Οι δύο λόγοι που ο Ουζουνίδης επέλεξε τον κάπτεν "Κούρμπε"!

Γιατί ο Ουζουνίδης έδωσε το χρίσμα και το πρώτο περιβραχιόνιο στον 24χρονο μεσοαμυντικό και ποια ήταν τα κριτήριά του για τα έτερα (νέα) μέλη του τιμ των αρχηγών (Μολέδο, "Βίγια", Μολίνς). Προς οριστική παραμονή και ο Βραζιλιάνος στόπερ, μετά τη νέα κουβέντα που είχε με τον Ελληνα τεχνικό την Πέμπτη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είχε… εκπλήξεις και μάλιστα «δυνατές» το νέο τιμ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, που ανακοίνωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης πριν από την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (15/9), με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να παίρνει το χρίσμα του πρώτου «κάπτεν», διαδεχόμενος τον «Δανό» πλέον Ζέκα Ροντρίγκες.

Η επιλογή του «Κούρμπε» ήταν για πολλούς… απρόσμενη, ωστόσο ο 48χρονος τεχνικός είχε δύο πολύ βασικούς λόγους που αποφάσισε να του δώσει το περιβραχιόνιο. Ο πρώτος έχει να κάνει με το κομμάτι της προσωπικότητας. Ο Κουρμπέλης έμαθε από πολύ μικρή ηλικία, τόσο στον Αστέρα Τρίπολης, όσο και στις «μικρές» εθνικές να παίρνει πολλές ευθύνες και να είναι πάντα εκ των αρχηγών στις ομάδες του. Και μολονότι βρίσκεται μόλις 9 μήνες στο «τριφύλλι» είχε βγάλει από την πρώτη μέρα ένα ηγετικό προφίλ τόσο μέσα στα αποδυτήρια, όσο και στα παιχνίδια της ομάδας. Κι επιπλέον ο Ουζουνίδης ήθελε να επενδύσει πάνω σ’ αυτό το προφίλ του και να του δώσει την ευκαιρία να «ζυμωθεί» ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι είναι ακόμη νεαρός σε ηλικία (24 ετών).

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την προοπτική. Ο Κουρμπέλης είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο στους «πράσινους» (έως το 2021) και ο Ελληνας τεχνικός ήθελε, ο (νέος) πρώτος αρχηγός της ομάδας να έχει μπροστά του αρκετά χρόνια, προκειμένου να καθιερωθεί ως ηγετική προσωπικότητα στα αποδυτήρια.

Αντίστοιχη… εντύπωση προκάλεσαν και οι επιλογές των άλλων τριών «κάπτενς» του «τριφυλλιού» (Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Μολίνς), αφού κι εδώ υπήρξαν ονόματα που δεν τα περίμενε ο πολύς κόσμος (ειδικά τους δύο τελευταίους). Και πάλι όμως και για τους τρεις υπήρχαν… λόγοι.

ΜΕΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΜΟΛΕΔΟ

Για τον Μολέδο, η επιλογή του Ουζουνίδη να του ορίσει Νο2 στην ιεραρχία των αρχηγών του Παναθηναϊκού, συνδέεται εν πολλοίς και με το νέο συμβόλαιό του. Ο Ελληνας τεχνικός είχε συνομιλία μετά την προπόνηση της Πέμπτης με τον Βραζιλιάνο στόπερ, ο οποίος του ξεκαθάρισε πως δεν έχει αλλάξει κάτι γύρω απ’ την πρόθεσή του να ανανεώσει τη συνεργασία του με το «τριφύλλι» έως το 2020. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θέλει να τελειώνει άμεσα με το όλο θέμα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο μάνατζέρ του, για να μπει το ζήτημα στην τελική του ευθεία και να πέσουν οι υπογραφές. Ως εκ τούτου, ο Ουζουνίδης, που είχε εξαρχής στο μυαλό του τον Μολέδο ως μια απ’ τις βασικές επιλογές για το περιβραχιόνιο, δεν είχε πλέον τον παραμικρό… ενδοιασμό και τον συμπεριέλαβε κανονικά στο αρχηγικό τιμ.

Για τον Βιγιαφάνιες, έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι είναι πλέον -μετά τις πάρα πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ- ένας από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας κι επιπλέον, ο Ουζουνίδης ήθελε να του δώσει έξτρα κίνητρο για να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του που τον έχει κρατήσει εκτός εδώ και τρεις μήνες.

Σε ότι αφορά τον Μολίνς, για τον Ουζουνίδη έπαιξε σημαντικό ρόλο η επιρροή που έχει στα αποδυτήρια. Είναι ένας απ’ τους παίκτες που σέβονται άπαντες εντός της ομάδας, μιλάει τέσσερις γλώσσες κι αποτελεί πολύ σημαντικό «συνδετικό» κρίκο στην καθημερινότητα του «τριφυλλιού».

News 24/7

24MEDIA NETWORK