριλένων. Όσο σκόραρε ο Ουαλός η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα, αλλά από τις 15/9 που έχει μείνει άσφαιρος, οι μερένχες έχουν 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες με μόλις 2 γκολ ενεργητικό. Αν ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν αναλάβει δράση στο ντέρμπι τα πράγματα θα είναι δύσκολα τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο τον Μπέιλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK