Οι φαν του καναπέ θα ακούγονται πια στα γήπεδα

Το myapplause.app ήλθε για να δώσει φωνή (που θα ακούγεται στο γήπεδο) σε όσους θα παρακολουθήσουν αγώνες ποδοσφαίρου, από τον καναπέ του σπιτιού τους. Υπάρχει επιλογή και για γιουχάισμα.

Οι φαν του καναπέ θα ακούγονται πια στα γήπεδα

Όρεξη να υπάρχει και λύσεις υπάρχουν για όλα. Αρκεί βεβαίως, να υπάρχει και καλή θέληση και σε ό,τι αφορά την επιστροφή των αθλητικών λιγκών στη δράση, πρωτόκολλο που να διασφαλίζει την υγεία όσων θα είναι στα ματς. Η Ταϊβάν έδειξε το πώς μπορεί ένα άδειο γήπεδο να γεμίσει με τρόπο που να τιμάται το συμβόλαιο με τους σπόνσορες και δίχως να διακυβεύεται η ασφάλεια του κόσμου: τοποθέτησε χάρτινες και πλαστικές εκδόσεις φιλάθλων, που φέρουν το όνομα του κυρίως χορηγού.

Η Bundesliga (update: στις 6/5 η Άνχελα Μέρκελ έδωσε το ΟΚ να γίνει το restart, στις δυο κορυφαίες κατηγορίες, στις 15/5, η συνδρομητική τηλεόραση δεν ήθελε να πληρώσει για την μετάδοση αγώνα ημέρα Παρασκευή και έτσι η εκκίνηση τοποθετήθηκε στις 16/5. Η ολοκλήρωση θα γίνει στις 27/6) το πήγε ένα βήμα παραπέρα και σκέφτηκε πως θα ήταν ωραία ιδέα οι χάρτινοι φίλαθλοι να 'χουν τα πρόσωπα πραγματικών φαν των ομάδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα δίνουν 20 ευρώ και τα χρήματα θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θα μείνουμε στη Γερμανία, καθώς είναι η χώρα που εξέλιξε και ένα app που δημιουργήθηκε στην Κορέα, ώστε οι φαν των συγκροτημάτων που θέλησαν να ψυχαγωγήσουν τα κοινά τους -με συναυλίες σε άδεια στάδια- να μπορούν να εκφράζονται, ώστε οι performers να μην αισθάνονται σαν την καλαμιά στον κάμπο και να παίρνουν ενέργεια από τον -ψηφιακό- παλμό.

Το app που θα σου επιτρέπει να ενημερώνεις τους παίκτες πώς αισθάνεσαι σε κάθε φάση, από τον καναπέ του σπιτιού σου είναι έτοιμο.
Το app που θα σου επιτρέπει να ενημερώνεις τους παίκτες πώς αισθάνεσαι σε κάθε φάση, από τον καναπέ του σπιτιού σου είναι έτοιμο. HACK-CARE

Η hack-Care, γερμανική τεχνολογική εταιρία δημιούργησε που λες, ένα application που θα προσφέρει στους φαν που παρακολουθούν τα ματς, τέσσερις επιλογές σε παραγωγή ήχου, ενώ οι αγώνες θα διεξάγονται σε άδεια γήπεδα.

Ποιες είναι οι επιλογές: να πανηγυρίσεις, να χειροκροτήσεις, να τραγουδήσεις ή να αποδοκιμάσεις. Αρκεί ένα click, για να γίνει η δουλειά. Η συχνότητα των clicks αυξάνει και την ένταση του ήχου, με τα clubs να διατηρήσουν το δικαίωμα να αυξάνουν αυτόν της γηπεδούχου ομάδος και να μειώνουν εκείνον της φιλοξενούμενης. Επίσης, θα μπορούν να επιλέγουν ποιος ήχος θα ακούγεται από το όποιο σημείο του γηπέδου.

Το myapplause.app επιτρέπει σε κάθε φίλαθλο να το 'ντύσει' στα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας και να το 'εφοδιάσει' με τα αντίστοιχα συνθήματα. Έχει ήδη τεσταριστεί από δυο ομάδες της Bundesliga, λίγκα που θέλει να γυρίσει στη δράση στο τέλος του τρέχοντος μήνα. H Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς και χρήσης όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τη σεζόν 2020-21 -καθώς υπάρχει ήδη η ενημέρωση πως ενδέχεται να παραμείνουν άδειες οι εξέδρες τη νέα σεζόν. Η διάθεση της δεν θα κοστίζει -θα είναι δωρεάν. Για το 'κατέβασμα' του app ενδεχομένως να πρέπει να δώσουν οι φαν από 1 λίρα (1.15 ευρώ). Ο επικεφαλής της hack-Care, Jurgen Kreuz αποκάλυψε πως στην υπάρχουσα μορφή η έμπνευση μπορεί να 'αντέξει' έως και 1.000.000 φαν, με την καθυστέρηση από την επιλογή του ήχου στη μετάδοση να είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Η 'κατ' οίκον αντίδραση' θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις: μια που θα αφορά ολόκληρη λίγκα και το τηλεοπτικό κανάλι που 'χει τα δικαιώματα μετάδοσης των ματς, ενώ η δεύτερη θα προσαρμόζεται στα 'θέλω' ξεχωριστών συλλόγων -με τους οποίους θα προηγηθεί συμφωνία συνεργασίας.

Το app για να μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο -όταν με το καλό γίνει αυτό

Την ίδια ώρα, στην Αγγλία δουλεύουν και επί ενός άλλου app, του V-COVID που θα επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων μόνο σε υγιείς φιλάθλους -για όταν θα επιστρέψουν αυτοί στα γήπεδα. Η VSTE, βρετανική τεχνολογική εταιρία έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό 'health passport' που θα λειτουργεί με σκανάρισμα. Θα δείχνει πότε κάποιος κάνει τεστ για Covid-19, το αποτέλεσμα ή τα αντισώματα. Προφανώς και αυτή η εφαρμογή δεν δημιουργήθηκε, ευθύς εξ αρχής για το ποδόσφαιρο, αλλά για την ασφάλεια όσων εργάζονται στον τομέα της υγείας εν μέσω της πανδημίας. Και η επιτυχία θεωρείται δεδομένη, καθώς αυτό το app μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα των μαζικών τεστ -κάτι που δεν έχει καταφέρει να επιτύχει ακόμα η βρετανική κυβέρνηση. Η τελευταία ενημέρωση ήταν πως έως το τέλος του Απρίλη θα γίνονται 100.000 τεστ την ημέρα. Τελικά, έφτασαν στα 14.006 ανά 24ωρο.

Προφανώς και τα τεστ θα τα κάνουν ειδικοί, εν τούτοις αυτοί που θα υποβάλλονται στη διαδικασία θα 'ανεβάζουν' το αποτέλεσμα στην εφαρμογή-που δεν θέλω να σε κουράζω, αλλά ήδη χρησιμοποιείται στην Κορέα, τη χώρα όπου γίνονται 25.000 έλεγχοι τη μέρα ακόμα και σε drive in συνθήκη. Επίσης, υπάρχει app παρακολούθησης της κατάστασης κάθε κατοίκου -και πού πηγαίνει, αν τυχόν είναι σε καραντίνα και έκανε ηρωική έξοδο, ώστε να συλληφθεί- και για αυτό δεν υπάρχουν πια, κρούσματα.

Οι 100 ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις

Πάμε τώρα, σε πιο πρακτικά ζητήματα που αφορούν την επιστροφή των παικτών εντός των τεσσάρων γραμμών. Ομάδα γιατρών που εργάζονται σε οργανισμούς της Premier League εξέφρασαν την ανησυχία τους, επί ενδεχομένων ρίσκων στην περίπτωση που γίνει το comeback. Για την ακρίβεια, έθεσαν 100 (εκατό) σημεία που πρέπει να προσεχθούν, όπως θα διαμορφώνεται το πρωτόκολλο -ώστε να εξασφαλιστεί το ΟΚ της κυβέρνησης. Σήμερα, Τετάρτη 6/5 θα μιλήσουν οι υπεύθυνοι για τα ιατρικά της Premier League με τους ομολόγους τους, στον τομέα της υγείας της χώρας. Στα 100 σημεία είναι το ρίσκο του θανάτου που εξακολουθεί να υπάρχει, η πιθανότητα μετάδοσης μέσω του ιδρώτα και των γαντιών των γκολκίπερ, η ασφαλιστική κάλυψη των παικτών, σε περίπτωση που νοσήσουν από τον κορονοϊό και τελικά, το ποιος θα πάρει την ευθύνη για ό,τι συμβεί -δεδομένου ότι κάποιοι που ήδη προπονούνται έχουν παραβεί τους κανονισμούς.

Στην τηλεδιάσκεψη που έκαναν όλα τα clubs την Πρωτομαγιά και διήρκεσε 3 1/2 ώρες αποφασίστηκε να γίνουν τα δέοντα, ώστε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος -σε ουδέτερα γήπεδα, χωρίς κόσμο και με τον υποβιβασμό να διαγράφεται. Περισσότερες από μια ομάδες αντιτέθηκαν σε αυτό το πλάνο και είπαν πως θα ήταν χρήσιμο να τελειώσουν όλα εδώ 'καθώς τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει η επανεκκίνηση στα μέσα του Ιουνίου είναι τεράστια'. Το πρώτο είχε να κάνει με την υγεία των παικτών και των οικογενειών τους, με τον Σέρχιο Αγκουέρο να δηλώνει πως φοβάται και ότι δεν είναι ο μόνος.

Στην Ιταλία ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις από τη Δευτέρα 4/5, όταν η κυβέρνηση χαλάρωσε το απόλυτο lockdown που ήλθε ως η μόνη λύση στη λαίλαπα που έπληξε τη γείτονα. Προφανώς και τα clubs οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, με την Κυβέρνηση να επιτρέπει για αρχή τις ατομικές προπονήσεις. Ακόμα δεν έχει εκπονήσει πρωτόκολλο επανεκκίνησης, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις των κυβερνώντων με την ομοσπονδία, επί 20 ερωτημάτων που έθεσαν οι επιστήμονες και απαιτούν απαντήσεις.

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως η επιστροφή στα γήπεδα θα γίνει στις 12/6, με σκοπό να ολοκληρωθεί η σεζόν έως το τέλος του Ιουλίου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νιχάτ Οζντεμίρ ενημέρωσε πως η χώρα θα κάνει αίτηση να φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Champions League, στην Κωνσταντινούπολη -τον Αύγουστο. Η Ισπανία έχει έτοιμο πλάνο επιστροφής για τον Ιούνιο και περιμένει το ΟΚ της κυβέρνησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK