Οι πρώτες φωνές του Χάσι!

Όσο πλησιάζει η πρώτη μεγάλη "μάχη" της χρονιάς, ο Μπέσνικ Χάσι ανεβάζει για τα καλά τα… ντεσιμπέλ στα αποδυτήρια του Ρέντη. Τι είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού να προσέξουν ενόψει Παρτιζάν, φέρνοντας ως παράδειγμα την Τρίπολη. Ποια τα τρία ερωτηματικά ενόψει Παρτίζαν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
xasi EUROKINISSI SPORTS

Τα λάθη στα φιλικά συγχωρούνται. Στα επίσημα ματς όμως μπορεί να αποβούν μοιραία. Αυτό φρόντισε να το τονίσει ο Μπέσνικ Χάσι στους παίκτες του στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης (20/7).

Το πρόγραμμα στο πρώτο μάζεμα των ποδοσφαιριστών στο Ρέντη ενόψει του αγώνα με την Παρτιζάν, είχε βίντεο για αρκετή ώρα. Ο Χάσι δεν τους έδειξε κάποια στιγμιότυπα από τα ματς των Σέρβων με την Μπούντουτσνοστ. Ούτε τους έδειξε κάποια λάθη που μπορεί να κάνουν στις προπονήσεις (σ.σ. καταγράφεται σε βίντεο η καθημερινή δουλειά στο Ρέντη, στο Ζέεφελντ ή στο Γκενκ).

Αποφάσισε να τους δείξει το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Τους έδειξε στιγμιότυπα από ένα φιλικό παιχνίδι κι ενώ αρκετές από τις επιλογές του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού ως προς την ενδεκάδα, είχαν αρκετή δόση… τεστ (σ.σ. Βούκοβιτς και Εμενίκε που αποδείχθηκε ότι ήταν ανέτοιμοι).

Τι ήταν αυτό που εξόργισε τον Χάσι; Τι ήταν αυτό που του έκανε αρνητική εντύπωση και το είπε στους παίκτες του; Μα φυσικά η φάση του γκολ του Μανιά. Προσέξτε: Δεν στάθηκε τόσο πολύ στην κακή εκτίμηση του Σισέ όταν σηκώθηκε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά. Στάθηκε στη συνολική αμυντική λειτουργία. Στο πώς επετράπη στον Ιγκόρ να κάνει το γέμισμα στην περιοχή και κατ’ επέκταση στο πώς ο Μανιάς με την άνεσή του κέρδισε τον Καπίνο.

« Παιδιά το μυαλό σας φαίνεται ότι το είχατε αλλού, ίσως στην Παρτιζάν. Ήμασταν απρόσεκτοι στη συγκεκριμένη φάση. Προσοχή στις αντεπιθέσεις. Με μία αντεπίθεση ο Αστέρας μάς έβαλε γκολ. Δεν επιτρέπεται αυτό», ήταν το γενικότερο μήνυμα του Χάσι, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τους «ξυπνήσει», μιας και η Παρτιζάν είναι… μανούλα στις κόντρες.

Τα παιχνίδια των Σέρβων θα τα δουν σε βίντεο τις προσεχείς μέρες. Έχουν τέσσερα 24ωρα οι «ερυθρόλευκοι» μπροστά τους για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την πρώτη μεγάλη «μάχη» τουChampionsLeague.

Είναι δεδομένο ότι θα βγάλουν τα… μάτια τους μπροστά στα βίντεο, βλέποντας τα ματς της Παρτιζάν με την Μπούντουτσνοστ, ενώ το Σάββατο (22/7) θα είναι και ο αναλυτής Γιώργος Μαρτάκος στο Βελιγράδι για την τελευταία «κατασκοπία» στον αγώνα με την Σαμπάτς για το σερβικό πρωτάθλημα…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ "ΓΡΙΦΟΙ"

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Μπέσνικ Χάσι, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι επτά έχουν σίγουρη την παρουσία τους στην ενδεκάδα. Ο λόγος για τους Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Κούτρη, Οφόε, Φορτούνη και Μάριν.

Την Παρασκευή (21/7) θα μπουν στις προπονήσεις οι Ρέτσος και Μπεν. Αν προπονηθούν σε φουλ ρυθμούς εώς και την παραμονή του ματς, τότε λογικά θα τους δούμε ακόμα και στην ενδεκάδα (σ.σ. ειδικά τον Ρέτσο). Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε ένα δίδυμο στην άμυνα με Ρομαό – Ρέτσο, άσχετα αν ο Χάσι θα ήθελε να έχει τον Αφρικανό στα χαφ δίπλα στον Οφόε.

Το θέμα των στόπερ θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο (22-23/7). Από εκεί και πέρα, το ένα ερωτηματικό έχει να κάνει με τον εξτρέμ (ο Πάρντο έχει ένα προβάδισμα έναντι του Καρσελά) και με τον φορ. Στο 50-50 είναι οι Ανσαριφάρντ και Μπεν, με τον Αφρικανό να έχει περισσότερες πιθανότητες αν και εφόσον στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν πείσει τον Χάσι ότι είναι σε κατάσταση ικανή για να πάρει φανέλα βασικού.

Αν ο Μπεν δεν περνούσε τον τραυματισμό του την τελευταία εβδομάδα, τότε θα τον βλέπαμε βασικό στο Βελιγράδι. Θα δούμε όμως… Τις επόμενες τέσσερις μέρες θα δοκιμάσει αρκετά πράγματα ο Χάσι και θα πάρει τις αποφάσεις του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK