Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν διαλέξει την Ευρώπη

Το σπουδαίο επιθετικό ρεκόρ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και η συλλογιστική που θέλει κάθε ποδοσφαιριστή να κυνηγάει την υστεροφημία του στην Ευρώπη.

Τσιμίκας και Μασούρας πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός-ΑΕΛ, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019
Τσιμίκας και Μασούρας πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός-ΑΕΛ, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Ξαφνικα, λίγο πριν το ελληνικό πρωτάθλημα κλείσει λόγω Εορτών, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Στο 4-1 με την ΑΕΛ γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαιρου που πετυχαίνει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια από τρία γκολ και πάνω στο πρώτο ημίχρονο. Από το 1959, όταν άρχισε η Α' Εθνική και η καταγραφή, ουδεμία έχει καταφέρει να κάνει κάτι παρόμοιο.

Στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό, νίκησε 3-0. Στην Τρίπολη, επί του Αστέρα, επικράτησε 5-0, με 4 γκολ στο πρώτο μέρος. Στο Καραϊσκάκη, την Τετάρτη, νίκησε 4-1 τη Λάρισα, έχοντας πετύχει όλα τα τέρματά του στο πρώτο ημίχρονο. Εκπληκτικό είναι ότι από αυτά τα 11 γκολ, τα 6 επιτεύχθηκαν ως το 17' και τα 5 μέχρι το 11'!

Το αφήγημα σαφώς και αναφέρει ότι έπειτα από δύο χρόνια ανυδρίας το πρωτάθλημα πρέπει να πιάσει το λιμάνι. Ωστόσο, είναι φανερό, με αυτήν την εξέλιξη, ότι οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν διαλέξει την Ευρώπη. Ο Πέδρο Μαρτίνς, εξαιρουμένων των ατυχών επιλογών του στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, που και πάλι κρίθηκε από το αριθμητικό μειονέκτημα, σε συνδυασμό, πάντως, με την ανίσχυρη σταθερότητα που προέκυψε από το λεγόμενο ροτέισον, έχει αποδείξει πως θεωρεί ότι η ομάδα του μπορεί να είναι ανταγωνιστική παίζοντας ποδόσφαιρο με επιθετικό προσανατολισμό στην Ευρώπη και ότι γίνεται να προχωρά στην Ελλάδα.

Βεβαίως, όχι με την έκδηλη άνεση των τελευταίων παιχνιδιών. Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός, πριν το Αγρίνιο, σκόραρε πάνω από 3 γκολ στο πρωτάθλημα ήταν στο Καραϊσκάκη με τον Βόλο, στις 14 Σεπτεμβρίου 2019. Δεν αποτυπώνεται ως έρευνα σε βάθος το γεγονός ότι οι 'ερυθρόλευκοι' δεν βρήκαν, στα υπόλοιπα 11 παιχνίδια τους ως την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, δίχτυα πάνω από τρεις φορές. Ωστόσο, αποδεικνύει ότι η σκέψη τους ήταν μετατιθέμενη, κυρίως στα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Διότι αυτό το σερί έχει συμβεί χωρίς τον εξαρχής απόντα Κώστα Φορτούνη, δίχως τον Ματιέ Βαλμπουενά και, στο τελευταίο παιχνίδι, χωρίς τον Γκιλιέρμε, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχει γίνει με τον Γιώργο Μασούρα να εξελίσσεται σε καταλύτη, τον Γιουσέφ ελ Αραμπί να γίνεται πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα σκοράροντας σε κάθε ματς (απέναντι στην ΑΕΛ με πέναλτι, ασυγκρίτως ευκολότερο από το αντίστοιχο με τον Ερυθρό Αστέρα) και τον Χιλάλ Σουντανί να πιάνει πάντα εντυπωσιακά στάνταρ απόδοσης. Δίχως αμφιβολία, θα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με την Άρσεναλ.

Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει ένα εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε στο 4-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΛ στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 15η αγ. της Super League (18/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει ένα εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε στο 4-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΛ στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 15η αγ. της Super League (18/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Με τη χρονιά να τελειώνει και ακόμα ένα παιχνίδι να απομένει, αυτό με τον Βόλο την προσεχή Κυριακή, ο Ολυμπιακός κλείνει τη σεζόν με ένα επιθετικό ντεμαράζ που του δίνει το καλύτερο ενεργητικό ως στιγμής, ενώ διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα παρά το σαν ντοκουμέντο σπάνιο λάθος του Ζοσέ Σα. Το κάνει στο ένα ματς που παίζει πριν το παιχνίδι πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρας και στα δύο αργότερα. Μόνο τυχαίο δεν είναι. Το πόδι, δίχως ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μπορεί να σανιδώσει το γκάζι, στροφές δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα, παρά μόνο μια μεγάλη λαχταριστή ευθεία.

Και είναι βέβαιο ότι τις Γιορτές ο Μαρτίνς θα εργαστεί πάνω σε ένα σχετικά μακρόπνοο πλάνο, το οποίο θα θέλει την ομάδα του έτοιμη στα παιχνίδια με την Άρσεναλ (20 και 27 Φεβρουαρίου), αναιρώντας τη λογική του να κρατήσει δυνάμεις για το ενδιάμεσο ματς με τον ΠΑΟΚ, στις 23 του δεύτερου μήνα του έτους. Αυτό, δα, ουδεμία ομάδα στον κόσμο το κάνει και μια τέτοια αποκλειστικότητα δεν περιποιεί τιμή. Άλλο ένα πρωτάθλημα ίσως φροντίσει για την ηρεμία του παρόντος, αλλά η διεκδίκηση των ευρωπαϊκών πιθανοτήτων είναι δέλεαρ υστεροφημίας. Πλην του ότι, όπως φαινέται, οι παίκτες προσεγγίζουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους για να αποδείξουν πόσο καλή ομάδα είναι και σε ποιο επίπεδο βρίσκονται πολύ περισσότερο από το να αναδειχθούν κατά μόνας.

Εξάλλου, μόνο όταν παίζεις ποδόσφαιρο στην απολαυστική διάστασή του, σου δίνει το ποδόσφαιρο πίσω.

Εν τω μεταξύ, τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στο Europa League;

News 24/7

24MEDIA NETWORK