Οι λεπτές ισορροπίες στην υπόθεση Κουρμπέλη

Tο Contra.gr καταγράφει όλα όσα "τρέχουν" αυτή τη στιγμή γύρω απ' τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Δημήτρη Κουρμπέλη, το αν εντέλει θα πωληθεί και πόσο και μέχρι πότε θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του.Ποιοι ζήτησαν να μάθουν την τιμή του και πως ευνοείται ο... Αστέρας Τρίπολης.

Οι λεπτές ισορροπίες στην υπόθεση Κουρμπέλη

Θα παραμείνει ή θα πωληθεί ο Κουρμπέλης; Κι αν φύγει, προς τα... που θα πάει και πόσο περιμένει ότι θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός; Το μέλλον του "κάπτεν" του "τριφυλλιού" (θα) είναι ένα απ' τα πιο σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα για τους "πράσινους", εν όψει του β' μισού της σεζόν και ουδείς μπορεί να προβλέψει μέχρι στιγμής αν η... 1η Φλεβάρη θα τον βρει στο "Γ. Καλαφάτης" ή με μεταγραφή στα... ξένα.

Αν ήταν στο χέρι του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο "Κούρμπε" μαζί με τον Βιγιαφάνιες θα ήταν οι παίκτες που δεν θα ήθελε με τίποτα να αποχωρήσουν τον Ιανουάριο, προκειμένου να αποτελέσουν τον κεντρικό "πυρήνα" γύρω απ' τον οποίο θα στηριχθεί και η υπόλοιπη ομάδα.

Οι εξελίξεις εντούτοις με τον Χουλτ και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χάνει τον Σουηδό μπακ ως ελεύθερο, δίχως να έχει το παραμικρό οικονομικό όφελος, δημιουργούν ένα μεγάλο "κενό" στο ποσό που περίμεναν οι "πράσινοι" πως θα εξασφαλίσουν σ' αυτόν τον "μεταγραφικό" μήνα από τις πωλήσεις. Κι αυτό, ίσως επισπεύσει κάποια πράγματα και με τον Κουρμπέλη... Ποια είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής:

1.Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση για τον αρχηγό του, όπως π.χ. είχε προ δύο εβδομάδων απ' τις Τραμπζονσπόρ και Γκεντλερμπιρλιγκί για τον Ροντρίγο Μολέδο.

2.Οι μοναδικές ανεπίσημες κρούσεις (enquiries) από δύο γερμανικές ομάδες που ζήτησαν να μάθουν πόσο κοστολογείται ο Κουρμπέλης, ποιες είναι οι απολαβές του, πόσα χρόνια συμβολαίου έχει ακόμη κ.ο.κ. Αυτό και μόνο, χωρίς επίσημες προτάσεις ακόμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν "δουλεύονται" κάποιες υποθέσεις...

3.Ο (νέος) μάνατζερ του Κουρμπέλη, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κάρλος Γκονσάλβες (ατζέντης και των Ζέκα, Κουτρουμπή), έχει ρίξει εδώ και δύο εβδομάδες το όνομα του 24χρονου μεσοαμυντικού στην "αγορά" και "ζυγίζει" αντιδράσεις. Εχει πάντως "περάσματα" και άκρες και στην Κεντρική Ευρώπη και στην Αγγλία, εκτιμώντας πως μπορεί να βρει προτάσεις για τον πελάτη του.

4.Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε έντονη κινητικότητα για τον "Κούρμπε" από το εξωτερικό. Η Σάλτσμπουργκ κατέθεσε τον Ιούλιο επίσημη πρόταση για την αγορά του (και πολύ, πολύ καλή μάλιστα), όμως ο Παναθηναϊκός την αρνήθηκε διότι ήθελε να επενδύσει πάνω του. Τη συγκεκριμένη περίοδο άλλωστε, δεν είχε σκάσει ακόμη το... κανόνι του Αλαφούζου και τα οικονομικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά συνολικά στο κλαμπ.

5.Αλλες δύο ομάδες που έδειξαν αρκετά "ζεστό" ενδιαφέρον για τον Κουρμπέλη το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν η Λειψία και η Σάλκε. Ειδικά η πρώτη είχε μπει σε διαδικασία να κάνει και πρόταση, όμως επέλεξε να μην το φτάσει μέχρι τέλους, γιατί ήθελε να "τσεκάρει" για ακόμη ένα χρόνο τον διεθνή άσο.

6.Εάν κι εφόσον ο Παναθηναϊκός πουλήσει τον Κουρμπέλη, ο... έξτρα "ωφελημένος" της υπόθεσης θα είναι ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η αρκαδική ομάδα έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 30%. Κοινώς θα εισπράξει περίπου το 1/3 των χρημάτων της όποιας μεταγραφής του.

7.Ανθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση του 24χρονου άσου, εκτιμούν πως η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν τις 20-22 Ιανουαρίου. Διότι θέλει χρόνο να "δουλευτεί" μία τέτοια μεταγραφή και δη στη γερμανική αγορά, όπου στον Παναθηναϊκό εκτιμούν πως μπορούν να πάρουν έως και 2.5 εκατ. ευρώ. Και δεν αποκλείεται στο ταξίδι που θα κάνει ο Ντίνος Διαμαντόπουλος στη Γερμανία για να μιλήσει με το Αμβούργο, να κάνει επαφές και με άλλα γερμανικά κλαμπ για τον Αρκά μεσοαμυντικό. Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν και κάποιες μέρες για να βρεθεί και "αντικαταστάτης", διότι αν ο Κουρμπέλης πωληθεί, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για κεντρικό χαφ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK