Οι επτά "διψήφιοι" του Ίβιτς που κάνουν τη διαφορά

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό τερμάτων αλλά "επιβίωσε" μέσα στη σεζόν έχοντας επτά παίκτες που η σούμα γκολ-ασίστ είναι διψήφια. Δείτε ποιοι είναι.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την πορεία του σε πρωτάθλημα (κανονική περίοδο), κύπελλο και Ευρώπη και παίκτη που να έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων δεν διαθέτει στο ρόστερ του, ένα... φαινόμενο που συναντάει κανείς μόνο στις ομάδες από τα μέσα της βαθμολογίας και κάτω. Πως επιβίωσε μέσα στην σεζόν; Έχοντας επτά παίκτες που η σούμα γκολ και ασίστ είναι διψήφια...

Δεν μιλάμε για έναν ή δυο παίκτες. Μιλάμε για επτά, αριθμός που είναι διόλου ευκαταφρόνητος.

Στη κορυφή αυτής της λίστας είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με το 16άρι του. Ο Ολλανδός μετράει δέκα ασίστ, και δίπλα σε αυτές έχει και έξι τέρματα. Με δυο ασίστ και ένα γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια κυπέλλου, ο “αφάνας” με καταγωγή από το Σουρινάμ έχει μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του τροπαίου του κυπέλλου.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μετράει εννιά γκολ και μια ασίστ. Από τα εννιά γκολ, τα έξι έχουν έρθει σε στιγμές που ο ΠΑΟΚ τα χρειαζόταν για να περάσει μπροστά στο σκορ, ενώ η μια ασίστ είναι “τρίποντη” καθώς καταγράφηκε σε σημείο που το παιχνίδι (ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης) ήταν ισόπαλο.

Ο Λέο Μάτος είναι ο παίκτης που θα περίμενε κανείς να έχει περισσότερες ασίστ από ότι γκολ ως δεξί μπακ. Ο Βραζιλιάνος όμως έχει τρεις ασίστ και οκτώ τέρματα, όντας το πλέον παραγωγικό μπακ σε επίπεδο σκοραρίσματος, των τελευταίων ετών για τον Δικέφαλο του βορρά.

Ο Εβγέν Σάχοφ έχει κάνει ρεκόρ καριέρας με τα οκτώ τέρματα που έχει πετύχει, ενώ μετράει και δυο ασίστ. Ο Ουκρανός έχει δώσει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα με την ικανότητά του να πατάει μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Τζάλμα Κάμπος έχει πιάσει το όριο του δέκα, με την ασίστ που έβγαλε στον τελικό του κυπέλλου, στο παιχνίδι στο οποίο έκανε την πιο ουσιαστική εμφάνισή του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Ανγκολέζος , που έχει... στιγματιστεί από τις χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι στο “Γ. Καραϊσκάκης”, μετράει από πέντε γκολ και ασίστ.

Την επτάδα συμπληρώνουν οι δυο Έλληνες επιθετικοί, που ναι μεν έχουν πιάσει το όριο, αλλά άπαντες περίμεναν περισσότερα από εκείνους ειδικά σε επίπεδο σκοράρισματος. Ο Ευθύμης Κουλούρης μετρά έξι γκολ και πέντε ασίστ ενώ ο Στέφανο Αθανασιάδης μετρά από πέντε γκολ και ασίστ. Πάντως, οι δυο τους έχουν μείνει σχεδόν στάσιμοι το τελευταίο διάστημα.

Η λίστα μπορεί να μεγαλώσει... σύντομα, καθώς ο Δημήτρης Πέλκας μετράει επτά γκολ και δυο ασίστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK