Οι μεταγραφές, ο Καστίγιο και το... μπλοκάκι

Οπως γράφαμε την Τρίτη, η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει διατεθειμένη να δώσει "συγχωροχάρτι" στον Νέρι Καστίγιο. Λίγες ώρες αργότερα, ο Τροντ Σόλιντ επιβεβαίωσε την σχετική είδηση, τονίζοντας πως η... πόρτα είναι ανοικτή για όλους τους παίκτες.

Οι μεταγραφές, ο Καστίγιο και το... μπλοκάκι
Οπως γράφαμε την Τρίτη, η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει διατεθειμένη να δώσει "συγχωροχάρτι" στον Νέρι Καστίγιο. Λίγες ώρες αργότερα, ο Τροντ Σόλιντ επιβεβαίωσε την σχετική είδηση, τονίζοντας πως η... πόρτα είναι ανοικτή για όλους τους παίκτες.

Ο Νορβηγός προπονητής μίλησε στους δημοσιογράφους στην ανοιχτή προπόνηση της Τετάρτης και αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας. Κύριο θέμα -όπως αναμενόταν- ήταν οι μεταγραφές, με τον Σόλιντ να είναι λακωνικός.

"Μίλησα με τον πρόεδρο μετά από το περιστατικό με τον Καστίγιο και η πόρτα μου είναι ανοικτή και πάντα θα είναι ανοικτή" , δήλωσε σχετικά με την υπόθεση του Ουρουγουανού.

"Πρέπει να βρούμε παίκτες που θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Κοιτάμε και για την επόμενη σεζόν. Ισως να μην πάρουμε και κανέναν τώρα".

Για τις μεταγραφές: "Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και παίρνουμε όλες τις πληροφορίες που μπορούμε. Κάνουμε ό,τι κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Ελέγχουμε πληροφορίες που παίρνουμε από μάνατζερ και τους παίκτες. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πιστεύουμε όλα όσα γράφονται στον Τύπο, ιδίως από χώρες του εξωτερικού. Όταν ξεκινάς το σκάουτινγκ, ξεκινάς από γενική εικόνα και φτάνεις σε συγκεκριμένους στόχους. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να βρούμε παίκτες που θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Κοιτάμε και για την επόμενη σεζόν. Ισως να μην πάρουμε και κανέναν τώρα".

Πάντως, ο Σόλιντ δεν απέκλεισε τις... εσωτερικές μεταγραφές: "Ο στόχος είναι να έχω τον Πατσατζόγλου 100% έτοιμο από τον Ιανουάριο. Αν μπορούμε να τον έχουμε νωρίτερα, θα έχουμε κάνει φανταστική δουλειά. Οι Πατσατζόγλου, Καστίγιο και Βενετίδης μπορούν να είναι οι εσωτερικές μεταγραφές της ομάδας. Μπορεί να είναι κι έτσι".
Στο αγωνιστικό κομμάτι, Ταραλίδης και Κωνσταντίνου συνέχισαν το πρόγραμμα που ακολουθούν, ενώ ο Βενετίδης έκανε προπόνηση στο γυμναστήριο και ασκήσεις με κίνηση στην πισίνα οι οποίες έχουν στόχο την ενδυνάμωση. Οι Λέμενς και Κυριάκος έκαναν θεραπεία. Ο πρώτος λόγω ενοχλήσεων στη μέση και ο δεύτερος λόγω ενός κτυπήματος στο γόνατο.
Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, στον οποίο οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας:

" Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι το πρώτο ματς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και τώρα ξεκινήσαμε τις προπονήσεις. Βλέπω ότι πολλοί παίκτες είναι φρέσκοι και θέλουν να παίξουν. Είναι σημαντικό πως καταλαβαίνουν όλοι ότι έχουν ίσες πιθανότητες να παίξουν στην ομάδα. Μετά την προπόνηση της Παρασκευής θα έχω καλύτερη εικόνα. Μόνο ο Τουρέ ταξιδεύει, οι Ελληνες διεθνείς είναι εδώ. Ο Τουρέ έχει παίξει δύο αγώνες κι έχει κάνει μεγαλύτερα ταξίδια. Και ξέρω ότι όταν ταξιδεύεις αεροπορικά, είναι μεγαλύτερη η κούραση. Είναι και περίπου δύο μέτρα, έχει βαρύ κορμί και φυσιολογικά κουράζεται".

Mπλοκάκι... αγάπη μου!

Ο Τροντ Σόλιντ αναφέρθηκε -μετά από σχετική ερώτηση- και στο περίφημο μπλοκάκι και τις σημειώσεις που κρατά σε κάθε αγώνα. Κάτι τέτοιο είναι λίγο πρωτόγνωρο στην Ελλάδα γι'αυτό και ο Νορβηγός έσπευσε να εξηγήσει:

"Πληροφορήθηκα ότι έγινε θέμα για αυτά που γράφω στο μπλοκάκι. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν. Να ξέρετε ότι γράφω για τον αγώνα και τίποτα άλλο. Κι εσείς (αναφερόμενος στους δημοσιογράφους) σημειώνετε αυτά που λέω, γιατί δεν μπορείτε να τα θυμάστε όλα. Είναι κάτι λογικό. Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι θυμούνται το 20-25% αυτού που έχουν δει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK