Μηδέν από μηδέν για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Ο (ορμητικός στο πρώτο ημίχρονο και) πιο απειλητικός Ολυμπιακός δεν βρήκε γκολ απέναντι στην επιφυλακτική ΑΕΚ (0-0) και το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ θα κρίνει ποια εκ των δύο ομάδων θα προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Σεμιναριακή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, χωρίς να του τύχει πάντως η δύσκολη φάση.

24/01/2018 Olympiacos Vs AEK for Greek Cup season 2017-18 in Karaiskaki Stadium, in Piraeus, Greece

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Ολυμπιακός ΑΕΚ κύπελλο GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το 0-0 δεν ήταν μακριά από την πραγματικότητα στην πρώτη μάχη των Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Ναι ο κυριαρχικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου και των επτά τελικών κυνήγησε (και ίσως άξιζε) ένα γκολ. Είχε υψηλό ρυθμό, πίεσε κι έφτιαξε τρεις κλασικές ευκαιρίες, τις δύο που έβγαλε ο Μπάρκας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο με δημιουργό τον Μάριν. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή όμως που η Ένωση πέρασε αναίμακτα αυτό το δύσκολο διάστημα, ισορρόπησε, κράτησε καλύτερα την μπάλα, ήλεγξε την αντίπαλη επιθετικότητα και απέσπασε ένα αποτέλεσμα απ' αυτά που ήθελε, αφού δεν ηττήθηκε στο Φάληρο.

Όσο κι αν μοιάζει παράδοξο, η είσοδος του Μιραλάς (αντί του κινητικού αλλά απογοητευτικού στις επαφές Σεμπά) δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς τον Ολυμπιακό, αφού η μπάλα πήγαινε διαρκώς αριστερά και η ανάπτυξη γινόταν προβλέψιμη, ενώ η επιλογή του Γκαρθία να βάλει τον Ανδρούτσο στο δεξιό φτερό της επίθεσης μετρίασε την επιθετικότητα των "ερυθρολεύκων". Μόνο το κακό τελείωμα του Φορτούνη, ο οποίος στο 57' σούταρε ψηλά άουτ, έφτιαξαν οι Πειραιώτες στο δεύτερο μισό, έχοντας χάσει πολύ σε φρεσκάδα και ενεργητικότητα.

Ο Χιμένεθ, που είχε διαβάσει λανθασμένα τον αγώνα, είδε σιγά-σιγά μια φοβισμένη ομάδα να βγαίνει από την περιοχή της, να κρατάει μπάλα και να κερδίζει χώρους, αφού οι μέσοι ένωσαν τις γραμμές. Απλώς οι "κιτρινόμαυροι" δεν έφτασαν ποτέ με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο από τις τέσσερις τελικές ήρθαν από τον Τσιγκρίνσκι σε φάσεις που είχε προωθηθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες η ισοπαλία χωρίς γκολ δεν ήταν ένα κακό γι' αυτήν αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα πάντως που μοιράζει τις πιθανότητες ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85' Νικολάου), Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν (76' Ανδρούτσος), Φουρτούνης, Σεμπά (55' Μιραλάς), Τζούρτζεβιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Κονέ, Λιβάγια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83' Μασούντ), Αραούχο

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK