Οι μισθοί του Νεϊμάρ κόστισαν όσο μια ομάδα της Super League

Το γαλλικό πρωτάθλημα έφτασε πρόωρα στο τέλος του. Μήπως αυτό είναι και το τέλος του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν; Ο απολογισμός της μεταγραφής τρομάζει.

O Νειμάρ με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.
O Νειμάρ με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. AP IMAGES

Ο κορονοϊός προκαλεί διχόνοια στο ποδόσφαιρο, με τα μισά πρωταθλήματα της Ευρώπης είτε να έχουν ακυρωθεί, είτε να βαδίζουν προς ακύρωση και τα άλλα μισά να είναι πολύ κοντά στην επανεκκίνηση τους. Η γαλλική λίγκα υπάκουσε στις εντολές της κυβέρνησης, που απαίτησε την ματαίωση κάθε αθλητικής δράσης μέχρι τον Σεπτέμβριο και κρίθηκε περαιωμένη. Μια τέτοια εξέλιξη, πιθανότατα να σημαίνει και την αποχώρηση του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν, με κατεύθυνση προς την Βαρκελώνη και το Καμπ Νου.

Ένας τρομακτικός απολογισμός

Ο Νεϊμάρ αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στην Παρί, καταγράφοντας 80 συμμετοχές και 69 γκολ. Αξίζει να τονίσουμε πως οι ατομικές του επιδόσεις κατά την τρέχουσα σεζόν, πριν από το 'πάγωμα' της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη λόγω της πανδημίας, τον έφερναν στο #2, με τον Λιονέλ Μέσι να αποτελεί το μοναδικό του εμπόδιο ώστε να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στο ποδόσφαιρο της Γηραιάς Ηπείρου.

Αξίζει όμως κάπου εδώ να κάνουμε ένα flash-back στο 2017, για να συγκρίνουμε το Τότε με το Σήμερα αυτής της μεταγραφής. Σύμφωνα με το Givemesport, το καλοκαίρι του 2017, η Παρί πλήρωσε 225 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποδεσμεύσει από την Μπαρτσελόνα. Οι μισθοί επίσης που έχει λάβει μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, προκαλούν ίλιγγο: 70 εκατομμύρια ευρώ, για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί σε 80 μόλις αναμετρήσεις, μένοντας εκτός δράσης σε άλλες 75. Με μια απλή αριθμητική πράξη προκύπτει, πως ο Νεϊμάρ έχει πληρωθεί με το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ματς που έχει παίξει με την φανέλα της Παρί.

Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις με την δική μας ποδοσφαιρική πραγματικότητα, οι μισθοί του Νεϊμάρ στο σύνολο έχουν κοστίσει λίγο περισσότερο από ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού (59,58 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Transfermakt,de) ενώ οι απολαβές του Βραζιλιάνου σταρ ανά παιχνίδι, ισοδυναμούν με την αξία μιας τυχαίας ομάδας της Super League 2. Πρόκειται για αστρονομικές απολαβές και αποτελεί ερωτηματικό το αν θα υπάρξει ομάδα που θα προθυμοποιηθεί να τις πλησιάσει, στη νέα πραγματικότητα του κορονοϊού. O Κίκε Σετιέν πάντως, έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την πιθανότητα να μπει η Μπαρτσελόνα στη διαδικασία μιας μεταγραφής με τόσο εξωπραγματικά ποσά. Πρόκειται περί "ουτοπικής φαντασίωσης", όπως δήλωσε ο ίδιος. Το μεταγραφικό παζάρι όποτε και αν συμβεί, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK