Οι πρώτες 8 παρεμβάσεις του Ουζουνίδη!

Τι άλλαξε ο Ελληνας τεχνικός στο παιχνίδι του ΠΑΟ στο ντεμπούτο του και πως διαχειρίστηκε το πρώτο μεγάλο τεστ του στον «πράσινο» πάγκο. Το Contra.gr αναλύει...

Οι πρώτες 8 παρεμβάσεις του Ουζουνίδη!

Το δείγμα γραφής είναι μικρό. Πολύ μικρό… Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για ντέρμπι και με τον Παναθηναϊκό να προέρχεται από ένα δίμηνο της… κολάσεως, με ψυχολογία στο ναδίρ, με άπειρα αγωνιστικά (και όχι μόνο) προβλήματα και να μην έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Το είπε και ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην επίσημη παρουσίασή του το μεσημέρι του Σαββάτου (3/12), πως το αρνητικό σερί έπρεπε να σταματήσει εδώ…

Για τον 48χρονο τεχνικό δεν υπήρχε χρόνος για μεγάλες (και ανατρεπτικές) παρεμβάσεις. Μόλις δύο «σκάρτα» 24ωρα και δύο προπονήσεις με τη νέα του ομάδα πρόλαβε να κάνει πριν το ματς με τον δικέφαλο του Βορρά, ωστόσο δεν άφησε… ώρα να πάει χαμένη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής (4/12) μίλησε με όλους τους παίκτες του και ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ακολούθησε ένα μικρό δείγμα στο γήπεδο των αλλαγών που σκοπεύει να περάσει βήμα-βήμα ο Ελληνας τεχνικός στο «τριφύλλι», μέχρι να φέρει την ομάδα σε απόλυτο βαθμό στα δικά του «θέλω». Ας δούμε λοιπόν τις 8 παρεμβάσεις του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

1. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα «μιξ» 4-4-2, το οποίο επί της ουσίας ήταν 4-4-1-1 (με τον Ιμπάρμπο λίγο πιο πίσω απ’ τον Μπεργκ στην υποδοχή της μπάλας) και έμοιαζε ως παραλλαγή του 4-2-3-1, που αποτελεί και την προπονητική «βάση» του Ουζουνίδη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι τη διάταξη και πως η ομάδα του θα έχει «σταθερές» στο παιχνίδι της. Κοινώς πάνε περίπατο οι συνεχείς εναλλαγές από 3-5-2 σε 4-2-3-1 και 4-4-2 που γινόντουσαν κατά κόρον επί Στραματσόνι.

2. ΔΙΑΘΕΣΗ

Κι όμως, ο καταρρακωμένος ψυχολογικά Παναθηναϊκός, μπορεί να μην ξετρέλανε κόσμο στο γήπεδο με την απόδοσή του, αλλά τουλάχιστον έβγαλε ένταση. Εβγαλε «νεύρο». Δεν ήταν ένα… άψυχο πράγμα που τα παρατούσε μόλις κάτι δεν πήγαινε καλά στο γήπεδο. Είπαμε, ακόμη είναι νωρίς για να αρχίζουν τα τρελά κολακευτικά σχόλια, αλλά όταν βλέπεις ακόμη και τον πιο soft παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Χουλτ να πέφτει για τάκλιν… φωτιά (2-3 φορές έπεσε σαν καμικάζι ο Σουηδός), αυτό κάτι δείχνει. Γενικά, πέρασε ένα πνεύμα αυτοθυσίας στην ομάδα του, έστω και μέσα σε 48 ώρες, ο Εβρίτης τεχνικός…

3. ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η πίεση του Παναθηναϊκού ξεκινούσε επί της ουσίας μετά το μισό του γηπέδου, αφού ο Ουζουνίδης γνωρίζει πως η ομάδα του έχει στην παρούσα φάση πολύ μεγάλο «θέμα» δυνάμεων και δεν ήθελε να την εξαντλήσει από νωρίς στο ματς. Το διαχειρίστηκε με μεγάλη προσοχή το θέμα της αντοχής του Παναθηναϊκού και όταν αρχίσει να διορθώνεται η κατάσταση (και η ομάδα του βρει περισσότερα τρεξίματα), είναι δεδομένο πως θα ανεβάσει πιο ψηλά την πίεσή του.

4. ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ «ΣΤΗΜΕΝΑ»

Οι επιθετικές στατικές φάσεις του Παναθηναϊκού, ξεκινούσαν στην αρχή -για πρώτη φορά φέτος- απ’ τα πόδια του Γουακάσο (που είχε καλά χτυπήματα) και από ένα σημείο και μετά ανέλαβε ο Βιγιαφάνιες. Ο Ουζουνίδης ψάχνεται ακόμη στο συγκεκριμένο κομμάτι και θέλει να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Στο δε set-up («στήσιμο») των επιθετικών μέσα στην αντίπαλη περιοχή, υπήρχαν δύο «κύματα». Ένα με τρεις παίκτες κι ένα με δύο από πίσω τους, με τον Λουντ να περιμένει στο όριο της περιοχής για την απόκρουση.

5. ΑΜΥΝΤΙΚΑ «ΣΤΗΜΕΝΑ»

Στις αμυντικές στατικές φάσεις ο Παναθηναϊκός έπαιζε καθαρό man-to-man. Κάθε παίκτης είχε αντίπαλο και πήγε πλέον στο… χρονοντούλαπο η «ζώνη» του Στραματσόνι, που τουλάχιστον στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, «έκαψε» στους «πράσινους».

6. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ

Ο Ουζουνίδης έψαξε πολύ το παιχνίδι απ’ τις πτέρυγες και ζητούσε διαρκώς να πηγαίνει η μπάλα σε Βιγιαφάνιες και Γουακάσο, για να δημιουργούνται προϋποθέσεις ένας-εναντίον-ενός.

7. ΜΠΑΚ ΩΣ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

Οι δύο ακραίοι μπακ (Κουλιμπαλί-Χουλτ) δεν ανέβαιναν πολύ στην πλευρά τους. Ελάχιστες φορές, μία ή δύο, συνέβη σ’ όλο το ματς. Η επιλογή ήταν να μένουν στο όριο της σέντρας για να υπάρχει καλύτερη αμυντική κάλυψη, αφού η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι στις πτέρυγές του. Το αν θα διατηρηθεί αυτό και με χαμηλότερης δυναμικής αντιπάλους, θα φανεί στα επόμενα ματς.

8. ΝΕΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΕ ΛΟΥΝΤ ΚΑΙ «ΒΙΓΙΑ»

Ο 48χρονος τεχνικός δοκίμασε τον Λουντ σε ρόλο καθαρού κεντρικού χαφ και πήρε πολλά πράγματα απ’ τον Φινλανδό άσο. Όχι μόνο γιατί πέτυχε το γκολ της νίκης, αλλά γιατί έδωσε ηρεμία στον άξονα και δύναμη στις μονομαχίες. Η δε χρησιμοποίηση του Βιγιαφάνιες στις πτέρυγες, δείχνει πως θέλει ακόμη πολύ δουλειά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όσα είπε ο Ουζουνίδης για Λουντ, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες και... Στιλ
Μετά το 1-0 ήταν ομάδα του Ουζουνίδη
Στο ντεμπούτο Ουζουνίδη πήρε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK