Ολυμπιακή απαγόρευση στην Αρχαία Ολυμπία!

Η απαγόρευση σε παιδιά της Κινεζικής Ακαδημίας που φιλοξενεί ο Ολυμπιακός να μπουν στην Αρχαία Ολυμπία με φανέλες των Πειραιωτών προκάλεσε την έκρηξη του Κώστα Καραπαπά!

SUPERLEAGUE / ÄÓ ÊÁÉ ÐÅÉÈÁÑ×ÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÄÓ ÊÁÉ ÐÅÉÈÁÑ×ÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Εδώ και μερικές ημέρες ο επίσημος Ολυμπιακός φιλοξενεί νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Κίνα και στο πλαίσιο της παρουσίας τους εδώ επισκέφτηκαν την Ακρόπολη ενώ ο νέος σταθμός της περιοδείας τους ήταν η Αρχαία Ολυμπία.

Εκεί όμως συνέβη ένα άσχημο περισταστικο, με τον διευθυντή επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ να υποστηρίζει πως άνθρωπος απαγόρευσε την είσοδο στους μικρούς Κινέζους επειδή φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακο και τους επέτρεψε να περάσουν μόνο όταν φόρεσαν ανάποδες τις φανέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ:

Σήμερα η αποστολή της Κινέζικης Ακαδημίας που φιλοξενεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας μετέβη στην Αρχαία Ολυμπία για να θαυμάσουν τα μικρά Κινεζάκια την κληρονομιά μας. Όμως και τα παιδιά αυτά, που είναι εκπρόσωποι ενός τεράστιου αρχαίου πολιτισμού (όπως ο δικός μας) αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι που συνόδευαν την αποστολή, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο κύριος της φωτογραφίας που απέφυγε να μας πεί το ονοματάκι του απαγόρευσε την είσοδο στους μικρούς Κινέζους γιατί λέτε; Γιατί φορούσαν λέει ρούχα με το έμβλημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Τους ανάγκασε λοιπόν να φορέσουν ανάποδα τις μπλούζες τους για να δουν τα αρχαία. Δίπλα περνούσαν ανενόχλητοι τουρίστες με σήματα του NBA, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο. Αλλά το έμβλημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, έπρεπε να κρυφτεί.

Ζητάμε συγγνώμη απο το κομματόσκυλο αυτό που δεν είχαμε το σήμα του κόμματος του για να περάσουμε. Ζητάμε συγγνώμη που πηγαίνουμε τα παιδιά απο την Κίνα στην Ακρόπολη και στην Αρχαία Ολυμπία για να τους δείξουμε ποιά είναι η πραγματική Ελλάδα. Έπρεπε πρώτα να ρωτήσουμε το κομματόσκυλο της φωτογραφίας. Φυσικά το θέμα δεν θα το αφήσουμε εδώ.

Είπαμε ότι η χώρα είναι καμμένη πέρα ως πέρα αλλά εμείς την πραγματική Ελλάδα και τα ιερά και όσια μας δεν τα παραδίδουμε σε κανένα κοπρόσκυλο. Επίσης και το έμβλημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν αφήνουμε κανέναν να το προσβάλλει.

ΥΓ.: Ο Καπράλος που μέχρι πριν λίγο καιρό (πριν υπηρετήσει τα συμφέροντα που υπηρετεί τολμούσε και έλεγε ότι είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, πήρε θέση;)

O διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Kώστας Καραπαπάς, μίλησε μάλιστα στον "Sport24 Radio 103,3" για το περιστατικό στην αρχαία Ολυμπία με την αποστολή της Beinjing Enterprise FC που φιλοξενεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Γ ια το απίστευτο ζήτημα που προέκυψε στην Αρχαία Ολυμπία: "Aυτό που συνέβη μας αιφνιδίασε, διότι αφενός δεν είναι κάτι συνηθισμένο και αφετέρου μοιάζει σε όλους μας παράξενο. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας των παιδιών από την ακαδημία της Beinjing που εδώ και μέρες είναι στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα όπου εμείς προσπαθούμε να τους δείξουμε την ομορφιά αυτής της χώρας και θέλουμε να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Άλλωστε προέρχονται από μία χώρα με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και μιλάμε για δύο αρχαίους πολιτισμούς που συναντώνται στο βάθος της ιστορίας. Υπάρχει ένας σεβασμός από τις δύο πλευρές και αυτά τα παιδάκια έχουν ξεναγηθεί με πολλή αγάπη στην Ακρόπολη τη Δευτέρα, φορώντας τις ίδιες φανέλες χωρίς κανένα θέμα.

Πήγαν στον μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας χωρίς κανένα πρόβλημα και μόλις πήγαν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο, εμφανίστηκε ένας κύριος και τους είπε ότι δεν μπορούν να μπουν με τις φανέλες του Ολυμπιακού. Αρχικά έμειναν όλοι εμβρόντητοι, οι υπεύθυνοι που συνόδευαν την αποστολή ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό αφού γύρω τους περνούσαν άνθρωποι με φανέλες άλλων ομάδων. Αυτός επέμενε πως αν δεν φορέσουν ανάποδα τις εμφανίσεις δεν θα έμπαιναν. Ήταν μία πολύ κακή στιγμή για εμάς που φιλοξενούμε τα παιδιά αλλά και για τα ίδια που δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε. Γύρισαν ανάποδα τις φανέλες και έβλεπαν έναν κύριο να τους φωνάζει να το κάνουν. Αυτό θα το θυμούνται έτσι σαν δρώμενο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η διαδικασία που έχει φέρει κοντά τις δύο χώρες δεν είναι μόνο θέμα του Ολυμπιακού. Η συμφωνία μας ήταν να κάνουμε αυτές τις δραστηριότητες και τις ανταλλαγές σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο με ομάδες από την Κίνα, καθώς επιλεγήκαμε ως η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Αυτές οι συμφωνίες με την κινέζικη πλευρά έγιναν μπροστά στα μάτια του κύριου Τσίπρα. Αυτή η συμφωνία υπεγράφη παρουσία μελών της κινεζικής κυβέρνησης και του κύριου Τσίπρα. Μιλάμε για έναν κολοσσό που επενδύει στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε κάποια παιδιά από την Κίνα για να τους δείξουμε τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα και σήμερα έτυχαν αυτή της απρόοπτης και κακής υποδοχής την οποία φαντάζομαι δεν θα ξεχάσουν. Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα. Έχουμε ενημερώσει την Ολυμπιακή Επιτροπή και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό είναι θέμα όλων όσων αισθάνονται Έλληνες και είναι κληρονομιά όλων και όχι μόνο του φύλακα".

Για το αν υπάρχει κανονισμός: "Από το Υπουργείο Πολιτισμού μας διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός. Αν έχει βγει μια οδηγία οι Ολυμπιακοί να μην πηγαίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους, δεν το ξέρω, αλλά δεν το αποκλείω… Όχι οι Κινέζοι επειδή φόρεσαν μπλούζες του Ολυμπιακού να γίνουν ανεπιθύμητοι. Προσπαθώ να κάνω χιούμορ, ωστόσο είναι ένα σοβαρό θέμα. Μπορεί ο φύλακας να έχει επηρεαστεί από υπουργούς για όσα λένε για τον Ολυμπιακό, καλό είναι να διευκρινιστεί από τους αρμόδιους. Άλλαζαν τα παιδιά μπλούζες και δίπλα περνούσαν άνθρωποι με εμφανίσεις της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK