Οικονομικός πόλεμος της Premier League με τις άλλες λίγκες, αλλάζουν τους όρους για περισσότερες δαπάνες

Οι Βρετανικές ομάδες θα μπορούν πλέον να ξοδεύουν ακόμα περισσότερα χρήματα εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα με σοβαρά χαμηλότερη αγοραστική δύναμη.

FILE - In this Sunday, May 11, 2008 file photo, Manchester United's, Ryan Giggs, center, lifts the trophy as his team celebrate winning the English Premier League after their 2-0 win against Wigan in their English Premier League soccer match at The JJB Stadium, Wigan, England. At left is Carlos Tevez and at right Cristiano Ronaldo. Manchester United great Ryan Giggs has ended his playing career after a club-record 963 appearances. Giggs made the announcement in an open letter on United's website on Monday, May 19, 2014,  the day he was hired as assistant manager to Louis van Gaal. (AP Photo/Jon Super, File)
(AP Photo/Jon Super, File) AP

Η οικονομικές ανισότητες των υπόλοιπων πρωταθλημάτων σε σχέση με την "λαμπερή" Premier League αναμένεται να αυξηθούν και να δημιουργήσουν ένα ακόμα πλήγμα στον ανταγωνισμό.

Η πρόθεση είναι να αλλάξουν οι έως τώρα αμφιλεγόμενοι κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας με νέους οικονομικούς κανόνες οι οποίοι θα επιτρέπουν έξοδα έως και 85%! Σαν μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε πως το ανώτατο αντίστοιχο όριο για την συμμετοχή στο Champions League είναι το 70%. Με βάση αυτή τη πληροφορία, η λογική λέει πως οι ομάδες με ευρωπαϊκά εισιτήρια θα χρειάζεται να συμμορφωθούν με αυτό το ποσοστό για να έχουν έγκριση συμμετοχής.

Ακόμα δεν έχει προκύψει ημερομηνία για την επισημοποίηση αυτής της πρότασης. Όπως και να έχει βέβαια, η έκβαση των υποθέσεων των Νότιγχαμ Φόρεστ, Έβερτον και Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να κριθεί με βάση το παλιό σύστημα.

Ακόμη και αν εν τέλει ισχύσει ο περιορισμός του 70% λόγω Ευρώπης για τις πρώτες ομάδες, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως συνολικά το πρωτάθλημα θα έχει μια παραπάνω ευελιξία και δυναμική. Αυτή θα μπορεί να επιτρέπει δυνητικά ακόμα και σε ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού να ξοδεύουν, ο μη γένοιτο, περισσότερα από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας από τους πιο VFM ποδοσφαιριστές για τα στάνταρ της δείχνει τον δρόμο και κάνει στην άκρη παίκτες εκατομμυρίων

Παίκτης αρκετών εκατομμυρίων "διέγραψε" την Γιουνάιτεντ και ψάχνει επόμενο βήμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK