Ολα καλά

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην Ριζούπολη. Ο απαράδεκτος διαιτητής Σπυρόπουλος ευνόησε-αδίκησε τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχε κανένας λόγος, δίνοντας τροφή για σχόλια προς πάσα κατεύθυνση και ανάβοντας μια φωτιά που δεν αναμένεται να σβήσει τουλάχιστον πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου. Πανέτοιμοι οι Καρεμπέ και Τζόρτζεβιτς, καμία ανησυχία δεν εμπνέει ο τραυματισμός του Βάλλα. Ανακοίνωση των Βετεράνων του Ολυμπιακού κατά του Γιώργου Δέδε.

Ολα καλά
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην Ριζούπολη. Ο απαράδεκτος διαιτητής Σπυρόπουλος ευνόησε-αδίκησε τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχε κανένας λόγος, δίνοντας τροφή για σχόλια προς πάσα κατεύθυνση και ανάβοντας μια φωτιά που δεν αναμένεται να σβήσει τουλάχιστον πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Θα ήταν ανόητος όποιος ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να στήσει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αφού μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα αγώνα εντός έδρας, τον πρώτο μιας διπλής αναμέτρησης και απέναντι σε ένα αντίπαλο που, κακά τα ψέματα, ακόμα και μέσα στη Νέα Σμύρνη αν το χτεσινό ματς έληγε 0-0 πολύ δύσκολα θα κατάφερνε να πάρει την πρόκριση.

Επιπλέον μην ξεχνάμε πως στον επαναληπτικό, στις αρχές Μαρτίου, ο Ολυμπιακός θα έχει στη διάθεση του και τους Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Βενετίδη, Κατεργιαννάκη και ενδεχομένως τον Πατσατζόγλου. Δηλαδή πόσοι πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα κατάφερνε να πάρει μια άνετη πρόκριση μέσα στην Νέα Σμύρνη.

Δυστυχώς ο Σπυρόπουλος με τις ανοησίες του έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στον Ολυμπιακό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, μιας και τώρα πέραν της αμφισβήτησης που πάντα υπήρχε κατά των πρωταθλητών θα υπάρχουν διαμαρτυρίες ακόμα και για τα ανάποδα πλάγια στο χώρο του κέντρου. Μην ξεχνάμε πως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, σε μια έδρα που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι γίνεται κάθε φορά που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Σαφώς και ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όμως η ΠΑΕ δεν ευθύνεται για την ανυπαρξία και την κουταμάρα ενός κάκιστου διαιτητή, οπότε δεν θα είναι σωστό στη συνέχεια να πληρώσει τα «σπασμένα». Από όλα αυτά που έγιναν μακροπρόθεσμα ζημιωμένος θα βγει ο Ολυμπιακός, τον οποίο ο διατητής από τη Φθιώτιδα εξέθεσε σε μεγάλο βαθμό. Είναι αλήθεια πως όλοι περιμένουν τους πρωταθλητές στη γωνία, όμως και ο ίδιος ο σύλλογος δεν έχει κάνει τίποτα για να διαλύσει τα κακόβουλα σχόλια. Δηλαδή πόσο θα κόστιζε μια ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά της διαιτησίας του κ. Σπυρόπουλου;


Οι « ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο χτεσινό παιχνίδι. Εν μέρει η πολύ κακή εμφάνιση οφείλεται στις απουσίες αλλά και την κούραση που κουβαλούσε η ομάδα από τον αγώνα με την Ξάνθη. Πάντως όποιοι και αν είναι οι λόγοι για την αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια θα πρέπει γρήγορα να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν, αφού αν η ομάδα συνεχίσει να αποδίδει έτσι τότε αναπόφευκτα θα χάσει βαθμούς πριν από την Λεωφόρο.

Επειδή κάθε νόμισμα όμως έχει δυο όψεις θα πρέπει να τονίσουμε πως και η συμπεριφορά των ανθρώπων του Πανιωνίου δεν ήταν σωστή. Σαφώς και η ομάδα τους είχε δίκιο να αισθάνεται αδικημένη, όμως αυτό απέχει πάρα πολύ από το να θέλεις να πάρεις την ομάδα σου και να φύγεις από το γήπεδο. Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι πως ο γενικός αρχηγός του Πανιωνίου Γιώργος Δέδες που προσπάθησε έστω και προς στιγμήν να επιβάλλει την παραπάνω απόφαση είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δώσει λαβή για σχόλια.

Μιλάμε για μια αν μη τι άλλο επιπόλαιη σκέψη που αν τελικά προκρινόταν θα κατέστρεφε τον Πανιώνιο. Οσον αφορά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Γιώργου Γεωργιάδη στον Champions 89,2 να πούμε πως ένα απλός φίλαθλος δεν πρέπει ασφαλώς να μιλάει έτσι, όμωςπροφανώς ο κ. Μπέος ήταν εκνευρισμένος όταν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις. Ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνιου θαήταν καλό οταν ξεθυμάνει να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του, που ήταν επιεικώς απαράδεκτη και πιθανότατα θα το καταλάβει και ο ίδιος, απέναντι σε ένα επαγγελματία και οικογενειάρχη άνθρωπο.



Η συμπεριφορά του κ. Δέδε δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα οι Βετεράνοι του συλλόγου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επικρίνουν τη στάση του παράγοντα των «κυανέρυθρων», η οποία χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και προκλητική.

Ανακοίνωση Βετεράνων


Η προσφορά του Γ. Δέδε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως ποδοσφαιριστή, είναι γνωστή και εμείς πάντα θεωρούσαμε σημαντική την παρουσία βετεράνων ποδοσφαιριστών σε διοικητικές θέσεις, όπως του Γ.Δέδε, ως γενικού αρχηγού του Νέου Πανιωνίου. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, παλαιοί και νέοι, οφείλουν να προάγουν το άθλημα και να είναι παράδειγμα στους νέους. Ως εκ τούτου, μας λυπεί αφάνταστα, η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά ενός βετεράνου ποδοσφαιριστή που πιστεύουμε ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη, από το φίλαθλο κοινό. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με τη θρυλική του ιστορία, τα 32 Πρωταθλήματα, τα 7 συνεχή, τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, το Ευρωπαϊκό στάδιο Καραϊσκάκη, τη Διοικητική του οργάνωση, τα χιλιάδες μέλη, τα εκατομμύρια φιλάθλους και τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές του, ουδέποτε χρειάστηκε, ευνοϊκές διαιτησίες και η ιστορία του είναι γραμμένη με τον ιδρώτα και αίμα των ποδοσφαιριστών του.



Το Δ.Σ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ






Στην προπόνηση της ομάδας την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επικεντρώθηκαν και αυτοί στην κακή διαιτησία του Σπυρόπουλου, για τον οποίο όλοι έλεγαν πως ήταν πραγματικά σε κακή μέρα. Ωστόσο το εύλογο ερώτημα που έβγαινε από τα στόματα τους ήταν γιατί ποτέ δεν δίνεται η ίδια βαρύτητα σε περιπτώσεις που αδικείται ο Ολυμπιακός, όπως π.χ είχε γίνει στην ήττα του πρώτου γύρου κόντρα στην Προοδευτική με το πέναλτι που τότε δεν είχε δοθεί. Κοινό σημείο στα σχόλια των ποδοσφαιριστών ήταν πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε από τώρα.



Πάντως ο Ολεγκ Προτάσοφ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, απόλυτα λογικά μιας και ο Ολυμπιακός δεν διέθετε καθόλου κίνηση καιταχύτητα στην επίθεση.Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Ουκρανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων" θα επαναφέρει στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο αρχικό σχήμα τον Καστίγιο.

Αναφορικά με τον νεαρό Ουρουγουανό θα πρέπει να πούμε πως ο κ. Προτάσοφ είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος μαζί του, για την ενέργεια να ρίξει σκαριά στον Ραγκουέλ, και τις επόμενες μέρες θα έχει πιθανότατα συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον νουθετήσει να συγκρατεί τα νεύρα του στον αγωνιστικό χώρο, μιας και μπορεί ο Καστίγιο να γλίτωσε αυτή τη φορά την αποβολή όμως η συμπεριφορά του στο μέλλον μπορεί να κοστίσει στον Ολυμπιακό.

Πάντως αν και το κλίμα ήταν περίεργο η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε και δυο πολύ ευχάριστες ειδήσεις για τον Ολεγκ Προτάσοφ, αφού οι Καρεμπέ και Τζόρτζεβιτς γυμνάστηκαν χωρίς προβλήματα και τέθηκαν στη διάθεση του Ουκρανού τεχνικού για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βενετίδης και Ελευθερόπουλος έκαναν θεραπεία και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ Μαυρογενίδης, Μπούτσεκ και Βάλλας περιορίστηκαν σε θεραπεία.

Σχετικά με τον τραυματισμό του νεαρού κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, που αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου,να πούμε απλώς πως δεν πρόκειται παρά για μια κάκωση στο δεξιό ισχίο, οπότε δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για την κατάσταση του. Ο Βάλλας θα επανέλθει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε 3-4 μέρες, οπότε δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι της Κρήτης. Η επόμενη προπόνηση της ομάδας έχει προγραμματιστεί για τις 11.00, το πρωί της Παρασκευής.
























News 24/7

24MEDIA NETWORK