Ολυμπιακός-ΑΕΛ: Ο Μπρούμα ποτέ δεν ήταν Βινάγκρε

Ρούμπεν Βινάγκρε και Μπρούμα αποκτήθηκαν για να πάρουν φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Κανείς δεν τα κατάφερε. Η νίκη επί της ΑΕΛ με 5-1 δείχνει γιατί δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις των δύο Πορτογάλων.

Ο Μπρούμα του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην ΑΕΛ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020
Ο Μπρούμα του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην ΑΕΛ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δανεισμός του Μπρούμα στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής δεν έχει βγει. Το ίδιο συνέβη και με τον Ρούμπεν Βινάγκρε. Όμως οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές, ίσως και αντίθετες, όπως έδειξε η νίκη των 'ερυθρολεύκων' επί της ΑΕΛ με 5-1 για τη 13η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Αμφότεροι Πορτογάλοι, αμφότεροι έχουν δει το όνομά τους σε άρθρα με χαρακτηρισμούς όπως "next big thing", κανείς τους δεν έχει δικαιώσει τους πηχυαίους τίτλους. Η αφετηρία τους μοιάζει ίδια, η διαδρομή όχι. Το καλοκαίρι έγινε μεγάλος ντόρος για τον αριστερό μπακ που θα διαδεχόταν τον Κώστα Τσιμίκα. Λίγο η ομάδα που τον δάνεισε (Γουλβς), λίγο ο ατζέντης που έπαιξε ρόλο στη διαδικασία (Ζόρζε Μέντες), λίγο η καθιερωμένη υπερβολή, οι προσδοκίες ήταν πανύψηλες για τον 21χρονο διεθνή με την Κ21 της Πορτογαλίας. Από την άλλη, ο Μπρούμα ετοιμαζόταν να πατήσει τα 26 και είχε δείξει ότι δεν κάνει για το τοπ επίπεδο. Όμως οι ομάδες στο αμέσως επόμενο τον ήθελαν (Λειψία, Αϊντχόφεν), κάτι έβλεπαν σε εκείνον, έστω κι αν δεν μπορούσαν να τον 'ξεκλειδώσουν'.

Αμφότεροι αποκτήθηκαν για να γίνουν βασικοί, κανείς δεν το έχει κατορθώσει μέχρι τώρα. Όμως ο Βινάγκρε όχι απλά δεν θα το κατορθώσει στο μέλλον, αλλά θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο ως μία από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας. Η μηδαμινή διάθεση που έδειξε στους 4 αγώνες που συμμετείχε (μόνο ένα 90λεπτο) είναι ενδεικτική της παρουσίας του στην ομάδα. Αυτός είναι ο τομέας όπου διαφοροποιείται ο Μπρούμα.

Στο παιχνίδι κόντρα στους Θεσσαλούς, ο 9 φορές διεθνής αριστερός εξτρέμ ξεπέρασε τα 400 λεπτά συμμετοχής, σε 9 αγώνες όλων των διοργανώσεων. Μικρός αριθμός, όταν βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσο της σεζόν. Δικαιολογίες υπάρχουν (ανέτοιμος στην αρχή της σεζόν, μικροτραυματισμοί στη συνέχεια), όμως όποτε πήρε την ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς, έδειξε -τουλάχιστον- ότι προσπαθεί. Είτε κάνοντας μαγικά σλάλομ είτε τρέχοντας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας (η ταχύτητα πάντα ήταν το μεγάλο προσόν του) είτε δίνοντας ασίστ είτε προσπαθώντας να βρει δίχτυα είτε βρίσκοντας δίχτυα, δεν 'κάθεται' στον αγωνιστικό χώρο.

Με εξαίρεση το 1-0 του Χιλάλ Σουντανί, από ριμπάουντ σε προσπάθεια του Γιουσέφ ελ Αραμπί και απόκρουση του Βλάντιμιρ Μπάγιτς και φυσικά το 1-1 του Δημήτρη Πινακά (5ο φετινό τέρμα), ήταν μέσα σε όλα τα άλλα γκολ των Πειραιωτών. Στο 2-1 του 40' έδωσε στον Κώστα Φορτούνη κι αυτός στη συνέχεια 'σέρβιρε' έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί, στο 65' πήρε πάσα από τον Έλληνα μέσο, έβγαλε στον Γιώργο Μασούρα κι αυτός έκανε το 3-1, στο 79' σκόραρε ο ίδιος με ατομική ενέργεια από λάθος των φιλοξενουμένων και στο 88' έδωσε στον Μασούρα, προτού αυτός βρει τον Ελ Αραμπί για το τελικό 5-1.

Ο Μπρούμα ήταν μέσα σε άλλες τόσες φάσεις που εξελίχθηκαν σε ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ. Την ίδια στιγμή, ο Βινάγκρε δεν ήταν μέσα ούτε στην αποστολή, με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να 'σπάσει' τον δανεισμό και πολύ σύντομα να πάρει νέο αριστερό μπακ, όπως έγραψε πρόσφατα και ο Γιώργος Περπερίδης. Μπορεί αμφότεροι να αποκτήθηκαν ως δανεικοί, μπορεί αμφότεροι να έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν πάρει φανέλα βασικού, όμως οι περιπτώσεις τους δεν είναι ίδιες. Κι εκείνη του Μπρούμα, αν τελικά δεν παραμείνει στο λιμάνι, δεν θα κριθεί απαραίτητα ως πλήρως αποτυχημένη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK