Οι παίκτες βρήκαν ασφάλεια στο... λουκέτο της Super League 2

Ένα 24ωρο μετά την λύση που δόθηκε στο θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών της 2ης και 3ης κατηγορίας, έρχεται το διαφαινόμενο... λουκέτο στην Super League 2 για να εξασφαλίσει πως δεν θα χτυπήσει κανείς.

FOOTBALL LEAGUE // ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (EUROKINISSI)
Φάση από την αναέτρηση ΝΠΣ Βόλος - Αιγινιακός στην Football League 2018-2019 EUROKINISSI SPORTS

Λουκέτο επ' αόριστον στην Super League 2, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όταν από την προηγούμενη κυβέρνηση τέθηκε αναδιάρθρωσης των κατηγοριών συνδυάστηκε με την υπόσχεση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με συμβόλαιο ύψους 12 εκατ. ευρώ με την ΕΡΤ. Για την πρώτη σεζόν προβλεπόταν πως οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League θα κρατούσαν τις περσινές τους συμφωνίες και οι υπόλοιπες 9 ομάδες θα μοιράζονταν το υπόλοιπο ποσό, το οποίο αντιστοιχούσε σε κάτι παραπάνω από 800.00 ευρώ για την κάθε μια.

Ωστόσο με την αλλαγή της κυβέρνησης τον Ιούλιο, διαφοροποιήθηκαν και τα δεδομένα. Η ΕΡΤ ενημέρωσε πως η συμφωνία θα προχωρήσει μόνο με 'κούρεμα' 60%, εξέλιξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνες οι ομάδες της Super League 2. Το μεσημέρι της Τετάρτης (25/09) αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της λίγκας για τις οριστικές αποφάσεις επί του θέματος, ωστόσο τίποτα δεν δείχνει ικανό για την ώρα να αποτρέψει το λουκέτο και μάλιστα επ' αόριστον.

Άσχημη εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς πως ένα 24ωρο πριν, είχε βρεθεί λύση στο πολύ σημαντικό -επίσης- ζήτημα, που απασχολούσε τις ομάδες σε 2η και 3η κατηγορία, το οποίο αφορούσε την ασφάλιση των παικτών.

"Υπεγράφη με την εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Κάλυψης Ατυχημάτων και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης για τους ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ - μελών της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, Super League 2 και Football League", όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής της Super League κατόπιν απόφασης του ΠΣΑΠ, οι παίκτες δεν αγωνίζονταν για ένα λεπτό, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα των ανασφάλιστων συναδέλφων τους.

Λύση σε αυτό το θέμα βρέθηκε, όχι όμως και στα τηλεοπτικά. Καλώς η κακώς, στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χωρίς το χρήμα δεν κινείται τίποτα. Η εποχή του ρομαντισμού έχει περάσει και μένουν μονάχα κάποιες σπάνιες στιγμές να μας θυμίζουν πως υπήρξε τέτοια. Όλα κινούνται στη θέα του χρήματος, στον τρόπο που υπαγορεύει η αγορά. Όταν αυτό δεν εμφανίζεται, όλα σταματούν να γυρίζουν. Το ίδιο και η μπάλα.

Έτσι, ένα 24ωρο μετά την λύση που δόθηκε στο θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών της 2ης και 3ης κατηγορίας, έρχεται το διαφαινόμενο... λουκέτο στην Super League 2 για να εξασφαλίσει πως δεν θα χτυπήσει κανείς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK