Οκτώ υπερβολικές προβλέψεις για το Champions League

Η πιο σημαντική διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Champions League, αρχίζει, η μελωδία του Χάντελ είναι η πλέον γνώριμη και η γυάλα βγάζει μερικά απροσδόκητα συμπεράσματα.

Ο Χακίμ Ζιγές του Άγιαξ σε στιγμιότυπο μετά από το τέλος του αγώνα κόντρα στην Τότεναμ, για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League 2018-2019, 'Γιόχαν Κρόιφ Αρένα', Άμστερνταμ, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019
Ο Χακίμ Ζιγές του Άγιαξ σε στιγμιότυπο μετά από το τέλος του αγώνα κόντρα στην Τότεναμ, για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League 2018-2019, 'Γιόχαν Κρόιφ Αρένα', Άμστερνταμ, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το σεντόνι είναι πάντα ελκυστικό, από τα χρόνια που ήξερες ότι επρόκειτο να χάσεις μερικές ώρες από τον ύπνο σου, θυσία στο σχολείο. Από τότε που οι διαφημίσεις που διέκοπταν την εκπομπή στο MEGA γινόντουσαν αποκαρδιωτικές. Πλέον, μπαίνοντας στην 29η χρονιά της ύπαρξής του (υπολογίζοντας πάντα την πειραματική περίοδο 1991-92 και την πρώτη πορεία του Παναθηναϊκού), το Champions League είναι μόλις 7 χρόνια μικρότερο από την ηλικία που είχε το Κύπελλο Πρωταθλητριών ως την άφιξή του.

Με πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Λίβερπουλ, οι όμιλοι είναι έτοιμοι να αρχίσουν. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο όμορφες νύχτες μεσοβδόμαδα, έως ότου, τουλάχιστον, η UEFA αποφασίσει οριστικά να κάνει τη διοργάνωση την οικονομική κρεμ ντε λα κρεμ της, στέλνοντας όλα τα παιχνίδια της το Σάββατο και αυξάνοντας τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες. Προς το παρόν, πάντως, αυτό δεν έχει γίνει κι έτσι μπορούμε να είμαστε σε επαφή με τις Τετάρτες, που θυμίζουν το παρελθόν, τότε που τα λίγα που προσφέρονταν ήταν, στην πραγματικότητα, ένας εντελώς νέος μαγευτικός κόσμος.

Με τη φετινή διοργάνωση ante portas, μερικές προβλέψεις για τη φετινή σεζόν δίνουν έναν τόνο που αξίζει στη σύγχρονη εποχή. Πρώτον, μπορεί πάντα κάποιος να υπενθυμίζει κάποιο απόσπασμα από το κείμενο ως έλλειψη νοημοσύνης ή γνώσης ή μπορεί ο υπογράφων να επαναφέρει στο φως μίας χειμωνιάτικης ή ανοιξιάτικης μέρας ακριβώς αυτά που είδε μέσα στη γυάλα του, την οποία, πάντως, αγόρασε από λαϊκή και από δεύτερο χέρι.

Champions Fantasy League τουρνουά στο Stoiximan.gr με εγγυημένο χρηματικό έπαθλο 100.000€! *(*Ισχυουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά).

> Ο Λουίς Σουάρες θα είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης. Ο Ουρουγουανός, για κάποιον λόγο, εμπνέει εμπιστοσύνη. Βεβαίως, η Liga δεν έχει άμεση σχέση με τη διοργάνωση, ομάδες αλλάζουν πρόσωπα μέσα σε 48 ώρες, αλλά τουλάχιστον στο τελευταίο ματς, με τη Βαλένθια, το άγγιγμά του υπήρξε καίριο, κάτι που μπορεί να σημαίνει την είσοδό του σε μία παρατεταμένη περίοδο φορμαρίσματος.

> Ο Άγιαξ θα φτάσει ξανά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ πέρασε από φωτιά κι αμόνι για να μπει στους ομίλους, τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ καταστάθηκαν, άμα τη ύπαρξή τους, αξιομνημόνευτα, ο ΑΠΟΕΛ τους έβαλε πραγματικά προβλήματα, όμως ήταν γεγονός ότι η... περιουσία που είχαν να διαχειριστούν ήταν πολλή και το στρες δεν τους κατέβαλε. Αυτήν τη στιγμή, σε έναν όμιλο που πλην της Τσέλσι υπάρχει και η σοβαρή Βαλένθια, ενώ η Λιλ δεν είναι το πεταματού, μπορούν, έστω και χωρίς τους Ματέις ντε Λιχτ και Φρένκι ντε Γιονγκ, να ξεγνοιάσουν. Το ποδόσφαιρο που υπήρξε αποτέλεσμα της ολλανδικής αρχιτεκτονικής παραμένει εκεί και οι 'μεγάλες' ομάδες θα πρέπει να δείξουν ότι είναι αφεντικά απέναντι σε ένα συγκρότημα που έχει χάσει δύο από τα πιο πολύτιμα κοσμήματα του μουσείου του, αλλά όχι τα θεμέλιά του. Ο Άγιαξ στον όμιλο θα παίξει ποδόσφαιρο ανεμελιάς και γι' αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνος.

> Ο Ολυμπιακός θα πάρει 8 βαθμούς στον όμιλο. Έχουμε και λέμε: 3 με την Τότεναμ, 1 με την Μπάγερν και 4 με τον Ερυθρό Αστέρα. Τα παιχνίδια με τους Σέρβους θα είναι μια γιορτή, όπως ήταν τα αντίστοιχα στο πόλο και το μπάσκετ και ό,τι γίνει στην κερκίδα του Καραϊσκάκη και του 'Μαρακάνα' θα αξίζει τη θέαση. Το ψιθύρισμα της μούσας στο αυτί ήταν σαφές όσο και μυστηριώδες: την τελευταία αγωνιστική, που θα υποδεχθεί τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη και η Τότεναμ θα παίζει με την Μπάγερν στο Μόναχο, ίσως υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

> Ο Νεϊμάρ θα βάλει το νικητήριο γκολ στον τελικό του Champions League. Για κάποιον λόγο, το ψαλίδι με τη Στρασμπούρ (ένα έργο τέχνης, με το χτύπημα της μπάλας στο κάθετο δοκάρι να δίνει το καλλιτεχνικό στίγμα) θύμισε έντονα ένα φιλικό ματς της Μπάγερν με τον Άγιαξ στο Μόναχο το καλοκαίρι του 2012. Ο Άριεν Ρόμπεν, τότε, ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος των Βαυαρών, για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μάη στο Μόναχο με την Τσέλσι και αποδοκιμάστηκε σφόδρα από τους οπαδούς της ομάδας. Τον επόμενο Μάη, στις 25, ο Ολλανδός πέτυχε το νικητήριο γκολ απέναντι στην Ντόρτμουντ, για να πάρει η Μπάγερν το δεύτερο και τελευταίο τρόπαιό της τον 21ο αιώνα. Μάλιστα, επειδή τα πόδια του Βραζιλιάνου δεν αντέχουν πολλά πολλά, η μεταφυσική συνεχίζεται (πρόκειται για προβλέψεις): οι τραυματισμοί του αποδίδονται σε ψυχοσωματική διάσταση, μια και ο 'Νέι' συνδύαζε έπαρση με το βάρος μιας ευθύνης που δεν μπορούσε να σηκώσει. Τώρα, αν και παραμένει ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, δεν είναι ο μέγκα σταρ της, από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχει το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, με το ονοματεπώνυμο Κιλιάν Εμπαπέ.

> Η Γιουβέντους θα ξεκινήσει με ένα βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια της. Παίζει με την Ατλέτικο στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο' την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, και υποδέχεται τη Λεβερκούζεν την 1η Οκτωβρίου.

> Η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει την πρόκριση για τη φάση των '16' την τελευταία αγωνιστική. Για την ίντριγκα, τρίτη και τέταρτη αγωνιστική με τη Γαλατάσαραϊ θα πάρει δύο βαθμούς, ωστόσο θα βρει στην Μπριζ τους πόντους που οι Τούρκοι δεν θα πάρουν. Οι 'μερένγκες' ξεκινούν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι. Ωστόσο, όταν μπει στα νοκ άουτ θα είναι μία ολότελα διαφορετική ιστορία, αν ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ακόμη στον πάγκο τους.

> Έξι στα έξι θα κάνει η Μάντσεστερ Σίτι στον όμιλο (με Αταλάντα, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ). Η ήττα από τη Νόριτς δεν πρόκειται να επηρεάσει την παρουσία των 'πολιτών' στο Champions League. Επειδή ο Πεπ Γκουαρντιόλα φέτος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διοργάνωση, θα ρισκάρει το φθινόπωρο στην Premier League, για να δημιουργήσει ώθηση στην ομάδα του για την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

> Ένα ποτ πουρί: πρώτη στον όμιλό της, με Λιόν, Λειψία, Μπενφίκα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, πάνω από την Ίντερ η Ντόρτμουντ (Μπαρτσελόνα και Σλάβια Πράγας οι άλλοι), πρώτη η Ατλέτικο Μαδρίτης (με Γιουβέντους, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λοκομοτίβ Μόσχας), όποια εκ των Τσέλσι και Λιλ νικήσει στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής πάει στο Europa League.

Στο τελευταίο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League.


News 24/7

24MEDIA NETWORK