Οι εξηγήσεις για Κάρολ

Χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες της υπόθεσης που ταλαιπώρησε το τελευταίο διήμερο τον ΟΦΗ, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Αποστολάκης, Στεφανουδάκης και Κουμαντάκης ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Ρόι Κάρολ στον Ολυμπιακό.

Οι εξηγήσεις για Κάρολ

Οι τρεις παράγοντες του κρητικού συλλόγου στάθηκαν στο γεγονός ότι η "ερυθρόλευκη" πρόταση κάλυπτε τη ρήτρα των 300 χιλιάδων που υπήρχε στο συμβόλαιο του παίκτη, ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι ήθελαν να του δοθεί η ευκαιρία για να αγωνιστεί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Πέραν της μεταγραφής Κάρολ, έγινε αναφορά και για τις κινήσεις που γίνονται από την ΠΑΕ ΟΦΗ, προκειμένου να βρεθούν χρήματα στη δύσκολη περίοδο που διανύει.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κάρολ, ο Βαγγέλης Αποστολάκης τόνισε: "Δεχθήκαμε πριν δύο ημέρες μια πρόταση για τον Κάρολ. Συγκεκριμένα ο κ. Ξημέρης βρισκόταν στην Αθήνα για άλλες δουλειές και μας μεταβίβασε την πρόταση. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση, αλλά εφόσον υπάρχει ρήτρα για τον παίκτη μπορεί να απελευθερωθεί και να πάει σε όποια ομάδα θέλει.

Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή με το ύψος της να φτάνει στις 330.000 ευρώ για την ΠΑΕ ΟΦΗ μέσα στο οποίο ποσό είναι και κάποιες οφειλές που υπήρχαν προς τον παίκτη. Θα προσπαθούμε να λέμε αλήθειες με υπευθυνότητα. Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ".

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφανουδάκης ανέφερε: "Όλοι έχουμε κάτι κοινό που είναι ο ΟΦΗ. Η μια συνιστώσα είναι ο ΟΦΗ και η άλλη συνιστώσα είναι η διοίκηση με όλα τα βάρη που κουβαλάει και μαζί με όλα τα άλλα θα δεχθεί κριτική. Στην περίπτωση του Κάρολ, ήρθε ένας μεγάλης αξίας ποδοσφαιριστής, μας τίμησε που ήρθε στο σωματείο αλλά έβαλε την ρήτρα στο συμβόλαιό του όπου με 300.000 όποιος ήθελε τον έπαιρνε και δεν μπορούσαμε να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό ήταν το μπάι άουτ.

Υπήρχε μια πρόταση από τον Ολυμπιακό, στον οποίο υπήρχαν κάποιες υποχρεώσεις από τον ΟΦΗ. Με τις 100.000 που έδωσε και τα 65.000 οφειλές του ΟΦΗ που ανέλαβε να πληρώσει ο Ολυμπιακός ξεπερνάει το μπάι άουτ. Έπρεπε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας για να κινηθούμε λίγο πιο χαλαρά. Με αυτό τον τρόπο τιμούμε και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που μας τίμησε που ήρθε στο σωματείο μας.

Χρειαζόταν μια βοήθεια και μια ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι του και αυτό το κάναμε.

Του δώσαμε μια ευκαιρία που την ήθελε για την καριέρα του. Δίνεται στον ΟΦΗ για να δικαιωθεί και ο Πολυχρόνη Βεζυρίδη που στήριξε υπό αντίξοες συνθήκες στην ομάδα και δεν έχεις το δικαίωμα να μην τον εμπιστεύεστε".

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Κουμαντάκη: "Το όφελος της ομάδας ήταν 330.000. Τώρα τα υπόλοιπα. Υπήρχε μια ρήτρα. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια. Ο Κάρολ ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που τον αγάπησε ο κόσμος του Ηρακλείου αλλά πρέπει να καταλάβουμε και αυτούς που αγαπάμε οι οποίοι είναι επαγγελματίες και έχουν και στόχους.

Ο Κάρολ είχε αποφασίσει ότι ήθελε να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αλλά έπρεπε α διαφυλάξουμε και το κύρος της ομάδας. Υπήρχαν κάποια δεδομένα που δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε. Χρειάζεται να υπάρχει θετική ενέργεια για το μέλλον της ομάδας και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση υπήρχαν πολλοί παράμετροι αλλά έγινε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα".

Ενωτική ανακοίνωση από τους συνδέσμους

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη (26/01), οι οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΟΦΗ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στη διοίκηση της ομάδας, καλώντας τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ, παρευρέθηκαν κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών.

Κατά την συνεδρίαση έγινε ανάλυση όλων των παραμέτρων της μετεγγραφής του ποδοσφαιριστή της ομάδας Carol.

Από την ανάλυση όλων των δεδομένων, αναμφίβολα προκύπτει ότι το όφελος της ΠΑΕ ΟΦΗ από την μετεγγραφή αυτή ανέρχεται σε 330.000 ευρω.

Το οπαδικό κίνημα κρίνει ως επωφελή για την ομάδα μας την μεταγραφή του Carol και δηλώνει την στήριξη του στη Διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, αγνοώντας τα παπαγαλάκια που διασπείρουν κακόβουλες φήμες και κινδυνολογούν..

Καλούμε όλους τους φιλάθλους του ΟΦΗ να δώσουν βροντερό παρών κατά τον αγώνα της ομάδας το Σαββάτο με την Ξάνθη.

Είμαστε εδώ-Είμαστε μαζί όλοι για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας".

Σκέψεις για Αμπάρη, δοκιμάζεται ο Πετράτος

Ο Γιώργος Αμπάρης φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Ρό Κάρολ, ενώ δοκιμάζεται και ο 19χρονος Γρηγόρης Πετράτος.

Οι παράγοντες του ΟΦΗ, κατόπιν εισήγησης του Νίκου Αναστόπουλου, έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση του παίκτη όπου μαζί με τον Βεζυρίδη θα αποτελέσουν το δίδυμο των τερματοφυλάκων του "ομίλου".

Ο Γιώργος Αμπάρης είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος, καθώς είναι φθηνός. ελεύθερος και με πολλές εμπειρίες στη μεγάλη κατηγορία.

Βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και ταυτόχρονα κουβαλά μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, έχοντας καταγράψει έξι γεμάτες σεζόν σε επίπεδο Super League με τη φανέλα του Ηρακλή, του Αστέρα Τρίπολης και της ΑΕΛ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αετό Σκύδρας αγωνιζόμενος για τρεις σεζόν σε Γ' και Δ' Εθνική. Οι άνθρωποι του Ηρακλή εντυπωσιάστηκαν από τις εμφανίσεις του και το 2001 τον απέκτησαν. Δύο σεζόν αργότερα, σε ηλικία μόλις 21 ετών, καθιερώθηκε ως βασικός και ακολούθησαν τέσσερις γεμάτες χρονιές με πάνω από 25 επίσημες συμμετοχές ανά περίοδο.

Το 2007 μετακόμισε στην Τρίπολη για λογαριασμό του -νεοφώτιστου τότε στη μεγάλη κατηγορία- Αστέρα, από τον οποίο αποχώρησε έχοντας 55 συμμετοχές μόνο τη διετία 2007-09, αφού την τελευταία σεζόν βρέθηκε εκτός πλάνων. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΑΕΛ.

Η καριέρα του Αμπάρη με αριθμούς

Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες

2001-02 Ηρακλής -

2002-03 Ηρακλής 4

2003-04 Ηρακλής 27

2004-05 Ηρακλής 35

2005-06 Ηρακλής 26

2006-07 Ηρακλής 24

2007-08 Αστέρας Τριπ. 29

2008-09 Αστέρας Τριπ. 26

2009-10 Αστέρας Τριπ. –

2010-2011 ΑΕΛ 16

Δοκιμάζεται και ο 19χρονος Πετράτος

Από την Τετάρτη (25/01) το απόγευμα δοκιμάζεται ο Γρηγόρης Πετράτος, ο οποίος είναι γνωστός από τη θητεία του στις ομάδες Κ17 και Κ20 του Εργοτέλη.

Ο 19χρονος γκολκίπερ, που κατάγεται από την Χερσόνησο, δοκιμάστηκε στην Οντένσε (σ.σ. η μητέρα του έχει γεννηθεί στην Δανία), η οποία προσπάθησε να τον αποκτήσει, όμως, ο τελευταίος δεν δέχθηκε το μικρής διάρκειας συμβόλαιο που του προτάθηκε και έτσι επέστρεψε στο Ηράκλειο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK