Οι προπονητές που δεν πρόλαβαν παρέλαση...

Ως είθισται, στο ελληνικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) θέτουμε το πρώτο χρονικό περιθώριο για τις δυνατότητες ενός προπονητή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάποιοι... δεν πρόλαβαν την εθνική μας εορτή.

Οι προπονητές που δεν πρόλαβαν παρέλαση...

Ως είθισται, στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέτουμε το πρώτο χρονικό περιθώριο για την απομάκρυνση ενός προπονητή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Δεδομένου πως κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αρχίζει μεταξύ τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εθνική μας εορτή είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να κριθούν οι δυνατότητες του εκάστοτε προπονητή.

Την φετινή σεζόν ήδη έχουν δει την πόρτα εξόδου τέσσερις προπονητές ομάδων Α'Εθνικής. Την αρχή έκανε ο Γιόζεφ Τσάπλαρ, ακολούθησε ο Νίκος Καραγεωργίου, από κοντά και ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου και τέταρτος (και όπως φαίνεται όχι τελευταίος) ο Στόικο Μλαντένοφ.

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω (όχι και πολύ αφού όλες οι περιπτώσεις είναι σχετικά πρόσφατες) και ας θυμηθούμε το χρονικό των "διαζυγίων" και φυσικά την επόμενη μέρα αυτών.

Από τους τέσσερις προπονητές που αποχώρησαν μέχρι τώρα, ένας από αυτούς δεν έμεινε άνεργος για πολύ καιρό. Ο λόγος για τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Στόικο Μλαντένοφ στον πάγκο της Καλλιθέας.
1. Γιόζεφ Τσάπλαρ

Ο Πανιώνιος συνέχισε να αγοράζει προπονητές από την σχολή της Σλοβακίας με τον Γιόζεφ Τσάπλαρ να αναλαμβάνει τον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι. Ο Τσάπλαρ ήρθε με όνειρα και σχέδια και έφυγε με άδεια χέρια. Εταξε μέχρι και πρωταθλητισμό, αλλά μετά την πεντάρα από τον Ολυμπιακό τηνδεύτερη αγωνιστική, έβαλε τα όνειρά του στη βαλίτσα και επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο Σλοβάκος προπονητής πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο του Πανιώνιου σε δύο αγώνες. Την πρώτη αγωνιστική, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, Πανιώνιος και Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, ενώ 15 μέρες αργότερα στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη οι "κυανέρυθροι" γνώρισαν τη συντριβή από τον Ολυμπιακό με 5-0. Λίγες ώρες αργότερα, η ΠΑΕ έλυνε τη συνεργασία της με τον Τσάπλαρ και περίπου ένα μήνα μετά έδινε το χρίσμα του προπονητή στον Γιόζεφ Μπουμπένκο. Είναι αυτό που λέμε "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν".

2. Νίκος Καραγεωργίου

Ακολούθησε τον Τσάπλαρ στον... ΟΑΕΔ λίγες ημέρες αργότερα. Ο Νίκος Καραγεωργίου ανέλαβε τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, ωστόσο η ουσιαστική του δουλειά έγινε από φέτος που είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μεταγραφές. Πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο του δικεφάλου σε τρεις επίσημους αγώνες. Δύο για το πρωτάθλημα και έναν για το κύπελλο UEFA που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του. Εφυγε από τον ΠΑΟΚ χωρίς να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης. Τηπρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ έχασε στη Ξάνθη από την τοπική ομάδα με 1-0, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής έμεινε στο 2-2 με τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Τούμπας. Παρά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα, ο Καραγεωργίου έδειχνε σίγουρος για την βελτίωση της εικόνας της ομάδας και ζητούσε υπομονή, ενώ ξέχασε τα όσα έλεγε στην αρχή της σεζόν περί πρωταθλητισμού και καλής πορείας στην Ευρώπη. Ολοι γνώριζαν πως στο αγώνα με τη Μέταλουργκ για το κύπελλο UEFA έπαιζε το τελευταίο του "χαρτί". Το 1-1 της Τούμπας σήμανε αυτομάτως την απομάκρυνηση του Καραγεωργίου και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Κωστίκο.

3. Ιλιε Ντουμιτρέσκου

Πέντε αγωνιστικές άντεξε ο Ρουμάνος την πίεση του Μάκη Ψωμιάδη. Στον αγώνα με τον Ιωνικό, ο Ντουμιτρέσκου δεν άντεξε. Αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου(!), αλλά οι ψυχραιμότερoι τον συγκράτησαν και τελικά έκανε πράξη την απειλή του στο τέλος της αναμέτρησης. Πολλά ακούστηκαν για αυτή την υπόθεση. Ακόμα και για χειροδικία του Ψωμιάδη προς τον Ρουμάνο έκαναν λόγο μερικοί. Ο ίδιος ο Ντουμιτρέσκου δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα και προτίμησε να αποχωρήσει σιωπηλός για να γλιτώσει και τα χειρότερα... Σε πέντε αγώνες στον πάγκο του Ακράτητου, συγκέντρωσε 5 βαθμούς με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

4. Στόικο Μλαντένοφ

Βάσει της εικόνας που παρουσιάζε η Καλλιθέα και του μόλις ενός βαθμού που είχε συγκεντρώσει, ο Στόικο Μλαντένοφ ήταν το πρώτο φαβορί από τους 16 προπονητές να δει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από το σπίτι του. Ωστόσο, παρά την τελευταία θέση της βαθμολογίας, η διοίκηση της Καλλιθέας στήριζε τον Βούλγαρο και περίμενε υπομονετικά -όπως και ο ίδιος- την ανάκαμψη της ομάδας. Αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι μετά την ήττα από τον Πανιώνιο την 6η αγωνιστική, ο Μλαντένοφ αποχώρησε από τον σύλλογο χωρίς να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης. Το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα της Καλλιθέας ήρθε την πρώτη αγωνιστική στο "Ελ Πάσο", 1-1 με το Αιγάλεω.

Ντάρκο μας άφησες νωρίς...

Και το μπάσκετ δεν πάει πίσω. Το πρωτάθλημα της Α1 άρχισε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ήδη μετράμε την πρώτη "απώλεια" προπονητή.

Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τα ανεπίσημα στοιχήματα στα δημοσιογραφικά γραφεία σχετικά με τον πρώτο προπονητή της Α1 που θα έχανε τη δουλειά του έδιναν και έπαιρναν. Οι περισσότεροι πόνταραν στο όνομα του Ντάρκο Ρούσο. Δε λάθεψαν. Ο Σέρβος τεχνικός παραιτήθηκε από τον Απόλλωνα Πάτρας ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, δύο ημέρες πριν από την παρέλαση.

Από την προετοιμασία της πατρινής ομάδας φάνηκε ότι οι σχέσεις του Ρούσο με τους περισσότερους παίκτες κάθε άλλο παρά αρμονικές ήταν. Μετά το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς με αντίπαλο την ΑΕΚ για το Κύπελλο, ο Σέρβος κατηγόρησε ανοιχτά κάποιους από τους παίκτες για έλλειψη προσοχής στην προπόνηση.

Στην συνέντευξη των προπονητών της Α1 που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Ρούσο ήταν φανερά άκεφος και αμήχανος. Τον απασχολούσε κάτι άλλο. Το μυαλό του ταξίδευε. Στη συνέχεια ήρθε και η συντριβή από την Ολύμπια στη Λάρισα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το αρνητικό κλίμα βασίλευε πλέον στα αποδυτήρια.

Το γυαλί ράγισε οριστικά τη Δευτέρα. Ο Ρούσο διέκρινε ότι ο Παναγιώτης Λιαδέλης εκτελούσε με αδιαφορία τις ασκήσεις και του έδωσε εντολή να εγκαταλείψει την προπόνηση. Το γεγονός αυτό θορύβησε τον πρόεδρο κύριο Καραπάνο ο οποίος είχε σαφώς προβληματιστεί από την κακή εικόνα της ομάδας του. Πριν προβεί όμως σε οποιαδήποτε κίνηση, ο Ρούσο τον πρόλαβε υποβάλλοντας την παραίτησή του. Στη θέση του θα αναλάβει τον Απόλλωνα ο Μάνος Μανουσέλης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK